Når ferien går til sydens sol eller til sne og ski,
kan mange ikke undvære dansk dåsemad.
Mange dåser bliver konfiskeret i lufthavnen
Ingen udlandsrejse uden god, dansk dåsemad.
Sådan tænker mange danskere i hvert fald, når de pakker kufferten.
Så hver eneste dag må sikkerhedspersonalet skride ind og
tage dåsemaden fra de rejsende, der glemmer, at dåser
ikke må tages med i håndbagagen.
- Vi oplever dagligt, at vi må konfiskere dåsemad fra vores passagerer.
Folk glemmer simpelthen at pakke det i den bagage, de tjekker ind,
20 tons konfiskerede ting
- Hvor mange kilo dåser det løber op i, ved vi ikke, men alene i år
har vi fået overleveret 20 tons ting, som folk ikke må tage med
ombord på flyene, lyder det videre fra Kastrup.
Hos Scanway, tidligere kendt som Tyrkiet Eksperten, kender man
udmærket til gæster, der ikke kan leve uden den hjemlige mad i sydens sol.
- En stor del af vores gæster tager mad med på ferien,
hvis de har booket en rejse, hvor de selv skal stå for forplejningen, forklarer Deniz
der er salgsdirektør i Scanway, der alene i sommerferien vil
sende godt 60.000 danskere på ferie.
Guider glade for efterladte dåser
Og faktisk luner det gode danske køkken også andre maver end dem,
er har medbragt makrel, postej og tun i vand.
- Den hjemmebragte mad kommer faktisk også vores guider til gode
. For når folk rejser hjem og ikke har kunnet spise op, så forærer
de ofte den danske mad til guiderne - og det er de vilde med.
Det er altså svært og finde leverpostej i eksempelvis Alanya, fortæller Deniz Jensen.
I lufthavnen glæder de sig bare over, at de rejsende ikke længere
bliver sure, når de mister feriemiddagen.
- De rejsende bliver ikke længere sure på os, hvis de bliver nødt til at
overdrage nogle af deres ting. I stedet bliver de sure på sig selv over,
at de har glemt at pakke tingene ned, glæder Johnnie Müller sig,
og opforderer til at tjekke lufthavnens hjemmeside, http://www.cph.dk...bagage.htm
hvis man er i tvivl om,
hvad man må tage med i håndbagagen.