Antal indlæg: 83 Tilmeldt: 16.02.09 Status: Offline
Nåååååååååå, seeeeeeee de små frakker.
Ikke et øje var tørt, da de to små prinser fra Svanemøllen - tidligere Schackenborg - ankom til deres fætters barnedåb. Iført ens brune vinterfrakker, bukser og sweatre over fine små skjorter stillede de scenevant op til vink og spillopper; Nikolai kunne selvfølgelig ikke dy sig for at grine bredt og stikke publikum et ekstra vink en ekstra gang, efter at mor Alexandra havde gennet sine poder videre i programmet.
Populære Alex
Prinsesse Alexandra er stadig et uhyre populært medlem af kongefamilien. Selv da kronprinsesse Mary var ankommet med dagens dåbskjoleklædte hovedperson i favnen, var det stadig Alexandras cremehvide, pelsbesatte frakke, der var centrum for store dele af opmærksomheden blandt de 200-300 tilskuere på den kolde Højbro.
- Ih, hun ER så elegant. Nææh, hvor er hun smuk. Og som hun klæder sine drenge, lød det fra tilskuerne.
At Joachims to sønner er scenevante fik man illustreret, da der opstod en af de små uforudsete hændelser, som har det med at fungere som comic relief ved de ellers så snor-lige tilrettelagte kongelige begivenheder.
Den vilde hattejagt
Bedst som prinserne og deres mor havde lagt an til at forlade Slotskirken efter dåben, fløj hatten af en af de omkring 90 politifolk, der var udkommanderet for at passe på de fine gæster. Hatten hoppede muntert med vinden og dens kvindelige ejermand kunne ikke løbe den op.
Men det kunne, heldigvis, en galant ansat ved hoffet, som vakst satte efter det drilske stykke hovedbeklædning, og det til prins Nikolais store begejstring. Han klappede i hænderne og lo højt på den umiddelbare måde, som kun børn kan gøre det.
Felix og Nikolai kan i øvrigt roligt glæde sig til at besøge deres lille fætter. For den lille prins Christian blev begavet med så mange pakker, at der skulle være nok legetøj til mange besøg i hans børneværelse i Kancellihuset i Fredensborg. Og ikke bare "kedelige gaver", som en af de fremmødte sagde.
Noget sjovt. Som man kan lege med
- Vi synes også, han skal have noget sjovt, noget man kan lege med. Alle de officielle gaver er jo sådan noget kedeligt noget, fade og krus og sådan, forklarede Gerda Petersen fra Roskilde, som var rejst til prinsedåb bevæbnet med en hel pose fuld af pakker.
En af tingene, prinserne kan glæde sig til at lege med hjemme hos Christian, er et Briotog. Der var Også bøger, biler, og en hel del tegninger blandt gaverne fra de 200-300 fremmødte tilskuere ved Christiansborgs Slotskirke.
Til gengæld for de fine gaver fik tilskuerne det, som især de mindste først og fremmest var mødt op for:
En rigtig prinsesse
- For at se en rigtig prinsesse, fortæller fem-årige Marlene, som kun har en ting at indvende mod de rigtige prinsesser Mary og Alexandra.
- De har ikke deres prinsessekroner på, det er fordi de er alt for tunge til at stå oven på hovedet, forklarer hun.
- Men de er derhjemme, og nogle gange tager de dem på, når de sidder foran spejlet og reder sig, bedyrer hun. Og bevæger sig herefter videre til dagens eneste virkelig store samtaleemne på Højbro Plads:
Antal indlæg: 83 Tilmeldt: 16.02.09 Status: Offline
To prinser
Af Wivian Juulsgaard
I et lille land langt mod nord, boede to unge prinser. Den gamle konge var død for længe siden og havde givet tronen til sin ældste datter, da han ikke havde nogen sønner. Hun havde regeret landet med en klog prins ved sin side. Da hun i sin tid arvede tronen, havde der været røster fremme, at kongen i stedet burde have overgivet den til sin bror eller hans børn. Man mente ikke, at en kvinde, hvor meget prinsesse hun end var, og hvor meget dronning hun end blev, kunne regere et land. Snakken var gjort til skamme gennem årene, hvor dronningen og hendes prins havde vist, at den gamle konge havde valgt klogt. De havde fået to sønner, der var vokset op og var blevet til flotte unge prinser.
Den ældste søn skulle være konge, og havde brug for en prinsesse, der kunne blive hans dronning, når hans moder gav ham tronen. Den yngste søn skulle være parat til at træde i en konges sted, og havde derfor brug for en prinsesse, der kunne træde i en dronnings sted. At finde en prinsesse var ikke så nemt, at finde to virkede umuligt. Men prinserne var opdraget til deres roller og gav ikke op.
