Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Stop diskrimination af Danske Førtids- og Folkepensionister der bor udenfor Europa
yindee
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2018 03:39
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3606
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

»Stop diskrimination af Danske Førtids- og Folkepensionister der ønsker at bosætte sig udenfor Europa KLIK HERStop diskrimination af Danske Førtids- og Folkepensionister der ønsker at bosætte sig udenfor Europa

Jeg foreslår at der ændres i lov om pension såleds at man frit kan tage sin pension samt tillæg og ældre check med til et hvilket som helst land uden for EU.

Det gør jeg fordi der er mange pensionister, der ikke kan få familiesammenføring med deres ægtefælle fra et ikke EØS land i Danmark med den begrundelse, at der ikke er noget til hindring for, at de kan tage ophold i ægtefællens hjemland.

Ved en udrejse til et ikke EØS land mister borgeren sit pensionstillæg og alle andre tilskud, som en pensionist uden eller med kun få midler er berettiget til med adresse i Danmark eller et andet land i Europa.

Pensionens grundbeløb (2018) på 6.237,00 Dkr. pr. md minus Skat og sundheds bidrag til Danmark er ikke nok til overlevelse og dokumentation for opnåelse af længere varig opholdstilladelse i udlandet.

De fleste lande kræver at man har en indkomst før skat på ca Dkr. 13.000,00 / måned, og det er ikke muligt med kun grundpensionen.

Stop diskrimination af Danske Førtids- og Folkepensionister der ønsker at bosætte sig udenfor Europa.

Danske Førtids- og Folkepensionister der er berettiget til ældre check og pensionstillæg og udrejser fra Danmark til et andet land i Europa, mister ikke deres ældre check og pensions tillæg.

Vi ønsker at stille forslag om, at Danske Førtids- og Folkepensionister også kan bosætte sig udenfor Europa uden at miste deres ældre check og pensionstillæg.

Der er mange pensionister, der ikke kan fa familiesammenføring med deres ægtefælle fra et ikke EØS land i Danmark med den begrundelse, at der ikke er noget til hindring for, at de kan tage ophold i ægtefællens hjemland.

Ved en udrejse til et ikke EØS land mister borgeren sit pensionstillæg og alle andre tilskud, som en pensionist uden eller med kun få midler er berettiget til med adresse i Danmark eller et andet land i Europa.

Pensionens grundbeløb (2018) på 6.237,00 Dkr. pr. md minus Skat og sundheds bidrag til Danmark er ikke nok til overlevelse og dokumentation for opnåelse af længere varig opholdstilladelse i udlandet.

Derfor er der mange, der bliver tvunget til at beholde deres bolig i Danmark, og pendle frem og tilbage mellem ægtefællens hjemland og Danmark udelukkende for ikke at miste ældre checken og pensionstillægget.

Men belaster samtidig unødigt samfundet, med alle de andre ydelser, en pensionist er berettiget til med adresse i Danmark eller et andet land i Europa.

Den gevinst der er ved, at Borgeren der pendler, bruger under halvdelen af pensionen i Danmark eller Europa, er langt mindre end den gevinst, der er for samfundet ved at slippe af med ældrebyrden.

Borgeren der vælger at rejse til et ikke EØS land skal ikke have boligsikring, medicintilskud, pleje og alle de andre tilskud, som en pensionist er berettiget til med adresse i Danmark eller Europa.

Desuden er der en del førtidspensionister og andre, som er flyttet fra Danmark af forskellige årsager, der i dag modtager fuld pension. De bliver tvunget til at forlade deres hjem og familie i udlandet, når de bliver folkepensionister og vende tilbage til fædrelandet, idet pensionernes grundbeløb minus Skat til Danmark ikke er nok til overlevelse og opnåelse af visum til længere varigt ophold i udlandet.

De bliver en yderligere belastning for Det Danske Samfund, når de vender tilbage til Danmark, og skal have boligstøtte, pleje mv. og forsøge familiesammenføring med deres udenlandske familie, eller pendle frem og tilbage mellem familiens hjemland og fædrelandet.

et giver jo ingen mening, at have ret til en udrejse i 12 mdr. hvis man alligevel bliver registreret som ud-rejst. Ved at lade Borgeren beholde sit pensionstillæg ved udrejse, er denne mystiske regel unødvendig, og Udvidet Helheds orienteret Kontrol fra Udbetaling Danmark kunne bruge tiden på vigtigere opgaver, end at kontrollere Danske Førtids- og folkepensionisters færden.

Der er således tale om en win win situation for alle parter, hvor man kan gavne livskvaliteten hos en del ældre og svage borgere, samtidig med at man sparer De Danske Skatteydere for en formue.

Ved at lade borgeren beholde sit pensionstillæg, så denne har mulighed for at blive ved sine kære i udlandet, i et klima som er bedre for helbredet, sparer De Danske Skatteydere en formue til pleje mv. og Borgerens livskvalitet bevares.

Som folkepensionist har man ret til at foretage en rejse af 12 mdr. varighed. Men pga. en konflikt mellem folkeregisterloven og pensions loven, bliver man alligevel registreret som ud-rejst fra 1. udrejsedag og mister boligstøtte mv.

Det giver jo ingen mening, at have ret til en udrejse i 12 mdr., hvis man alligevel bliver registreret som ud-rejst. Ved at lade Borgeren beholde sit pensionstillæg ved udrejse, er denne mystiske regel unødvendig, og Udvidet Helheds orienteret Kontrol fra Udbetaling Danmark kunne bruge tiden på vigtigere opgaver, end at kontrollere Danske Førtids- og folkepensionisters færden.

Der er således tale om en win win situation for alle parter, hvor man kan gavne livskvaliteten hos en del ældre og svage borgere, samtidig med at man sparer De Danske Skatteydere for en formue.

Støt forslaget, som vil være til gavn for hele Det Danske Samfund, med din underskrift så vi kan overbevise folketinget om, at det er den rigtige vej at gå.


Forslag stillet af:
Kontaktoplysninger:
Tage Valdemar Jørgensen, Brønderslev, E-mail:»Stop diskrimination af Danske Førtids- og Folkepensionister der ønsker at bosætte sig udenfor Europa KLIK HER
er du sulten se her www.yindee.dk


www.thai-dk.dk/foto1/seafood.jpg
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Leicester-ejers helikopter styrtet ned udenfor stadion Nyheder på dansk 8 11-05-2020 15:33
Danske familier flygter til Flensborg Udenfor Thailand 60 26-04-2020 08:04
Borgerservice har et klart budskab til alle danske rejsende i Thailand Kom hjem nu! Hele Thailand 1 30-03-2020 16:15
Dette var Bangkok kl. 13 tirsdag udenfor CentralWorld Central Thailand 1 25-03-2020 18:02
De danske grænser lukker som følge af coronavirus. Lukning varer frem til 13. april Udenfor Thailand 2 13-03-2020 19:56

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.17 sekunder | 48,809,446 Unikke besøg | jQ Blog