Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Vores gamle Danmark - film fra fortiden
Je suis Charlie
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 04-03-2019 01:28
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 825
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

Dansk-født amerikansk generalløjtnant og erhvervsleder William S. Knudsen præsenterer film om D-DagEn af de personer, som sandsynligvis falder i kategorien af de mest betydningsfulde men samtidig mest ukendte danskere, er William Signius Knudsen. Han blev født i København men emigrerede i år 1900 til USA. Her fik han en stor rolle i USAs industrielle udvikling og endda også i det amerikanske militærs succes under Anden Verdenskrig. I 1940 kom han på forsiden af det velrenommerede Time’s Magazine.

William S. Knudsen startede sit liv i USA som blandt andet cykelmekaniker i Buffalo, New York, men han indløste hurtigt sit lod til den amerikanske drøm. Fra 1911 til 1940 arbejdede han først for Ford Motor Company og siden General Motors. Han steg hurtigt i graderne i begge firmaer, og han blev en ekspert i masseproduktion og en dygtig leder. Fra 1937 til 1940 var han endda direktør for hele General Motors.

Efter Anden Verdenskrigs udbrud kontaktede den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt personligt William Knudsen. USA havde brug for den tidligere københavners evner til at kickstarte den amerikanske produktion af krigsmateriel for at forberede sig på amerikansk deltagelse i krigen. Præsidenten havde fået at vide, at Knudsen var den helt rigtige til jobbet. Og det var ikke en lille opgave: William S. Knudsen skulle organisere hele krigsmaterielproduktionen til USA og landets allierede.

William S. Knudsen sagde sit job op hos General Motors og tog til Washington. Det lykkedes ham hurtigt at få den amerikanske krigsproduktion op i gear, hvilket er blevet kaldt den største produktionsopgave i historien.

Knudsens indflydelse dækkede mange typer af krigsmateriel, men især produktionen af fly er imponerende: Før 1939 havde det amerikanske militær i alt produceret mindre end 3.000 fly, men ved slutningen af krigen havde USA produceret mere end 300.000 - især takket være William S. Knudsens evner for masseproduktion. For sit arbejde fik han blot symbolske én dollar om året i løn.

I 1942 blev Knudsen udnævnt til generalløjtnant i U.S. Army, hvor han fik titlen Director of Production. Han er den eneste civile både før og siden, som er blevet direkte ansat i den amerikanske hær i så høj en rang.

1. juni 1945 fratrådte han sin stilling i den amerikanske militærproduktion. Knudsen vendte tilbage til sit hjem i Detroit og til arbejdet i den private industri, men han døde allerede tre år efter i 1948. I løbet af sit liv fik han flere priser og udnævnelser - blandt andet fik han to gange Distinguished Service Medal, som er USAs højeste civile udmærkelse. Inden sin død nåede han også at modtage Storkorset af Kong Christian den 10.

I videoen her kan du se og høre William S. Knudsen introducere en film om invasionen af Normandiet i 1944. I filmen takker Knudsen tilsyneladende arbejdere, som deltog i produktionen af de svævefly, som blev brugt under operationen.

Det er lykkes mig at finde frem til en del videomateriale med William S. Knudsen i et amerikansk arkiv, og jeg overvejer at lave en lille dokumentarfilm om ham her til Vores gamle Danmark. Jeg kan dog allerede nu se, at det vil kræve en del arbejde - især med at få fat i filmmaterialet. Derfor vil jeg høre jer, om I kunne være interesseret i at se sådan en film om William S. Knudsen? Hvis der er interesse for det, så vil jeg prioritere tid til at skaffe materialet og lave filmen. Skriv også meget gerne i kommentarsporet, hvis du kan hjælpe med mere materiale eller information om William S. Knudsen.

Filmen er produceret af Army Air Forces - Combat Film Service og præsenteret af The Army Air Forces.

For flere videoer fra Danmarks historie husk at abonnere på denne YouTube-kanal her (og tryk på klokken, hvis du vil have besked ved nye videoer):
https://www.youtu...qmAj4Zfv6w
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 04-03-2019 01:30
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 825
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

www.thai-dk.dk/uploads/Trestjernet general-GM Media Archive.jpg


Danske William S. Knudsen tjente svimlende med penge i USA, da Roosevelt ringede under Anden Verdenskrig. Siden blev han kendt som One Dollar Man
20 år gammel og med 30 dollars på lommen rejste cykelsmeden William S. Knudsen til USA i 1900. 45 år senere var han mangemillionær, berømt erhvervsleder og højt dekoreret krigshelt. Siden gik hans historie i glemmebogen på begge sider af Atlanten, men nu har journalist og forfatter Ole Sønnichsen gravet den frem i en ny bog, som udkommer i morgen.


læs mere her https://politiken...Dollar-Man
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IT
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 04-03-2021 10:11
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1485
Tilmeldt: 11.09.09
 Status: Offline

ja, det er en utroligt historie om en dansker det gik hele vejen

OPDATERING:
Bogen “One Dollar Man” er nu også udkommet. Læs nærmere om de to nye danske bøger om William Signius Knudsen

læs mere her: https://www.guide...ker-i-usa/


Big Bill fra Voldmestergade 26
Ældre beboere i Voldmestergade kan fortælle om tiden efter 2. verdenskrig, hvor turistbusser fyldt med amerikanere rullede gennem den lille gade for at standse op foran nr. 26. Over døren til huset hænger en marmorplade med inskriptionen: “Her fødtes William S. Knudsen 25. marts 1879. Han blev Danmark en god søn og Amerika en god borger”.

www.thai-dk.dk/uploads/Knudsenskilt.jpg

Bag ordene skjuler sig den kendsgerning, at denne i dag lidt glemte William S. Knudsen var en af hovedpersonerne bag de allieredes sejr over Nazityskland og Japan. Han blev den danske udvandrer, som opnåede størst mulig succes og indflydelse i sit nye land USA.

læs mere her: https://kartoffel...ergade-26/

Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Danmark dejligt eller ??? Nyheder på dansk 1136 05-04-2021 09:15
Bade byen Pattaya i gamle dage videoer Fra Pattaya 13 24-03-2021 10:51
Det ville jo nok udløse en sur smiley og et straks påbud i Danmark Thaimad 3 23-03-2021 11:16
Nu krav om 10 dages isolation og test ved ankomst til Danmark Nyheder på dansk 1 06-02-2021 09:19
visa til Danmark **Baren** 2 20-01-2021 16:23

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.17 sekunder | 56,785,348 Unikke besøg | jQ Blog