De unge prinser rejste land og rige rundt flere gange, men som i de rigtige eventyr, altid var der et eller andet galt med de prinsesser, de fandt. Prinserne blev ældre og ældre, og i landet langt mod nord begyndte man at blive oprigtigt bekymrede for, om bare en af dem mon nåede at finde en prinsesse, inden den nu gamle dronning ville gå af.
Opmærksomheden rettede sig mest mod den ældste prins, det var trods alt ham der skulle være konge, og det gav den yngste prins mere ro til at søge. Faktisk glemte folk at interessere sig for, om han fandt en prinsesse. Stor var overraskelsen og opstandelsen derfor, da han kom hjem fra en rejse i Østen og havde en henrivende sød, køn og klog prinsesse med sig. De blev gift og fik to sønner. Den unge prinsesse tog hele landet med storm, hun var en rigtig prinsesse og alt burde være godt.
Det gav dog den ældste prins endnu større problemer, at finde en prinsesse, og så oven i købet en, der kunne leve op til den yngstes. Kunne det i det hele taget lade sig gøre? Han ledte videre, lod sig nogle gange vildlede, andre gange vejlede, alt imens han uddannede sig og lærte om livet og menneskene.
Han tog endnu længere mod nord, han tog vest på, han rejste mod øst og han rejste mod syd, men ingen af de prinsesser, han mødte, var rigtige prinsesser. I det lille land begyndte man at snakke om, at det måske alligevel skulle være den yngre prins, der skulle være konge? Det var dog ikke noget man snakkede højt om, men i det stille gik snakken. Folkene elskede deres lille kongedømme, og den yngre prins havde jo sikret arvefølgen.
Den ældste prins gav dog ikke op, og en dag rejste han helt om på den anden side af jordkloden. Præcis så lang væk han kunne komme, uden at begynde at rejse hjemad igen. Og der mødte han en prinsesse. Belært af tidligere fejltagelser holdt han det dog for sig selv. Han ville være sikker på, at hun nu også var en rigtig prinsesse, og han ville være sikker på, at hun ville have ham.
Prinsen rejste hjem igen, men kun for endnu en gang at rejse helt om på den anden side af jordkloden. I al hemmelighed rejste prinsessen op til det lille land, for at lære landet at kende og lidt om landets mennesker. En gang lykkedes det prinsen at være i syd, mens prinsessen var i nord, men som tiden gik, fandt han ud af, at det var hende, han ville giftes med. Og han fandt ud af, at han ville giftes med hende, uanset om hun var en rigtig prinsesse eller ej. Heldig var han, for hun ville også gerne giftes med ham.
Folket i det lille land langt mod nord var lykkelige, for de kunne se, at de to prinser havde lært livets vigtigste lektie: At der ikke findes rigtige og forkerte mennesker, rigtige eller forkerte prinser og prinsesser. At det er kærligheden, der afgør, om en mand bliver en prins, og en kvinde prinsesse. Prinser og prinsesser, folk og fæ, og den gamle dronning og hendes prins. Alle så nu fremtiden i møde med tro og fortrøstning. I den ældste af prinserne så man den kommende konge, og hans prinsesse ville blive en god dronning. Og den yngste prins kunne sammen med sin prinsesse være behjælpelig.
* * *
"Er du som kvinde prinsessen i din mands liv, eller er du som mand prinsen i din kones liv, og er I så heldige at bo i det lille land langt mod nord, så lever I i et rigtigt eventyr, som de to prinser og deres prinsesser i historien, og så kan alle leve lykkeligt til deres dages ende."
Antal indlæg: 954 Tilmeldt: 25.06.09 Status: Offline
Herligt meen web er der ikke et lille strejf af ironi i teksten?((12((
Nå sådan er det nok med mænd, der er jo så meget I ikke forstår, og tiger din pludselige interesse for de kongelige, kommer da helt bag på mig, tænk her gik lille jeg, og troede du var antiroyalist, ha ha men du kan tro, der skal ligge mange udklip fra den kongelige verden, i din postkasse når du kommer hjem, så kan du lære, at lade være med at gøre grin med os flinke damer her på siden.
Frederik og Mary fejrer Thailand-venskab
af: Frank Jørgensen, ritzau
Danmark og Thailand har haft officielle forbindelser i 150 år. Før var det handelsforbindelser, men nu er både kongelige, befolkninger og kriminelle kommet med
De ligger næsten på hver sin side af Jorden, Danmark og Thailand. Men den lange afstand har ikke forhindret, at der i hundreder af år har været forbindelse imellem landene.
