Opskrifts detaljer
|
Navn |
Hjemmelavede Isvafler |
Beskrivelse |
Det siges at isvaflen blev opfundet i St. Louis på verdensudstillingen i 1904, hvor en innovativ vaffel sælger fik et brilliant idé da hans nabo, en isstand, løb tør for papkrus midt i et boomende salg. De foldede vaflerne til kæmmerhuse og fyldte dem med is og havde dundrende success med deres nye opfindelse. Denne opskrift kan laves på en pandekagepande som beskrevet, eller bruges i et specielt isvaffeljern man kan købe sig til. |
Nøgleord |
|
Tilføjet af |
Thaihans |
Kategorinavn |
Lækkerier |
Opskriften er læst: |
4044 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
2 |
store æg |
100 g |
sukker |
60 g |
smør |
3 spsk. |
mælk |
1 tsk. |
vaniliesukker |
50 g |
mel |
⅛ tsk. |
salt |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
|
2 |
Denne opskrift giver en pandekageagtig dej med et sukkerindhold der gør at den bliver sprød og kan holde formen efter den er foldet til et kræmmerhus. |
3 |
Start med at piske æg og sukker sammen til en lys æggesnaps. Pisk det smeltede smør, vaniliesukker og mælk i. Tilsæt mel og salt og pisk det sammen til en jævn tynd pandekagedej. Justér med mælk hvis dejen er for tykflydende. |
4 |
Varm en pandekagepande op til den er mellemvarm. Hæld en lille smule olie på panden. Hæld ¾ dl dej på panden og fordel den ved at tippe panden rundt. Vaflen skal være en 13-15 cm i diameter. Bag vaflen i en 3-4 minutter på hver side så den er gyldenbrun og lækker. Når vaflen er færdig lægges den på en stor tallerken hvor den foldes til at kræmmehus mens den stadig er varm. Husk at presse spidsen sammen så isen ikke drypper ud for neden. Lad isvaflen køle helt af. Vaflerne er lækrest samme dag de er lavet, men hvis man får nogen til overs kan de gemmes i en lufttæt beholder, og så friskes op igen ved 200°C i 3-4 minutter. Lad dem køle af igen, så er de rimeligt gode. |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|