Lidt info om Thailand

THAILAND

Thailand bliver kaldt smilets land på grund af deres enorme imødekommende og venlige væsen. Uanset hvor i Thailand man færdes, vil man opleve dette, som er helt unikt for Thailand.

Der er 63 millioner registrerede indbyggere i Thailand, og befolkningsvæksten er ca. 0,95% pr. år.

Med sine 517.000 km2 er Thailand ca. 12 gange større end Danmark, og indbyggertallet pr. km2 er 126.

Der er ikke mindre end 3219 km. kystlinje!

Thailand har konstituent monarki og ledes af Kong Bhumibol.

Formen på Thailand ligner med lidt god vilje et elefanthoved.

Landet er placeret midt mellem Kina og Indien, med grænsen i vest til Myanmar (Burma), Laos i nord, Cambodja i øst og Malaysia i syd. Her findes alt - fra bjerge, regnskove, paradisører, de smukkeste strande, krystalklart vand, naturparker, templer, golfbaner, storbyer samt meget meget mere.

Bangkok
Bangkok er hovedstaden i Thailand. Byen har 8 millioner registrerede indbyggere i selve hovedstadsområdet, men det skønnes dog, at der i dag bor op til 12 millioner mennesker. (3.600 indbyggere pr. km2)

Bangkok ligger lidt tilbage fra Siam Bugten, og gennem byen strømmer Mae Nam Chao Phraya (floden Chao Phraya), der forbundet med kanaler, er en vigtig færdselsåre. På vestsiden af floden foregår næsten al trafik ad kanalerne. - Den østlige side er den mest velhavende, mens den vestlige er mindre rig. Dette er dog ved at ændre sig med flere og flere "high-end" boliger på den vestlige side af Chao Phraya floden.

Bangkok oser af storby, byen er stor og beskidt og på samme tid ren og pæn. - Det er det der er charmen! -Man vil ikke komme til at kede sig her. Byen har mange turistattraktioner såsom, flydende markeder, templer, store internationale indkøbs center, forskellige shows om aftenen samt markeder m.m.

Folket
I Thailand er du altid velkommen. Du mødes af smilende og hjælpsomme mennesker med en oprigtig og ærlig venlighed, og ægte og hjertelige følelser. Her tager man sig af hinanden, tager hånd om de ældre og elsker alle børn. Man omgås og griner med hinanden og har en ægte livsglæde.

En thai hidser sig meget sjældent op. De tager livet med letteste lethed og skaber ikke problemer, som ikke er der. Dog kan der nemt opstå "problemer" såfremt man beder en thai om sin ærlige menig! det er ikke som i vores hjemland; her siger man det som modparten gerne vil høre og tilsidesætter meget ofte sin personlige mening.

Befolkningen består af 75% thaier, 14% kineser og 11% øvrige. Ca. 98% af befolkningen er buddhister. Mange betragter buddhismen mere som en livsfilosofi end en egentlig religion.

Forventet levealder for kvinder er ca. 74 år og for mænd ca. 70 år.

Det primære sprog er det thailandske, og det sekundære er engelsk.

Generelt
Man skal ikke blive fornærmet, hvis man bliver direkte adspurgt om sin alder. thai'er spørger sådan for at finde ud af hvor meget respekt, de skal udvise. Bliver man tiltalt som "phi" foran sit navn er man nået langt... "Phi" betyder ældre person som en thai regner som et familiemedlem eller meget tæt på familien.

Under small talk, bør man undgå flyvske emner, som for eksempel kunst og musik, medmindre man ved, at den anden person har en viden inden for disse områder, da en thai'er ellers vil tabe ansigt, hvis han blotter et hul i sin viden, og det med at tabe ansigt bryder de sig ikke om.

Emner, som man helst ikke skal omtale i negative vendinger er politik og i særdeleshed kongefamilien, da den nyder en enorm respekt blandt alle dele af den thailandske befolkning. Det er meget vigtigt at forstå at der ikke er plads til kommentarer og vittigheder og "smarte" bemærkninger om de kongelige! Det er ganske enkelt ikke respekteret!!!

Thai'er har masser af humor, men det gælder ikke når det kommer til den højt elskede kongelige familie!

Klimaet
Thailand har et tropisk klima, som gør, at du nyder varmen på en meget behagelig måde. Der kommer jævnligt en behagelig kølig brise, så folk der ikke er så gode til for meget varme, skal ikke være nervøse.

