Tsunamipersonale skal undersøges
De danske myndigheder går nu i offensiven for at få undersøgt, om de 166 danske politifolk og retsmedicinere, som deltog i identifikationen af tsunamiofrene i Thailand i 2004, har fået helbredsproblemer på grund af arbejdet.
Det sker efter, at der blandt det svenske retsmedicinske personale er konstateret to tilfælde af astma, der blandt andet skyldes stoffet formalin, som blev brugt som balsameringsvæske. Yderligere syv har symptomer på luftvejsproblemer.
- Der har været varmt og fugtigt, og det får hurtigt ligene til at gå i forrådnelse. For at forhindre smittespredning har man sprøjtet rigeligt om sig med desinficerende kemikalier, siger Peter Jacobsen, Overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital.
Kemiske stoffer
De kemiske stoffer til desinfektion forårsager alle de samme irritationer af luftveje og hud og i nogle tilfælde allergi, siger han.
Rigspolitiet har gennemført en undersøgelse blandt de 132 danske politifolk, der var i Thailand for at identificere ligene, og her har 18 bekræftet, at de har hud- eller luftvejsproblemer, oplyser Peter Jacobsen, som nu skal hjælpe Arbejdstilsynet med at undersøge betjentene ved kliniske undersøgelser.
Desuden vil de 34 deltagende retsmedicinere i løbet af juni blive spurgt om, hvorvidt de har problemer ovenpå arbejdet i Thailand. Hvis det er tilfældet, vil de blive undersøgt.
- Vi kalder dem til undersøgelse i løbet af efteråret, hvor de vil blive undersøgt af hudlæger, lungemedicinere og arbejdsmedicinere, siger Peter Jacobsen.
kilde http://jp.dk/indland/article1719183.ece
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
|