Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Hjertelandet – en ny film om familier fra Thy-egnen
pirat
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-08-2018 04:07
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 697
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

Skive: Gallapremiere på Hjertelandet fredag den 31. august 2018

Verdenspremiere på Hjertelandet, Fredag den 31. august kl. 19.00 i Kulturcenter Limfjord.

I løbet af de sidste 25 år har næsten 2500 thailandske kvinder slået sig ned i Nord- og Midtjylland - de fleste af dem gift med mænd fra
lokalområdet. Men hvordan ser livet egentlig ud, når to mennesker lever sammen, men har rødder på hver sin side af jorden? Med hjertevarme
og ærlighed har en række thai-danske familier ladet filmholdet følge deres liv gennem kærlighed og afsavn, drømme og svære livs valg - henover ti år og tre generationer.

Det handler om helt almindelige liv og de helt store livsspørgsmål. Det handler om os. Derfor kan man 31. august se filmen i Kulturcenter Limfjord - før nogen andre i verden! Janus Metz og Sine Plambech, der begger stammer fra Midtjylland, vil være tilstede ved denne verdenspremiere og kulturfest, hvor Simon Kvamm også spiller og synger.

Gennem mere end 10 år har folk i Skive og omegn kunne støde på Janus Metz og Sine Plambech og deres film hold i forbindelse med optagelserne ti lfilmen HJERTELAND - en anderledes kærlighedshistorie.

Billetterne til verdenspremieren koster 130 kr og kan bestilles på: »Kulturcenter Limfjord's hjemmeside

Læs flyers for nærmere information:

»Flyer på dansk

»Flyer på Thai


»Klik HER for at læse nærmere om Hjertelandetwww.thai-dk.dk/uploads/Hovedbillede_De medvirkende sammen_foto af Christian Vium.jpg
“Hjertelandet”, som handler om familier fra Thy, er en ny dokumentar film med de samme medvirkende, som den prisbelønnede film instruktør
Janus Metz (Armadillo/Borg/True Detective) og den internationalt anerkendte antropolog Sine Plambech har fulgt igennem 10 år.

Filmen har landdækkende premiere den 20. september, men allerede den 31. august er der galla- og verdenspremiere på filmen i Kulturcenter Limfjord.

Sexarbejder fra Pattaya

I det vindblæste Thy bor Sommai, en tidligere sexarbejder fra Pattaya. Hun kom hertil for 25 år siden for at gifte sig med Niels, og lige siden har hun hjulpet kvinder fra sin landsby i Thailand til ægteskab med danske mænd i Midt- og Nordjylland.

10 år efter de første optagelser møder vi i den nye film dem alle igen og ser de konsekvenser, deres livsvalg har haft for dem selv, deres børn og de to små samfund på hver sin side af kloden. Janus Metz og Sine Plambech, der begge stammer fra regionen har tilbragt tusindvis af timer sammen med de medvirkende og er selv i forløbet blevet et par, så “Hjertelandet” er på alle måder et kærlighedsprojekt.

Længsel og overlevelse

Det er der kommet en episk, bevægende og storslået film ud af. En film om længsel, familie og overlevelse på tværs af global ulighed. Kort fortalt, en anderledes kærlighedshistorie lige midt i Jylland, hvor 2500 thailandske kvinder over de seneste 25 år har slået sig ned.

Kvindernes formål med ægteskabet er et kollektivt projekt, der handler om at komme ud af fattigdom og skabe muligheder for deres børn. For mændene handler ægteskabet om at have én, man kan dele livet med. Det handler om at have én at holde af og holde om, fortæller Sine Plambech og fortsætter: – Begge parter kæmper for at give mening og indhold til tilværelsen. Og med tiden – som kvindernes mission lykkes – kan man også se, at de begynder at tænke på sig selv.

De har ikke længere behov for at være opofrende, og så opstår der nye spørgsmål i ægteskaberne. Elsker vi hinanden? Er vi hengivne over for hinanden? Hvordan skal vi tilbringe den sidste tid sammen? Hvor hører man til syvende og sidst hjemme? Disse spørgsmål gør lmen eksistentiel og vedkommende for os alle sammen.

Janus Metz siger: – Den største opdagelse ved filmen lå i at følge mennesker over så lang tid. De valg vores medvirkende tager, og de konsekvenser det har, er – som det ville være for et hvilket som helst menneske – voldsomme, men også ofte overraskende. Det har været stærkt at bevidne


Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-08-2018 04:10
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 697
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-08-2018 04:12
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 697
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

Janus Metz og Sine Plambech, der begger stammer fra Midtjylland, vil være tilstede ved denne verdenspremiere og kulturfest, hvor Simon Kvamm også spiller og synger.

