Der bliver efterhånden langt mellem kongelige porcelænsstel malet af en dansker.

Royal Copenhagen har nemlig besluttet at rykke yderligere produktion af det klassiske porcelæn til Thailand.

- Vi sætter nu cirkel omkring de sidste ting, der skal flyttes til Thailand, og det betyder, at omkring 90 procent af vores produktion så vil ligge uden for Danmark, siger adm. direktør Mads Ryder.

Siden 2004 har Royal Copenhagen flyttet mere og mere af produktionen til den thailandske fabrik, men ifølge Mads Ryder er det slut nu.

- Det er den sidste udflytning i den forstand, at der ikke sker mere, siger han.

Selv om medarbejderne er blevet informeret om, hvilke dele af produktionen der nu bliver rykket til Thailand, er det endnu uvist, hvor mange der skal ud og finde et nyt job.

- Jeg vil være ked af at fortælle, hvor mange det drejer sig om, inden medarbejderne har fået klar besked. Og det nøjagtige tal ligger heller ikke klart endnu, siger Mads Ryder.

Noget af verdens dyreste porcelæn - Flora Danica-stellet - vil stadig blive produceret på Royal Copenhagens fabrik i Glostrup. Mads Ryder understreger samtidig, at der ikke bliver pillet ved udviklings- og designafdelingens placering herhjemme.

- Vi vil altid have vores design og udvikling i Danmark. Det er kun på den måde, at vi kan fastholde vores forankring og 236-års historie i Danmark på. Vi er dansk design, og det bliver vi ved med at være, siger Mads Ryder.

Selv om Royal Copenhagen i mange år har døjet med store underskud, så havde det været et spørgsmål om overlevelse, hvis ikke virksomheden havde flyttet store dele af produktionen til Thailand, påpeger den administrerende direktør.

Han lover samtidig, at årets regnskab bliver bedre end de forrige, selv om verdensøkonomien sejler, og forbrugerne holder hårdt på pengene.

- Vi kommer til at lave et ganske pænt og acceptabelt regnskab i 2011, siger Mads Ryder.

Royal Copenhagen kom ud af 2010 med et underskud før skat på 12,8 millioner kroner, mens tallet i 2009 var et minus på 137,6 millioner kroner.

/ritzau/

Læs også