Få det hele for dig selv i thailandsk nationalpark

Nyheder

Ang Thong-nationalparken i Sydthailand byder på smukke sandstrande og svajende palmer. Og næsten ingen andre turister.

Saften fra den søde ananas løber ned mellem mine fingre. Jeg tørrer dem hurtigt af i mit strandhåndklæde og slentrer ud til min kæreste, som svømmer rundt i det klare, turkise vand.

Vi kigger hinanden i øjnene og kan ikke lade være med at grine begejstret over, hvilken fantastisk strand vi har fundet. Her troner høje palmer over det rene, hvide sand, og i eftermiddagens varme sol, kaster palmerne lange skygger ud over det smukke hav.

Bag stranden rejser mægtige kalkstensklipper sig brat op fra den grønne jungle.

LÆS OGSÅKåring: Her er Thailands dejligste øer

Dette er scenen for vores oplevelser i Ang Thong National Park i Sydthailand.

Da jeg første gang hørte om Ang Thong var jeg overbevist om, at dette var et sted, jeg bare måtte hen. Historierne beskrev nogle af de smukkeste strande i Thailand og masser af ubeboede små øer, som nemt kunne udforskes i kajak. Det lød som et rent slaraffenland.

LÆS OGSÅUspoleret tropeø: Her er det autentiske Thailand

Tidligere på dagen er vi sejlet med en turbåd fra den kendte festø Ko Pha Ngan tæt ved ferieklassikeren Ko Samui for at kommer til Ang Thong. Det var en smuk sejltur over et dybblåt hav og ind mellem de mange små og store øer, der udgør nationalparken.

Grønne, lave træer og buske gror ned af de ellers helt råt udseende kalkstensøer. Mange steder gemmer perfekte hvide sandstrande sig i de små bugter, og når vi sejler tæt forbi en ø, kan vi se farverige koralrev gennem det klare vand.

Krop og sind kommer ned i gear
Vi er kommet hertil på lidt alternativ vis. I stedet for at chartre en båd, som er en bekostelig affære, har vi taget en dagstur til nationalparken med guide og hele molevitten. Vi har blot fortalt guiden, at vi først vil med tilbage fire dage senere, og det er heldigvis intet problem, da turbåden kommer forbi hver dag.

Det sidste stop på bådens rute er øen Wua Talap, som er hovedøen i nationalparken. Vores fødder synker ned i det bløde hvide sand og vores øjne forkæles af en usædvanlig smuk strand - selv efter thailandske standarder. Vi kan allerede fornemme hvordan krop og sind er på vej helt ned i gear.

LÆS OGSÅ Oplev Thailand i tre forskellige prisklasser

Da de andre turister begynder at myldre om bord på deres respektive både for at sejle hjem, efterlader det os helt alene på den skønne strand.

 

Vi forestiller os, at de alle er grønne af misundelse. Vi er i hvert fald meget tilfredse med vores situation.

Efter en hurtig snak med en opsynsmand i nationalparkens hovedkvarter, finder vi et godt sted at slå vores telt op - det vil sige ikke under en kokospalme. Der er mulighed for at overnatte i små bungalows og leje telte. Eller, som os, tage eget telt med. På denne måde koster det os kun 10 kroner at overnatte på tropeøen.

LÆS OGSÅHer finder du Sydthailands ukendte bounty-øer

Det viser sig at være meget heldigt, at det kan gøres så billigt, da vi opdager, at vi har regnet lidt forkert med hensyn til hvor mange, eller rettere hvor få penge, vi havde taget med til nationalparken.

Der er ingen hæveautomater på øerne, så vi må klare os, så godt vi kan. Vores noget beskedne budget viser sig at have svært ved at hamle op med de ellers rimelige priser i restauranten, som lyder på omkring 25 kroner for en karryret og tre kroner for en flaske vand.

Heldigvis er det nogle gange sådan, at de bedste ting i livet er gratis, og den aften fremfører månen et show uden lige. Den står op af havet, stor, rund og gylden.