Temperaturen og nedbøren ænder sig over året, også i forhold til hvor i Thailand, man befinder sig. Faktisk har man i mellem og nord Thailand tre årstider. Dette skyldes de to monsunperioder, sydvest monsunen i midten af juni-september og nordøst monsunen i november til midten af marts. Dette gør, at man får tre sæsoner.

Det område der falder mindst nedbør i er i Rayong provinsen som er beliggende i midten af Thailand, Hua Hin området følger lige efter, mens der falder en meget stor del nedbør på Ko Samui og på Phuket også i de "kolde månder" i Europa hvor man normalt er sikker på tørt og solrigt klima, men det kræver man vælger sin destination med omhu.

Groft sagt er gennemsnits temperaturen i Thailand er ca. 29 grader, og 
badevands temperatuern er mellem 24 – 32 grader året rundt.

Sommersæsonen (Sommer) 
Marts - Maj 25-34C

Regnperioden (Efterår): 
Juni - Oktober 24-32C

Forårssæsonen (Vinter): 
November - Februar 21-32C

Maden
Maden i Thailand er meget varierende fra milde risretter til de meget krydrede retter. Kød, kylling og havets lækkerier tillægges alle den thailandske madkunsts regler og former. En rigtig god restaurant kan tilbyde op til 280 forskellige hovedretter. Mange restauranter og "fastfood" køkkener tilbyder vestlig mad for blot for vores og for afvekslingens skyld - men snyd ikke dig selv for de kulinariske oplevelser, du finder her.

Prisen på mad er meget billig i Thailand, og en alm. middagsret med ris, kylling og grøntsager koster på en gade restaurant ca. kr. 3,00 – 8,00.

Der bliver naturligt nok drukket megen vædske i Thailand, og en ½ liter vand eller sodavand koster ca. kr. 1,00. Prisen for 1/2 liter er ca. kr. 3,00. Prisen for en flaske vin i en forretning er derimod lidt dyrere, hvis den ikke er fra thailand, og koster ca. kr.70,00 – 100,00.

Besøger man en mere international restaurant, koster det mellem Kr. 30,00 – 60,00 for en ret inkl. drikkelse.

Hilsen
Et håndtryk er høfligt, når man møder en mand for første gang. Når man møder en kvinde for første gang, anbefales det, at man nøjes med at smile. For en sikkerheds skyld kan man lade kvinden tage initiativet til håndtrykket. - For man ikke automatisk et smil kan man bruge den herunder beskreven hilsen og så skulle det smil være sikret.

Til goddag og farvel kan man også bruge den traditionelle thailandske hilsen, der udføres ved at presse hænderne sammen som til en bøn, samtidig med at man holder arme og albuer tæt til kroppen, derefter bøjer man hovedet, så det rører fingerspidserne og siger ”sawatdi”. Det er således at denne hilsen med hænderne foran brystet signalere status i samfundet! Skule du være så heldig at møde hans kongelige højhed skal hænderne presses sammen oppe foran ansigtet, møder du derimod en person som er at sammenligne med dig selv er det nok at presse hænderne sammen udfor brystet.

Hvis man skal hilse på en munk, må man ikke røre ham; en verbal hilsen er nok. Respekt overfor munke er vigtigt. Kvinder bør aldrig røre en munk, eller række ham noget direkte. Men der er ikke noget forgjort i, at prøve at komme i kontakt eller snakke med en munk, de er altid meget venlige.

Et smil eller et nik er en tilstrækkelig hilsen til folk, du møder dagligt. Det er dog klart at samfundet i Thailand også er på vej mod en form for "globalisering" og er du en fast del af et lokal samfund opfattes helt naturligt hvis du hilser på folk med et: "Sabai dee mai" (hvordan går det?) - Forvent 99,9% gange svaret Sabai dee krap/ka. (Det går fint)

Mundtlige hilsner, som for eksempel ”godmorgen” eller ”hej, hvordan går det” er overflødige og bruges i mange tilfælde ikke i Thailand. - Men man sender et smil :-) Er man så heldig at man kan tale lidt thai giver det store smil at spørge ind til, og hilse verbalt, på personen man møder. De fleste thai'er har stor glæde ved at have "Farang'er" (vesterlændinge) i deres vennekreds.

