Du har sandsynligvis hørt om verdens dyreste kaffe, der fremstilles i Indonesien ved, at man lader kaffebønnerne passere gennem et desmerdyrs tarmsystem, før de bliver malet og påhældt kogende vand.
Det smarte er blandt andet, at katten selv udvælger de bedste bønner, der er medvirkende til at kaffen, der kaldes Kopi luwak, snildt kan koste op til 3.000 kroner for et pund.
Men hvad så med elefantkaffe?
LÆS OGSÅ: Camerouns elefanter dræbes af krybskytter
På Thailands Anatara-hoteller producerer man således sine egne bønner ved at lade dem passere igennem elefantmaver og elefanttarme.
- Undersøgelser viser, at enzymerne i elefanten nedbryder kaffeproteinerne. Og eftersom proteiner er en af hoveårsagerne til kaffens bitterhed, resulterer de færre proteiner i en næsten ikke-eksisterende bitterhed, lyder det fra hotelkædens
Golden Triangle resort i Chiang Rai.
SE OGSÅ: TV: Danske backpackere vidner til bestialsk bryllupsceremoni
Det er dog langt fra billigt at nyde sådan en kop, vi lidt tøvende må betegne som lortekaffe. 300 kroner. Eller 6.400 kroner, hvis du agter at købe et helt kilo med hjem.
Skulle du befinde dig på de kanter, skal du i øvrigt bede om en kop Black Ivory.
LÆS OGSÅ: Det tænder vi på ved Thailand
Thai Arabica-bønnerne er særligt udvalgt af mahutterner (elefanttrænerne) og deres koner, før de bliver lagt til tørre i solen, og elefanterne villigt kaster sig over dem.
Otte procent af omsætningen går til Golden Triangle Asian Elephant Foundation, der til dato har reddet 30 gadeelefanter og givet dem bedre kår i en lejr ved hotellet.
kilde Ekstrabladet