Antal indlæg: 108 Tilmeldt: 14.04.10 Status: Offline
10 Timer til Paradis for nogle bliver det til mange timer helvedet . Fred være med det, se filmen døm selv
Dennis er en 38 årig bodybuilder og bor sammen med sin mor i et hus i en forstad til København. Dennis' forhold til sin mor er lige så usundt som det er tæt, hvorfor Dennis har det svært med kvinder og aldrig rigtig har haft en kæreste. Da hans onkel kommer hjem fra Thailand med en thailandsk kone bliver Dennis inspireret til at tage til Thailand for at søge kærligheden. Han lyver omkring sin tur overfor moren, der aldrig ville kunne acceptere rejsen. I Thailand må Dennis meget igennem, men ender med at møde en pige som han forelsker sig i. Hjemme i Danmark igen er opgøret med moren uundgåeligt: Vil Dennis endnu engang føje sin mor eller vil han vælge kærligheden med den thailandske kvinde?
Antal indlæg: 3352 Tilmeldt: 03.07.09 Status: Offline
Kæmpe bodybuilder er blød som smør i lille film
Hårdtpumpet, men dog blød indeni. En stor fyr, men i virkeligheden stadig en lille dreng.
I bodybuilderen Kim Kolds drengedrøm af en muskelkrop mødes modsætningerne så tydeligt som aldrig før, og hans fascinerende sammensatte person bærer hele filmen på sine brede skuldre.
Kold spiller nemlig hovedrollen som bodybuilderen Dennis, der i en alder af 38 har pumpet sine muskler til det yderste, men stadig mangler at få klippet navlestrengen til sin dominerende mor (Elsebeth Steentoft), som han bor sammen med.
På konejagt i Thailand
Hvorfor han stadig bor hjemme, ser man en mulig forklaring på, da han i filmens indledning er på en hjælpeløst dårlig date med en pige nede fra fitnesscentret.
Hans mors barske tag i ham har gjort ham handlingslammet, når det kommer til kvinder, men da hans onkel kommer hjem fra Thailand med et lille nips af en føjelig hustru, får Dennis ideen til at rejse til Pattaya, hvor det med onklens ord er meget lettere at møde kvinder.
De villige thaipiger er dog endnu et vanskeligt socialt spil for Dennis, og så er det lettere bare at pumpe jern og i det mindste ligne et rigtigt mandfolk, selv om man stadig er en lille forkrøblet dreng indeni.
Den følsomme bodybuilder
Ideen om den store bodybuilder, der i virkeligheden er følsom og forsigtig, blev tidligere udfoldet i Super16-filminstruktør Mads Matthiesens kortfilm ’Dennis’ (2007), og man mærker desværre stadig kortfilmsformatet spøge i ’10 timer til Paradis’.
Selv om der ikke er mange overraskelser i plottet, følger man med fornøjelse Dennis’ udviklingshistorie, simpelthen fordi Kim Kolds figur fastholder opmærksomheden med sin store, stille fysik.
Og en simpel scene som den, hvor han giver sin minimale mor et bjørnekram, siger meget med imponerende få midler.
Men ideen er større end filmen, som taber sit fortællemæssige fokus og bliver mere famlende, da Dennis tager til Thailand.
Amatørskuespillere
Det dokumentariske er et grundelement i ’10 timer til Paradis’, hvor Elsebeth Steentoft er den eneste professionelle skuespiller blandt amatører, som alle gør det bedre, end man turde forvente.
På den måde ligner filmens instruktør, Mads Matthiesen, sin ven og kollega Michael Noer, der brugte virkelige indsatte i rollerne til fængselsfilmen ’R’ sidste år.
Som Noer har Matthiesen valgt at besætte filmens roller med figurer, der hører naturligt hjemme i filmens miljøer, og det giver helt indlysende en autenticitet i miljøskildringerne, men i forhold til den centrale fortælling om mor og søn virker filmen lidt uafklaret.
På den ene side er den jo i sin natur et kammerspil om Dennis’ voksende afstandtagen til moderen, som han ellers lever meget tæt sammen med (så tæt, at de i filmens begyndelse ses på badeværelset sammen – hun på toilettet, han i bruseren med forhænget trukket fra).
Et lille drama
På den anden side bliver ’10 timer til Paradis’ en film, der afsøger nye horisonter og lader den eventyrlige anderledeshed spejle i en figur, der vil virke bizar og ude af kontekst i stort set alle miljøer.
Og de to typer fortællinger har hver sin tone og stil, der aldrig for alvor smelter sammen i ’10 timer til Paradis’.
Selv om ideen i manuskriptet, som Matthiesen har skrevet i samarbejde med Martin Zandvliet (’Applaus’, ’Dirch’), er god og præcis, forbliver dramaet – i skærende kontrast til filmens fascinerende hovedperson – lille og uudfoldet.
måske skulle man se filmen når den kommer på The Pirate Bay Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...