Skole/Internationale skoler
Alle thailandske børn har ret til 12 års skolegang, hvoraf de 9 er obligatoriske. Alligevel forekommer der en grad af analfabetisme (7 – 13%), da en del familier ikke har råd til den obligatoriske skoleuniform, skolebus og service udstyr, og som deraf ikke kan få deres børn i skole. Desuden findes der stadig steder i det nord-østlige Thailand hvor man vælger at tage sine børn ud af skolen for at arbejde med landbrug og andet.

Der findes mange rigtig gode Internationale skoler i Thailand, som underviser efter det engelske skolesystem.

Thaimassage
Du skal ikke snyde dig selv for at få en gang traditionel thaimassage. Det koster ca. kr. 30,00 for en hel times massage og er både en oplevelse og samtidig sundt for krop og sjæl.

Sport
I Thailand findes mange former for sport, som vi kender det fra Europa. Den mest populære sportsgren er dog Thai boksning, som kan opleves på mange mange markeder og sports arenaer.

Indkøbscentre
Overalt i de store byer i Thailand findes der, inden for ½ times kørsel, store indkøbscentre, og mange af disse har også europæiske varer på hylderne. Desuden findes der masser af 7-eleven butikker overalt i Thailand. Disse 7-eleven butikker er at sammenligne med Netto i Danmark.

Skrædder
Man kan få skræddersyet et jakkesæt, kjole eller andet i fineste materiale fra kr. 450,00. - Men pas på der er mange folk fra Pakistan og Indien der ser en god forretnig i at levere et billigt, men dårligt produkt.

Prutte om priserne
Det er ok at prutte om priserne på markeder og div. andre handels steder, man skal bare huske at udvise og gøre det med respekt. Når det er sagt er ca 1/3 af den udbudte pris den rigtige købspris. Husk det!! Prøv at gå 20 meter væk, og kommer sælgeren ikke efter dig har du ramt minimums prisen og kan komme tilbage en time eller to senere, og se om han kan huske hvad hans vare kostede... Det skal naturligvis gøres med respekt, men det er købers marked, og bare rolig en thai sælger meget sjældent noget uden også at tjene hvad han skal.

Økonomi og erhverv
Thailand kan brødføde sig selv og samtidig være verdens største eksportør af ris. Andre store eksportvarer er, gummi, tapioca, kokus og fisk/skaldyr, hvor også over halvdelen af thailands arbejdsstyrke er ansat. Hvis man kigger på en dåse tun i Danmark, vil den 9 ud af 10 gange være fra Thailand.

De største indkomster skyldes dog fremdeles de godt 30% af arbejdsstyrken, som er ansat inden for industri og turisme.

Thailands økonomi har siden 1999 været som en kat på spring til at følge de store tigerøkonomier i for eksempel Singapore og Taiwan. Man forventer, at økonomien vil vokse med 12 - 14% i 2008.

Transport
De fleste steder i Thialand kan du praje en taxi. Prisen er absolut rimelig og er ca. Kr. 15,00 – 30,00 pr. 15 min. for kørsel i byen. Skal man ud på en længere tur, koster det ca. kr. 175,00 pr. 100 km.

I de større byer findes der tilmed også Tuk Tuk’er (”motoriseret hestevogn”), og det er et meget billigt transport middel.

For begge ovennævnte transportmidlers vedkommende, anbefales vi, at man altid aftaler prisen inden turen påbegyndes, eller at man kører efter taxa meter. (Det er dog sjældent at det findes i Tuk Tuk'er)

Der er gode tog- og bus forbindelser i det meste af Thailand, og dette kan også gøres til yderst rimelige penge.

Udlejning af bil & motorcykel/scooter
Stort set overalt i Thailand kan du leje biler og motorcykler/scootere. En alm. bil koster fra kr. 100,00 – 250,00 om dagen. En motorcykel/scooter kan du leje fra kr. 20,00 – 35,00 om dagen.

Trafikken
Der er mange biler på vejene i Thailand og dermed en enorm trafik stort set hele døgnet. Man kører lidt mere løssluppen, end vi er vant til i vesten, men de er til gengæld meget søde til at tage hensyn til andre, og det ville ligge en thailænder fjernt at hidse sig op, hvis en medtrafikant kører ud foran dem eller andet. Det tager de med et smil og kører videre.