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 02-09-2018 12:57
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 697
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

Live fra gallapremiere i SkiveTil forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
#5 Udskriv indlæg
Skrevet d. 02-09-2018 12:59
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 697
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

Verdenspremiere i SkiveTil forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
#6 Udskriv indlæg
Skrevet d. 03-09-2018 04:22
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 697
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

mere fra den store dag

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#7 Udskriv indlæg
Skrevet d. 05-09-2018 14:59
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1000
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Der er et meget godt interview i Euroman med instruktøren Janus Metz omkring filmen og thai-danske ægteskaber i Danmark og mændene og kvinderne bag.

Hvad er det for en type mand, der gifter sig med en thai-kvinde?

”Jeg vil nødigt generalisere, men det er ofte mænd, der er ufaglærte og har et job på for eksempel en fabrik. De bor i små byer, hvor der ikke er ret mange mennesker,

Foretrækker nogle af de her mænd i virkeligheden thailandske koner frem for danske?

”Det tror jeg helt sikkert. Jeg har indtryk af, at mange af mændene er opvokset med et mere traditionelt kønsrollemønster, hvor kvinden gør det, som kvinder traditionelt set har gjort, og mændenes job er at forsørge dem.

Hvordan opstod idéen til projektet oprindeligt?

”I 2006 rejse jeg rundt i Mali og Mauretanien for at lave research til en film om migration fra Afrika til Europa gennem Middelhavet. Da jeg kom hjem, mødte jeg Sine, der som antropolog havde arbejdet med de thailandske kvinder i Nordjylland.

Det er 10 år siden, I lavede tv-dokumentarerne ’Fra Thailand til Thy’ og ’Fra Thy til Thailand’ til DR. Hvorfor har I valgt at vende tilbage?

”Vi syntes, det kunne være interessant at følge de lidt specielle familier over tid. Forestil dig, hvis nogen havde dokumenteret de første danske gæstearbejdere, der kom til landet i 1960’erne og 1970’erne, og fulgt dem generation efter generation.

Hvordan portrætterer man mændene uden at gøre grin eller ynke dem?

”Man kan meget hurtigt få mændene til at ligne landsbytosser og kvinderne til at ligne ’gold diggers’, fordi de ikke gifter sig og lever på samme måde som alle os andre. Det har vi selvfølgelig været meget bevidste om i arbejdet med filmen.


læs meget mere her https://www.eurom...ke-kvinder
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
natie
#8 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-09-2018 08:28
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 172
Tilmeldt: 19.02.14
 Status: Offline

fra DR 1 https://www.dr.dk...2018-09-13

Filmland: Kald det kærlighed - kald det li' hvad du vil

Gennem 10 år har Sine Plambech og Janus Metz fulgt fire par bestående af en mand fra Thy og en kvinde fra Thailand. Det er blevet til dokumentarerne 'Fra Thailand til Thy' og 'Fra Thy til Thailand' og nu 'Hjertelandet', der samler op på de to forgængere og folder en bred palet af skæbner ud til et særegent verdensbillede. Filmland Podcast taler med instruktørerne
Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.


Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
#9 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-09-2018 08:42
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 906
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

10 år med Mong, Kae og Sommai
Thailandske kvinder er blevet den nationalitet, som danske mænd oftest gifter sig med ud over danske kvinder. Kvinderne er en brøkdel af de millioner af kvinder, der i dag udgør omkring halvdelen af verdens migranter.


læs mere her https://jyllands-...og-sommai/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
nick
#10 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-09-2018 00:40
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 284
Tilmeldt: 01.12.09
 Status: Offline

Køb billet til: Hjertelandet

Filmen får landsdækkende biografpremiere den 20. september.
Billetter kan bestilles i din nærmeste biograf, der viser filmen eller på
»kino.dk
I det vindblæste Nordjylland bor Sommai, en tidligere sexarbejder fra Pattaya. Hun kom til Thy for 25 år siden for at gifte sig med Niels, og lige siden har hun hjulpet kvinder fra sin landsby i Thailand til ægteskab med danske mænd. Nu gælder det niecen, Kae. Sommai og Niels sætter en kontaktannonce i avisen, og inden længe melder en bejler sig. Imens i Thailand forsøger en anden ung kvinde, Saeng, at finde en dansk mand, men Sommai kan ikke hjælpe hende, og hun må i stedet forsørge sin søn via sexbarerne i Pattaya. 10 år senere møder vi dem alle igen og ser de konsekvenser deres livsvalg har haft for dem selv, deres børn og de to små samfund på hver sin side af kloden. Intimt og nærværende væves skæbner og drømme sammen til en eksistentiel livsrejse.

Filmen er instrueret af Janus Metz og Sine Plambech
kat
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
nick
#11 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-09-2018 11:49
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 284
Tilmeldt: 01.12.09
 Status: Offline

P1 Debat: Kærlighed eller købekone?


