"Jamsekogeriet"
|
AL 48 |
Skrevet d. 18-10-2012 08:26
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Endelig én der har forstand på gode gammeldags kartofler.
Bintje er en sort, som var meget fremme for flere år tilbage. Nu er den næsten umulig at opdrive i alm. forretninger.
-Det er der flere årsager til:
1: Kartoflen er noget "sart" at dyrke, den er meget modtagelig over for "skurv" og "kartoffel-ål" (en liile orm der borer huller igennem).-Derfor kræver den meget "vekseldrift".
2: Kartoflen er "lidt løs og melet" i "kødet". -Det er helt gået af mode. -Til kartoffelmos får man ikke bedre og mere velsmagende kartoffel (det skulle da lige være de "røde amerikanere".
Velbekomme |
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 18-10-2012 13:23
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
I dag staar den paa boller i selleri. ( bladselleri )
Det smager saamaend fremragende, men jeg ville nu gerne ha' retten lavet af knolden, men jeg har aldrig moedt denne knold her i thailand, altsaa selleriknolden, kun nogle magre stilke med blade paa.
Ka' det passe at man ikke ka' opdrive en aerlig knold ? |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 18-10-2012 13:32
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Vanilla skrev:
I dag staar den paa boller i selleri. ( bladselleri )
Det smager saamaend fremragende, men jeg ville nu gerne ha' retten lavet af knolden, men jeg har aldrig moedt denne knold her i thailand, altsaa selleriknolden, kun nogle magre stilke med blade paa.
Ka' det passe at man ikke ka' opdrive en aerlig knold ?
-Ved ikke, men har også søgt på utallige lokale markeder. Er ved at få Donna overbevist om hvad det er, så "jungletrommerne
" kan gå i gang.-Smager bare godt med hjemmelavede middagsboller.
Har tænkt på at "nappe" nogle frø med derned. |
|
|
|
yindee |
Skrevet d. 18-10-2012 13:59
|
Bruger
Antal indlæg: 3629
Tilmeldt: 20.02.09
Status:
Offline
|
Ser i,- nu kommer i på arbejde, for jeg mangler gode "sjove" opskrifter til "restpartiet" (Ikke leverpostej og den slags).-Men "sjove" / velsmagende opskrifter,- gerne med flot "garniture", da jeg elsker en "pæn" anretning.
På forhånd tak,-Anton
Pate – Leverpate
Ingredienser:
Du skal bruge følgende til opskriften på pate – leverpate.
400 gram svine-lever
400 gram hakket svinekød
100 gram bacon
1 løg, mellemstort
1 æg
2 deciliter fløde
1 deciliter mælk
½ deciliter sojasauce
2 teskefulde bouillon
2 teskefulde blandet krydderi efter smag
1 teskefuld timian
1-2 fed hvidløg
½ teskefuld sort peber
1 teskefuld salt
1 deciliter havregryn
3-4 spiseskefulde mel
10-12 fyldte oliven, hakkede
Fremgangsmåde for pate – leverpate:
Hak lever, bacon, hvidløg og løg fint, i en foodprocessor. Rør æg, krydderier, sojasauce, bouillon, havregryn, mel, fløde og mælk sammen. Rør det i leverblandingen. Tilsæt oliven.
Gem dejen på køl i 30 minutter. Kom det derefter i et smurt ildfast fad (1 ½-2 liter) og bag ved 175 grader, i cirka 1 time. Læg evt. sølvpapir over fadet. |
|
|
|
leif |
Skrevet d. 18-10-2012 14:08
|
Bruger
Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 30.06.09
Status:
Offline
|
selliri rod.. hmmm nej tak det smager da afskyeligt, stilken og bladene smager ok.
ved faktisk ik om de findes i TH, men ser lige på sagen.
Anton jeg skal lige prøve at finde leberandøren af Bintje. For ja bedre kartoffel findes ik. Og selvom du bor lidt syd for Randers burde det ik være et problem.
men hvis du tror du kan dyrke dem i TH.
Ja så har du et problem... de kan ikke lide varmen, det er forsøgt. uden held.
Dagens aftensmad... stadig en hemmelighed, da Anton ik rigtig poster noget.....
|
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 18-10-2012 14:35
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Nej,- jeg sidder og "lurer" endnu.
-Men yindee er en ven af folket, -lyder skide lækkert,-men lad os nu se hvad det bliver til.-Har haft pissetravlt med a t bestille diverse frø osv. fra Holland,-de kan eftersendes.
Lige nu trænger jeg til en gevaldig "slapper". hej |
|
|
|
|
Skrevet d. 18-10-2012 17:11
|
Antal indlæg:
Tilmeldt: 01.01.70
Status:
Offline
|
leif skrev:
selliri rod.. hmmm nej tak det smager da afskyeligt, stilken og bladene smager ok.
ved faktisk ik om de findes i TH, men ser lige på sagen.
Anton jeg skal lige prøve at finde leberandøren af Bintje. For ja bedre kartoffel findes ik. Og selvom du bor lidt syd for Randers burde det ik være et problem.
men hvis du tror du kan dyrke dem i TH.
Ja så har du et problem... de kan ikke lide varmen, det er forsøgt. uden held.