Derimod er trafikken i Bangkok helt uden sammenligning, og det kan ikke anbefales, at man selv lejer en bil og kører rundt, da det kræver ens fulde opmærksomhed hele tiden.

Dyr
Da thailændere er Buddhister, og den Buddhistiske tro siger, at man kan blive genfødt som et dyr, kunne de ikke finde på at gøre et dyr fortræd eller slå det ihjel. Det betyder desværre også, at der overalt i Thailand findes et hav af vilde hunde, og mange af dem er halt eller syge og lever på gade og stræder. Disse hunde skal man ikke klappe eller age men blot lade dem være.

vi ses i smilets land


Skrevet af ADM d. 26/12/2013 05:54:19 · 0 Kommentarer · 23669 Fremvisninger · Udskriv

Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Log ind eller meld dig til.

Ingen vurderinger endnu.

Velkommen til ThaiDK

Siden for dem med interesse i Thailand
For at kunne skrive og deltage i debatten og chatten er du nødt til at være registreret bruger på siden
At blive registreret bruger er gratis Du kan melde dig til ved at klikke HER

Til minde om dem vi har mistet

 Tænd et lys 42 lyser nu
 Seneste fra: up2you

Besøgende

Gæster online: 11
Ingen brugere online

Antal brugere: 653
0
Nyeste bruger:  Smukke Erik
 108570530 besøg
20317 besøg pr. dag
Siden dannet på: 0.02 sekunder

Madopskrifter

Nyeste opskrifter
Hindbærtærte 9830
GAMMELDAGS ÆBLEKAGE 10598
FROMAGE 10855
surdej 13561
Kylling i Coca-Cola 10881
Populære opskrifter
STEGTE RIS MED ANANAS 26411
Pandekager med fyld. 26123
Penang curry 25757
Hjemmebagt rugbrød 24631
"HVIDLØGSREJER" 21661
Opskriftssøgning
Tilføj/Find en opskrift
Info om opskrifter
Tilføjede opskrifter: 62
Opskrifts-kategorier: 11
Læst antal gange: 380223

Gode Links

Bank foreign currency exchange rates
Immigration Bureau (visa)
Thai to english
Bangkok Post
Danmark Royal Thai Embassy
sas
Wat Pa Dragør
Pantip
Her tryller vi lange links korte.
Thai Air dk
Tradukka Translate
Lær thailandsk tale og skrift.
sven-hansen
God Thai food
C&C Travel

Log ind

Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke tilmeldt bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Replikboks

Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

IT
15-07-2024 16:33
Langt om Længe nu kan du opholde dig i 60 dage uden visa https://thai-dk.d.
..post_58575
nej
12-07-2024 14:47
nej
11-07-2024 19:38
Afsløret på skjult optagelse: Tror heller ikke på Biden https://ekstrabla.
..297612.ece
nej
07-07-2024 16:08
nej
07-07-2024 08:48
Mændenes Paradis: Noget for noget Se den her NU Klik på link https://www.dr.dk.
..get_461632
nej
07-07-2024 08:45
Mændenes Paradis: Kærlighed & forbrydelse.Se den her NU Klik på link https://www.dr.dk.
..lse_461634
nej
07-07-2024 08:33
Mændenes Paradis: Enkeltbillet Thailand. SE den her NU klik på link https://www.dr.dk.
..and_461633
06-07-2024 17:01
06-07-2024 16:40
mortor surrenderkeep left anti is back on the road again bicycle
nej
29-06-2024 11:43
Stiv af skræk: En ordentlig slange havde indfundet sig i underbukserne på en thailandsk håndværker https://ekstrabla.
..281031.ece
28-06-2024 12:06
Så kan de lære det ja de kan sarcasm
27-06-2024 12:38
Thailand drops 11 places in tourism ranking Shock https://www.bangk.
..ed/2800713
nej
25-06-2024 10:09
Her snyder han døden En motorcykelist slap på mirakuløs vis med skrækken, efter han kørte galt ved et kryds i Thailand https://ekstrabla.
..278030.ece
nej
22-06-2024 13:42
En 3-årig pige slap med livet i behold, da hun faldt ned fra et pariserhjul på et marked i Bangkok https://ekstrabla.
..a/10201936
nej
15-06-2024 08:05
2000 nye fanger: Uhyggelige billeder fra megafængsel se med her https://ekstrabla.
..265960.ece

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.14 sekunder | 108,570,530 Unikke besøg | jQ Blog