Det er den smukkeste måneopgang, jeg nogensinde har set, og det bliver ikke værre af, at vi er helt alene på stranden med ryggen mod et palmetræ og den skinnende månebro i vandet lige foran os.

Ud i kajak
Næste morgen vågner jeg ved, at øens kønne, sorte aber hopper rundt lige forbi teltet. De har travlt med at spise blade i et træ lige ved siden af os. Pludselig er der et lille, sort abehoved, der kigger ind til os i teltet – og så er han væk igen.

Men det er ikke noget dårligt tidspunkt at vågne på - solen er nemlig ved at stå op og folder sig ud i et væld af gule og lyserøde nuancer hen over himlen.

LÆS OGSÅRejsen tilbage til Ko Chang

Efter morgenmaden pakker vi vores ting i sorte plastiksække, så de kan ligge i en kajak. Vi har nemlig planlagt at tilbringe natten på en af de andre øer i parken.

Vi sætter ud fra stranden på Wua Talap. Solen glimter i det blå vand, og vi ser krabber svømme af sted lige under vandoverfladen. Kursen er sat mod Ko Mae Ko, hvor der viser sig ikke at være en sjæl.

Eller det er ikke helt sandt; vi ser utrolig mange små, hvide sommerfugle, og der er også et par næsehornsfugle, der flyver fra træ til træ. Derudover er det blot os og en dejlig, hvid sandstrand. Vi bader og nyder stilheden inden vi sejler videre.

LÆS OGSÅDet skal du huske på ferien til Thailand

Endnu en klippeø og endnu en smuk strand. Her finder vi en enlig fisker. Han hilser venligt og stikker os et stort tandløst smil. Han er lige kommet ind med en stor fangst af søpindsvin.

Søpindsvin er en delikatesse mange steder i verden og kan også findes på menukortet i Thailand. Om det er helt lovligt for ham at fiske i nationalparken vides dog ikke.

Vi er egentligt meget imponerede over, at Ang Thong er blevet ophævet til nationalparkstatus, da dette fantastiske sted ellers kunne generere enorme indtægter, hvis der blev bygget luksusresorts på alle øerne.

 

Heldigvis er Ang Thong dog blevet forskånet for den skæbne, og vi nyder godt af den smukke, uspolerede natur, mens vi i vores kajak sejler forbi stejle klippesider, gennem en naturlig stenbue, skabt af århundreders erosion, og forbi de mange smukke, hvide strande.

Nu og da springer en flok flyvefisk hen over vandoverfladen foran kajakken. Dette er virkelig et sandt tropisk paradis.

LÆS OGSÅHer er Thailands fedeste strandhytter

Ud på eftermiddagen, når vi vores mål for natten, Sam Sao Island. Her er der en lille rangerstation og camping- og toiletfaciliteter. Vi hilser på opsynsmanden og sætter vores telt op.

Vi er de eneste turister på øen. Vi udforsker stranden og bader, indtil vi bliver sultne. Aftensmaden, bestående af medbragt fried rice, får hurtigt ben at gå på - man bliver sulten af at være ude i den friske luft. Vi er også godt trætte efter en hel dags kajaksejlads og falder hurtigt i søvn til cikadernes insisterende summen og vinden i palmetræerne.

Thailands smukkeste udsigt
Næste dag tager vi en anden rute tilbage til Wua Talap. På vejen spotter vi noget i vandet, som vi tror, må være en flok finless porpoises - en slags marsvin, der findes i vandene omkring Ang Thong. Deres skinnende, grå kroppe glider igennem overfladen, og et øjeblik efter er de væk igen.

Vi lægger til ved Ko Mae Ko igen. Denne gang på den anden side af øen. Her har vi muligheden for at kravle op af en serie meget stejle trapper, som fører op til en indsø. Vi moser og maser op ad de stejle trapper i den bagende middagssol.

Heldigvis er der ikke så langt op, og da vi når toppen, bliver vi belønnet med den smukkeste udsigt ud over søen Emerald Lake, der har den mest petroleumsgrønblå nuance. Hvis ikke det var fordi vi stod og kiggede på den, kunne man næsten fristes til at tror, at den var falsk.

