Antal indlæg: 697 Tilmeldt: 22.02.09 Status: Offline
Det med den julegløgg. Ja jeg har stor GLØGG fest her i weekenden for alle mine thailandske venner, og de har lovet at de nok skal supporte mig med denne danske tradition. (ja det har jeg kaldt den) Jeg har ikke kunne finde alt hvad der er i opskriften, men pyt. Det smager også lidt af JUL hehe...
Det er jo svært her i kulden med 29 graders varme at arrangere noget sådant, så nu har jeg haft disse rosiner og andet i blød meget længe for den store fest i weekenden hehe det bliver sjovt…
Ingredienser til
fræk julegløgg med cognac
2 flasker rødvin
2 flasker portvin
1 flaske cognac
en halv flaske mørk rom
1 porter
4 kanelstænger, 20 hele nelliker, 20 kardemommekapsler, 15 peberkorn
rosiner og mandler
Fremgangsmåde til fræk julegløgg med cognac
Lad rosiner trække i rommen i en uges tid. Krydderierne giver du et opkog i en kasserolle med lidt vand. Lad det simre 5 minutter under låg. Sluk derefter og lad kryddervandet stå et døgns tid. Derefter filtrerer du væsken.
Når det er gløgg-tid varmer du vinen op, tilsætter krydderiblandingen og de rom-smagende rosiner. Gløggen må ikke koge. Server mens den er rygende varm og nyd hvordan varmen breder sig i kroppen efter et par glas.
Den er ikke egnet til familiesammenkomster, hvor folk skal køre hjem!
Er der nogen her på siden der har prøvet dette herude hehe. De bliver godt nok lidt overraskede af denne varme rødvin etc.
Antal indlæg: 697 Tilmeldt: 22.02.09 Status: Offline
Hehe
Nej thailænderne kunne ikke tåle denne varme drik. Thailænderne er jo søde og rare mennesker, så når farang siger, at nu skal vi have noget dansk tradition, ja så skal det jo prøves, så ham farangen ikke bliver sur.
De så godt nok lidt underlige ud ved det første glas. Det var det, for så gik snakken bare livlig. Det var virkeligt sjovt. Alle kunne tale med hinanden også selvom de ikke talte samme sprog hehe.