Tidligere blev kontakten holdt via hårde og ugelange sejlture, men det var dengang. Det officielle Danmark med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i front er kommen til Bangkok på officielt besøg efter en flyvetur på en halv snes timer.
En flyvetur, som hundredetusinder af danskere har prøvet, og som har gjort, at så mange danskere har lært denne del af Asien at kende.
Frederik kom direkte fra USA
Frederik har dog været noget længere tid undervejs, men han er også kommet til Bangkok fra USA.
Anledningen til kronprinsbesøget er 150-året for indgåelse af en venskabs- og handelsaftale mellem Danmark og Thailand den 21. maj 1858. Den blev underskrevet af kong Frederik VII og kong Mongkut, der var konge i Siam, som i 1939 skiftede navn til Thailand - De Fries Land.
Aftalen kom i stand i kølvandet på handelsforbindelser, der ifølge oplysninger fra det thailandske udenrigsministerium kan dateres tilbage til 1621. Dengang blev Siam regeret fra kongebyen Ayuthaya, og danskere, der opererede fra handelskolonien Tranquebar, fik tilladelse til at handle i kongeriget. Den daværende konge handlede også med Danmark og bestilte angiveligt en række kanoner hos Asiatisk Kompagni i 1770. Det skete efter, at burmesere løb Ayuthaya over ende.
Siams hovedstad blev flyttet til Bangkok i 1782.
Forretningsfolk lagde grunden
Forholdet mellem Danmark og Thailand var førhen mest handelsmæssigt. Som årene er gået, har forholdet udviklet sig, men det var forretningsfolk, der lagde grunden.
Det var i Thailand, at den fattige Nakskovdreng Hans Niels Andersen i 1884 grundlagde det selskab, der blev til ØK.Siden er listen over danske selskaber, som har haft eller har datterselskaber i Thailand, blevet lang. A.P. Møller-Mærsk er her, Ecco er her, Danfoss, Grundfos. I 1949 blev Thai Airways oprettet i et joint venture med SAS.
Kongehusene i Bangkok og København har også udviklet forbindelsen. Thailands kong Bhumibol og dronning Sirkit var i 1960 på officielt besøg i Danmark, kong Frederik IX og dronning Ingrid var to år senere på officielt besøg i Thailand.
Der har desuden været en lang række uofficielle besøg imellem de to kongehuse.
I 2001 var dronning Margrethe og prins Henrik på officielt besøg i Thailand. Kronprins Frederik var også med, og han har i øvrigt været i Thailand flere gange. I et interview for nylig med den thailandske avis Bangkok Post fortæller han, at han første gang besøgte landet tilbage i 1986, da han slappede af med en kammerat efter en tur i Mongoliet.
Kronprinsparret besøgte landet efter tsunami
Kronprinsparret har også tidligere været i Thailand sammen, men da var baggrunden betydelig mere dyster end ved det nuværende besøg. Det var i 2005. Da var parret til mindehøjtidelighed i ferieområdet Khao Lak for ofrene for den store tsunami anden juledag 2004.
I det sydlige Thailand omkom 5400 mennesker, 2800 er fortsat savnet, og ialt omkom der flere end 210.000 mennesker i landene ved Det Indiske Ocean. 46 af ofrene var danske, de fleste omkom i Thailand.
At så mange danskere kunne miste livet i julen så langt væk som i Thailand illustrerer, at forholdet mellem Danmark og Thailand har mange sider.
Stort turistmål
Thailand er et stort turistmål for danskere. Thailands turistmyndigheder siger, at landet sidste år fik besøg af 135.006 danske statsborgere.
Den voksende turisme har også ført til øget samkvem på det mere folkelige plan, på godt og på ondt. Der indgås ægteskaber imellem danskere og thaier, danske rockere har siddet i thailandske fængsler, thailandske prostituerede er kommet til Danmark, og det thailandske køkken er flyttet ind på hylderne i supermarkederne i Danmark.
Og kan man ikke selv finde ud af at komponere de stærke, men velsmagende thailandske retter, så er der efterhånden skudt thairestauranter op mange steder i byerne.
Thailandske elefanter i Danmark
I øvrigt er det heller ikke nødvendigt at rejse til Thailand for at se thailandske elefanter. Det thailandske kongehus har skænket tre elefanter til Danmark, og de går i Københavns Zoo.