GUIDEKo Samuis bedste strande

Tilbage på Wua Talap beslutter vi at udforske øen nærmere. Øen byder på to treks. Et til en drypstenshule og et andet til et udsigtspunkt. Vi starter med turen til drypstenshulen.

I den ene ende af stranden går en sti op langs klippen. Der er reb til at hjælpe på de stejleste steder, og efter en lille halv time når vi hulens indgang. Her er det, som om Salvador Dali er gået amok med en flødeskumssprøjte. De hvide drypstensformationer har de sjoveste former, og de strækker sig alle mod det irgrønne loft. Igen er vi de eneste mennesker på stedet.

Udsigtspunktet, som er målet for øens andet trek, er kendt for at have Thailands smukkeste udsigt. Der er 500 hårde meter op ad bjerget. Det meste af tiden går man inde i junglen, og vi støder på aber og nyder fuglenes sang, mens vi tørrer sveden af panden.

'

 

Denne rute er ikke for småbørn og de gangbesværede, men for alle andre er det en fantastisk mulighed for at se, hvad der åbenbart er noget af det smukkeste Thailand kan byde på. Man kan se alle de små øer, der ligger drysset ud i det lyseblå hav.

LÆS OGSÅPå jagt efter Phukets hemmelige strande og øer

Til sidst må vi vemodigt vinke farvel til Ang Thong. Om bord på samme båd, som vi kom med for fire dage siden, sejler vi i den synkende sols gyldne stråler tilbage til Koh Pha Ngnan. Ang Thong har dog en sidste oplevelse til os, for pludselig råber skipperen, at der er delfiner til højre for båden.

Båden krænger faretruende, da alle hænger ud over styrbords ræling for at se de legesyge dyr boltre sig i vandoverfladen. Pludselig springer en delfin op ad vandet og alle om bord ønsker, at de havde været hurtige nok til få et billede af det.

Men den springende delfin ender som endnu et fantastisk minde om nationalparken Ang Thong.

 

 

OM ANG THONG NATIONAL PARK

 

 

Nationalparken består af 42 øer. Parken er hjemsted for aber, skildpadder, firben og et utal af fugle arter. Under vandets overflade kan man støde på makreller, papegøjefisk, rokker og endda delfiner og marsvin.

Vejret er bedst fra sidst i marts til og med oktober. I denne periode kan du regne med masser af solskin og næsten ingen regn.

Hvordan kommer man dertil?

Ang Thong ligger cirka to timers sejlads fra Ko Pha Ngan, og halvanden time fra Ko Samui. Man kan flyve til Ko Samui fra Bangkok og flere andre storbyer i Sydøstasien. Fra Ko Samui går der færger til Ko Pha Ngan flere gange dagligt. Er man på lavbudget kan man også vælge at tage bus eller tog til Surat Thani og derfra tage en færge til Ko Pha-Ngan eller Ko Samui.

Priser

Der er flere rejseselskaber, der arrangerer dagsture til Ang Thong. Alle hoteller på henholdsvis Ko Pha Ngan og Ko Samui kan hjælpe med at booke en tur. Prisen ligger på mellem 1.600 til 2.500 baht (cirka 300 til 470 kroner) per person. Prisen inkluderer pick-up fra dit hotel, frokost, kolde drikke, redningsvest og snorkeludstyr.

Leje af kajak koster ekstra cirka 200 baht (cirka 40 kroner) for en kortere tur og 500 baht (cirka 90 kroner) for en hel dag.

Overnatning i parken

På Wua Talap koster det 500 baht per nat for en bungalow. Man kan leje et telt fra 250 (cirka 50 kroner) baht. Hvis man har eget telt med, skal man kun betale 30 baht (cirka 6 kroner) for teltpladsen. Det er også muligt at leje liggeunderlag, puder og tæpper til meget rimelige priser.

Husk at medbringe kontanter, da der ingen hæveautomater er i nationalparken. Masser af solcreme, en hat og solbriller er også en god ide at have med.