SENDT FØRSTE GANG D. 18. SEP. 2018 KL. 12:15

Flere kvinder fra Asien gifter sig med danske mænd, er det kærlighed eller købekoner?

Er vi fulde af fordomme, når vi dømmer ægteskaberne?

Fra 2008 til 2017 er der sket en stigning på 65 % i antal thailandske kvinder i Danmark. Dokumentarfilmen "Hjertelandet" har fulgt thai-danske ægteskaber i 10 år.

P1Debat med: Sine Plambech antropolog/instruktør, Frank Andersen fraskilt, Sommai Molbæk gift med Niels, Aphinya Jatuparisakul datter af dansk-thai-ægteskab, Anna Thygesen erhvervskvinde.

Vært: Gitte Hansen

https://www.dr.dk...2018-09-18
kat
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#12 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-09-2018 15:12
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3743
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Meget romantisk al det der.

Men hvornår laver de en film om alle de thailandske mænd der har giftet sig med en dansk luder nede fra Istedgade, og viser hvad pigerne synes om deres små dimser.

Jeg lover jer, det bliver århundredets korteste kortfilmmusic
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
nej
#13 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-09-2018 00:11
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 231
Tilmeldt: 20.12.12
 Status: Offline

www.thai-dk.dk/uploads/4 stjener11.JPGAntallet af thai-koner eksploderet i Thy
I Thy er de glade for thailandske kvinder, dokumentarfilmen 'Hjertelandet' fortæller hvorfor
Arrangerede ægteskaber er ofte noget vi forbinder med noget negativt i en bestemt befolkningsgruppe. Men ikke i Thy, For 25 år siden kom thailandske Sommai til den forblæste vestjyske egn efter at hun havde giftet sig med Niels, som hun havde mødt på et bordel i Pattaya, hvor hun arbejde for at forsørge sine og sin afdøde søsters i alt otte børn.

Men Sommai viser sig at være en regulær Kirsten Giftekniv, og i dag bor der 926 thailandske kvinder, som alle stammer fra Sommais thailandske landsby, i Thy. Kvindernes motivation er åbenlys: at undslippe fattigdommen. Det er de jyske mænds også: at undgå ensomheden. Hvis der så opstår kærlighed eller noget der ligner undervejs, er det blot en ekstra gevinst.

Hvad Sommais motivation for den store import af kvinder egentlig er - får hun eksempelvis noget økonomisk ud af at formidle kontakten mellem de thailandske kvinder og de danske mænd? - fremgår mærkeligt nok ikke af filmen 'Hjerteland

læs mere her:https://ekstrabla...311664.ece
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#14 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-09-2018 09:39
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3078
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

nej skrev
Hvad Sommais motivation for den store import af kvinder egentlig er - får hun eksempelvis noget økonomisk ud af at formidle kontakten mellem de thailandske kvinder og de danske mænd? - fremgår mærkeligt nok ikke af filmen 'Hjerteland


alle med bare en lille smule kendskab til thai miljøet, ved at der er penge i den industri, så selv følgelig er der faldlet lidt/meget af til Sommais
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
#15 Udskriv indlæg
Skrevet d. 21-09-2018 02:01
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 697
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Sine Plambech

For over ti år siden fik hun hele Danmark til at se med, da dokumentaren Fra Thaland til Thy rullede over skærmen. Nu har Sine Plambech og hendes mand, Janus Metz, lavet en opfølger med de samme medvirkende. Det fortæller hun Henriette Honoré om, når hun er medvært i dag

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
#16 Udskriv indlæg
Skrevet d. 21-09-2018 02:01
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 697
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Sine Plambech

Henriette Honoré har igen selskab af filminstruktør og antropolog Sine Plambech, og i dag handler programmet om et motionsløb i Holstebro, som har svært ved at konkurrere mod de mange nye og måske mere spændende motionsløb, som pibler frem i Danmark. Vi skal også besøge en skole i Nykøbing Sjælland, som har stor succes med at servere morgenmad for de yngste elever.

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#17 Udskriv indlæg
Skrevet d. 22-09-2018 04:39
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3625
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

Ny film udfordrer dine fordomme: Mænd, der gifter sig med thai-kvinder, er ikke bare nogle lumre liderkarle
'Hjertelandet' tager os med langt om bag fordommene om danske mænd, der gifter sig med thailandske kvinder.


Det er svært at få øje på menneskene, når en mand fra Thy i det nordlige Jylland gifter sig med en kvinde fra Thailand.

Vores fordomme, der ofte henter inspiration de allermest tvivlsomme steder, får i stedet øje på to typer: en snasket, måske endda liderlig mand, der åbenbart ikke kan finde en kvinde i sin hjemegn - og gad da nok vide hvordan det kan være - og derfor smider penge på bordet og importerer en af de der små asiater, der gerne spreder benene og laver mad på bestilling for at score kassen i en fart.


