Opskrifts detaljer
|
Navn |
Den gode pomfrit |
Beskrivelse |
Danmarks mest blærede pomfrit? Jo tak, den er god nok. Den smager himmelsk sammen med den vanvittigt lækre ramsløg-mayo, og så er det hele lavet på de bedste råvarer, der findes i landet.
- Pomfritter kan være noget af det lækreste, hvis man laver dem ordentligt, siger stjernekok Mikkel Marschall, der har en fortid på nogle af landets bedste restauranter, bl.a. som køkkenchef på Kadeau Bornholm, der for nylig fik en Michelinstjerne. |
Nøgleord |
kartofler |
Tilføjet af |
Thaihans |
Kategorinavn |
Diverse |
Opskriften er læst: |
4268 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
2 |
store bagekartofler fra Samsø, helst af sorten Jelly |
lidt |
Læsø sydesalt |
1,5 l |
rapsolie til friture |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Kartoflerne skæres til pomfritter. Hvis du har tid, kan lægge de udskårne fritter i vand natten over for at trække stivelsen ud |
2 |
Kog dem i en gryde med godt saltet vand i ca. 15 min. til de er møre |
3 |
Tag dem op og lad dem dryppe af på et rent viskestykke |
4 |
Varm en gryde op med olie. Test at olien er varm nok ved at stikke halvdelen af en kommende pomfrit ned i olien. Syder det omkring kartoflen, er olien klar til brug |
5 |
Kartoflerne lægges forsigtigt i og friteres i ca. fem minutter, til de er gyldne |
6 |
Klip et stykke bagepapir til og læg i en skål eller dyb tallerken. Hæld pomfritterne over, drys lidt salt på og server. |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|