Kontaktinformation til nationalparken

Mu Ko Ang Thong National Park

Tel: +66 (0) 77 286 025, +66 (0) 77 280 222

E-mail: angthong_np@hotmail.com

 

KILDE

 

 

 

 

ADM d. 06/11/2012 14:36:07 | 0 Kommentarer | Udskriv

Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Log ind eller meld dig til.

Ingen vurderinger endnu.

Velkommen til ThaiDK

Siden for dem med interesse i Thailand
For at kunne skrive og deltage i debatten og chatten er du nødt til at være registreret bruger på siden
At blive registreret bruger er gratis Du kan melde dig til ved at klikke HER

Til minde om dem vi har mistet

 Tænd et lys 42 lyser nu
 Seneste fra: up2you

Besøgende

Gæster online: 11
Ingen brugere online

Antal brugere: 653
0
Nyeste bruger:  Smukke Erik
 108573781 besøg
20317 besøg pr. dag
Siden dannet på: 0.02 sekunder

Madopskrifter

Nyeste opskrifter
Hindbærtærte 9832
GAMMELDAGS ÆBLEKAGE 10599
FROMAGE 10857
surdej 13563
Kylling i Coca-Cola 10882
Populære opskrifter
STEGTE RIS MED ANANAS 26412
Pandekager med fyld. 26125
Penang curry 25759
Hjemmebagt rugbrød 24632
"HVIDLØGSREJER" 21662
Opskriftssøgning
Tilføj/Find en opskrift
Info om opskrifter
Tilføjede opskrifter: 62
Opskrifts-kategorier: 11
Læst antal gange: 380241

Gode Links

Bank foreign currency exchange rates
Immigration Bureau (visa)
Thai to english
Bangkok Post
Danmark Royal Thai Embassy
sas
Wat Pa Dragør
Pantip
Her tryller vi lange links korte.
Thai Air dk
Tradukka Translate
Lær thailandsk tale og skrift.
sven-hansen
God Thai food
C&C Travel

Log ind

Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke tilmeldt bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Replikboks

Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

IT
15-07-2024 16:33
Langt om Længe nu kan du opholde dig i 60 dage uden visa https://thai-dk.d.
..post_58575
nej
12-07-2024 14:47
nej
11-07-2024 19:38
Afsløret på skjult optagelse: Tror heller ikke på Biden https://ekstrabla.
..297612.ece
nej
07-07-2024 16:08
nej
07-07-2024 08:48
Mændenes Paradis: Noget for noget Se den her NU Klik på link https://www.dr.dk.
..get_461632
nej
07-07-2024 08:45
Mændenes Paradis: Kærlighed & forbrydelse.Se den her NU Klik på link https://www.dr.dk.
..lse_461634
nej
07-07-2024 08:33
Mændenes Paradis: Enkeltbillet Thailand. SE den her NU klik på link https://www.dr.dk.
..and_461633
06-07-2024 17:01
06-07-2024 16:40
mortor surrenderkeep left anti is back on the road again bicycle
nej
29-06-2024 11:43
Stiv af skræk: En ordentlig slange havde indfundet sig i underbukserne på en thailandsk håndværker https://ekstrabla.
..281031.ece
28-06-2024 12:06
Så kan de lære det ja de kan sarcasm
27-06-2024 12:38
Thailand drops 11 places in tourism ranking Shock https://www.bangk.
..ed/2800713
nej
25-06-2024 10:09
Her snyder han døden En motorcykelist slap på mirakuløs vis med skrækken, efter han kørte galt ved et kryds i Thailand https://ekstrabla.
..278030.ece
nej
22-06-2024 13:42
En 3-årig pige slap med livet i behold, da hun faldt ned fra et pariserhjul på et marked i Bangkok https://ekstrabla.
..a/10201936
nej
15-06-2024 08:05
2000 nye fanger: Uhyggelige billeder fra megafængsel se med her https://ekstrabla.
..265960.ece

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.14 sekunder | 108,573,781 Unikke besøg | jQ Blog