Antal indlæg: 3480 Tilmeldt: 03.07.09 Status: Offline
Og det var Danmark fra Thailand
Rugbrød med leverpostej eller natlige rødvinsdiskussioner? Hvadkommer man til at savne, når man flytter fra Danmark, og hvad kanman sagtens undvære? Ny dokumentarserie indkredser danskhedengennem samtaler med udlandsdanskere.
Danmark bliver gang på gang udråbt som et af verdens lykkeligstelande. Alligevel vælger ca. 20.000 danskere hvert år at forlade debrede bøge nær salten østerstrand for at bosætte sig i udlandet. Idokumentarserien ’Og det var Danmark’ opsøger DR-reporter AndersAgger nogle af de danskere, der har forladt hjemstavnen, og giverdem mulighed for at tegne et både kritisk og kærligt portræt afdanskheden.
Ramsaltet humor og kølig distance
For at få sat ord på danskheden har Anders Agger opsøgt danske kolonier i Thailand,
Antal indlæg: 159 Tilmeldt: 12.10.09 Status: Offline
Skoleskibet København i Bangkok
I 1925 var skoleskibet København forbi Bangkok.
København var en femmastet bark bygget i Leith i 1921 som skoleskib til Det Østasiatiske Kompagni. Skibet København var i en periode verdens største sejlskib. Skibet var 132 m langt, 15 m bredt og målte 5200 t dødvægt. Mastehøjden var 57 m, og det samlede sejlareal 4645 m2. Som hjælpemotor havde København en 4-cylindret dieselmotor fra B & W.
København havde en besætning på omtrent 60 mand, heraf 45 elever.
Under kaptajn Hans Ferdinand Andersen forsvandt skibet sporløst i december 1928 med 59 mand om bord efter at have forladt Buenos Aires med kurs mod Adelaide i Australien.
Antal indlæg: 151 Tilmeldt: 22.06.14 Status: Offline
Én fascinerende historie om tusindvis af år, hvor vores land bliver skabt ud af is og vand, og hvor de første danskere ankommer til vores egn.
Det bliver en rejse ind i urtiden og det liv, som urtidsjægerne har levet i skovene og ved havet og helt frem til bondestenalderen.
Gennem skeletfund afslører eksperter, hvordan vores forfædre har set ud i stenalderen og hvorfor stenaldermennesket byggede de imponerende jættestuer, som ligger overalt i det danske.
Antal indlæg: 190 Tilmeldt: 09.09.10 Status: Offline
Topdirektørerne: Mærsks magtfulde schweizer
Vincent Clerc tager ansvaret for at nedlægge 10.000 menneskers job på en formiddag. Men rækker hans magt også til at kunne gøre Mærsks klimasorte skibsfart grønnere?
Antal indlæg: 1773 Tilmeldt: 11.09.09 Status: Offline
0:00 - Intro
0:22 - Kriminelle karriere
2:32 - Den store bandekrig
4:59 - Stein Bagger
6:15 - Bandekonflikten optrappes
9:04 - Sandberg skifter side
10:37 - Sandberg i dagIsan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...
Antal indlæg: 388 Tilmeldt: 20.12.12 Status: Offline
Havde premiere 27. jun. 2023
Ikke alene valgte de at lede efter en nordmand. De tog også til det forkerte land: Jamaica i Caribien. Historien handler om Per Magnus Tengesdal, efterlyst af politi, Røde Kors og Frelsens Hær i otte år siden sin forsvinden i 1987. Per Magnus Tengesdal er erklæret død - men det er ikke det samme, som at være død, og da den forsvundne nordmands danske familie henvender sig til Mogens Rasmussen, tager han af sted i et forsøg på at finde manden. Jagten på den forsvundne, norske læge, bringer holdet til USA, New York, Philaderphia, Canada, Toronto og Dublin i Irland.
Antal indlæg: 122 Tilmeldt: 20.07.16 Status: Offline
Søren Ryge Præsentere - Anders og Julius
I 1984 flyttede Søren Ryge til Djursland. Da vidste han ikke, at to af hans nærmeste naboer, Anders og Julius, skulle blive danmarksberømte.
Men sådan gik det.
Fra 1990 til 2006 lavede han syv programmer med de to brødre - ganske enkle programmer om livet på gården. De gik i lige i danskernes hjerter; i en sådan grad, at Anders og Julius blev folkeeje og stadig er det. Af de hundreder af TV-programmer, Søren Ryge har lavet, er der ingen tvivl om, at "Anders og Julius" er de mest uforglemmelige.
Antal indlæg: 132 Tilmeldt: 11.01.12 Status: Offline
Det er historien om det, der kaldes for Danmarkshistoriens største rockband.
Det er den sande fortælling om et ualmindeligt sammenspist orkester, der i 9 år på trods af daglige konflikter, tilbragte næsten alle døgnets vågne timer i hinandens selskab.
De havde de vilde ambitioner fra allerførste dag, og selv når det slog fuldstændig fejl - som for eksempel deres desperate forsøg på at indtage USA - bevarede de en stædig tro på, at alt kan lade sig gøre.
"Grib dagen og tag chancen" er fortæmoralellingens , og ledsaget af den eviggrønne musik, er filmen en skøn festrejse ind i Gasolin's univers krydret med en tidsånd og epoke, som mange ville ønske stadig eksisterede.
For første gang siden bruddet er bandet samlet igen i Anders Østergaards portrætfilm af en epoke og de fire individer, der skabte den.
Gasolin' har udviklet sig til en myte " Alle har et forhold til Gasolin". Deres historie er vores historie.