Ikke bare nogle lumre typer
Niels Jørgen, Kjeld, John og Frank er ikke bare nogle lumre typer med behov for en lille fiks ting, der gør hvad rigtige mænd siger, i stedet for at slås med en selvstændig og besværlig dansk kvinde.

De tænker muligvis på sex, og det er forholdsvis normalt, men primært er de ensomme, måske endda eventyrlystne, måske fascinerede af det fremmede og ukendte. Og de er i hvert fald ikke simple.

Det usædvanlige ved ’Hjertelandet’ er, at den er optaget over ti år.

Den følger op på instruktørerne Sine Plambech og Janus Metz’ to foregående dokumentarer om de Thy-thailandske forbindelser, ’Fra Thailand til Thy’ og ’Fra Thy til Thailand’, der blev vist på DR i 2007 og 2008.

De to gamle film er klippet til rundt regnet en halv time, hvorefter instruktørerne viser, hvor Sommai, Niels Jørgen, Basit, Frank, Mong, John, Kae og Kjeld er i dag, ti år senere.

læs mere her https://www.dr.dk...er-er-ikkeer du sulten se her www.yindee.dk


www.thai-dk.dk/foto1/seafood.jpg
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
M55
#18 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-12-2018 03:59
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1889
Tilmeldt: 23.10.09
 Status: Offline

Niels er gift med Sommai fra Thailand: 'Mændene er mere forelskede end kvinderne'

I Danmark gifter vi os af kærlighed. Når vi har forsikret hinanden om, at
vores følelser er lige hede, og at forelskelsen er gengældt 1:1.

Men der findes andre veje til kærlighed. Det ved Sommai og Niels Molbæk.

»Det er svært at definere kærlighed,« siger han.

Men i en bus på vej mod Bangkok Lufthavn i Thailand for 27 år siden kunne Niels Molbæk mærke, at han var forelsket – i Sommai.

Tidligere samme dag havde han taget afsked med hende i Pattaya. De havde drukket kaffe på hans hotel, inden han skulle af sted.

Hun havde bemærket, at han så trist ud. Men de havde hverken talt om kærlighed eller ægteskab.

»Niels havde ikke engang sagt, at han elskede mig,« siger hun.

læs meget mere her https://www.bt.dk...-kvinderne

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
M55
#19 Udskriv indlæg
Skrevet d. 31-05-2019 09:31
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1889
Tilmeldt: 23.10.09
 Status: Offline

Danmarks Radio sender snart Hjertelandet i fjernsynet, dog startes der op med de gamle udsendelser

Sine Plambech oplyser nærmere om sendeplanen her:

DR1 sender HJERTELANDET som dokumentarserie i 4 afsnit !

De to første afsnit (dem fra 2008)

‘Fra Thailand til Thy’ torsdag 30. maj, 20:30

‘Fra Thy til Thailand’ torsdag 06. juni, 20:30

‘Fra Thailand til Thy - 10 år senere’ søndag 09. juni, 20:00

‘Fra Thy til Thailand - 10 år senere’ søndag 16. juni, 20:00

En serie om menneskeliv, kærlighed og migration filmet over 10 år!

Stor tak til DR1 - særligt Søren Klovborg og Anders Thomsen for modet, lysten, tålmodigheden og forståelsen for at historier om Danmark i en global verden og migrationsestid er vigtige! Alle filmene kan ses på dr.dk efter deres premiere på DR1!
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
#20 Udskriv indlæg
Skrevet d. 26-06-2022 12:43
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 697
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

Der er nok flere herinde som allerede har set denne optagelse med Sine Plambech.

Til dem som ikke ved hvem Sine Plambech er så kan jeg fortælle at hun er socialantropolog med ekspertise i menneskehandel, illegal migration, sexarbejde, køn, repatriering, humanitært udviklingsarbejde, Sydøstasien, Thailand, Danmark, Europa, Nigeria. Sine Plambech er også hende som har arbejdet på "Fra Thailand til Thy", "Fra Thy til Thailand" og "Hjertelandet".

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Danske familier flygter til Flensborg Udenfor Thailand 67 04-07-2022 06:16
film og dokumentare danske.. Film, bøger etc 72 24-04-2022 10:15
Hollywood film filmet i Thailand Film, bøger etc 5 29-05-2021 17:04
Vores gamle Danmark - film fra fortiden Film, bøger etc 3 04-03-2021 10:11
Crazy Medicine - Bangkok Short Film Film, bøger etc 1 18-10-2020 13:36

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.19 sekunder | 72,917,547 Unikke besøg | jQ Blog