Dagens aftensmad... stadig en hemmelighed, da Anton ik rigtig poster noget.....
Ja Leif tror der ligger en doven Robert i ham Anton, leve på nas af andre er jo det letteste. |
|
|
|
lillemanden |
Skrevet d. 18-10-2012 17:16
|
Bruger
Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
Status:
Offline
|
Knoldselleri kan købes i Thailand, det erfarede jeg for 2 år siden , da jeg havde taget 2 store selleri med til Thailand. I Pattaya kan de købes i Villa. og Central festival.
|
|
|
|
Pleasantville |
Skrevet d. 18-10-2012 17:53
|
Bruger
Antal indlæg: 149
Tilmeldt: 10.06.12
Status:
Offline
|
leif skrev:
selliri rod.. hmmm nej tak det smager da afskyeligt, stilken og bladene smager ok.
ved faktisk ik om de findes i TH, men ser lige på sagen.
Anton jeg skal lige prøve at finde leberandøren af Bintje. For ja bedre kartoffel findes ik. Og selvom du bor lidt syd for Randers burde det ik være et problem.
men hvis du tror du kan dyrke dem i TH.
Ja så har du et problem... de kan ikke lide varmen, det er forsøgt. uden held.
Dagens aftensmad... stadig en hemmelighed, da Anton ik rigtig poster noget.....
Varmen er nok ikke det største problem derimod solen en kartoffelplante er jo en skyggeplante og så har den det bedst i sandet jord, i regntiden går det slet ikke for så rådner de. Så bland jorden godt med sand og sørg for skygge med sort plast så skal du nok få kartofler hvis ellers ormene vil lade dem være i fred. |
|
|
|
sank |
Skrevet d. 18-10-2012 19:16
|
Bruger
Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 05.10.09
Status:
Offline
|
http://www.hjerte...Z0YS5kaw== |
|
|
|
M55 |
Skrevet d. 19-10-2012 12:22
|
Bruger
Antal indlæg: 1875
Tilmeldt: 23.10.09
Status:
Offline
|
sank skrev:
http://www.hjerte...Z0YS5kaw==
Sank det er for kedeligt kun med et link''
Karrysuppe med kartofler og svinekød
Ingredienser
2 dampede grøntsager, fx porrer og broccoli
2 gulerødder
200 g selleri
200 g hvidkål
1 spsk olivenolie
400 g hakket svinekød, højst 10% fedt
2-3 tsk karry
2 fed hvidløg
2 l vand
350 g kartofler
1 bundt persille
salt og peber
1-2 spsk frisk citronsaft
-----
Tilbehør:
4 skiver groft hvedebrød, 200 g
Tilberedning
Skær porrerne i skiver. Skær gulerødder, selleri og hvidkål i små tern. Svits grøntsagerne i olien i en stor gryde, til de dufter og falder lidt sammen. Smuldr kødet ned til grøntsagerne og svits det med. Tilsæt karry og finthakket hvidløg og svits et øjeblik. Tilsæt vand så det lidt mere end dækker, og kog suppen op. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i suppen. Kog suppen i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre. Tilsæt hakket persille. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
Servér suppen med brød.
TIP Alle slags rodfrugter, også pastinak og persillerødder er gode i suppen. Brug gerne det du har, og du kan skrue op for kål og ned for rodfrugter, uden at det gør suppen ringere. |
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 19-10-2012 12:36
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
Toerre links gider vi ikke......
Den karrsuppe staar helt sikkert paa min menu imorgen... |
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 19-10-2012 15:02
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
Idag har menu'en vaeret thai, gourmenteret i samarbejde med min kone....hehe...
Fredag d. 19. Okt.
Gung pat phonkari.
Ingredienser :
Olie.
Hvidloeg, 3 fed.
Alm. loeg, 1
Store chili, 2. ( Ikke staerke. )
Rejer, 300 gram.
Foraarsloeg, 5.
Bladselleri, 3. smaa.
Aeg, 2.
Maelk, halv kop.
Alm. karry, 2. tsk.
Knorr, 2. tsk.
Peber, 1, tsk.
Sukker, 1. tsk.
Soya, 1. spsk.
Varm olien paa panden, tilsaet hvidloeg, Alm. loeg, chili som er flaenset paa langs, rejer, aeg som er sammenpisket med maelk, karry, knorr, peber, sukker og soya.......derefter foraarsloeg,samt selleri, lad det simre i ca. 5. min.
Serveres med ris............Velbekomme. |
|
|
|
sank |
Skrevet d. 19-10-2012 15:45
|
Bruger
Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 05.10.09
Status:
Offline
|
Ja ja i jamsekogere her vil man bare hjælpe med lidt inspiration jeg roder mig ikke ud i finere madlavning men har dog lige spist dejlig Gaeng kiow wah m/chicen og den var god kostede dog 129 kr. så den sved da lidt på læberne |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 19-10-2012 16:21
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Det var vel værre med alle de møl der begyndte at svirre rundt i lokalet da "muldvarpen" måtte op |
|
|
|
XP |
Skrevet d. 20-10-2012 16:41
|
Bruger
Antal indlæg: 248
Tilmeldt: 13.11.09
Status:
Offline
|
ser tråden ud til at være låst tryk på i din webbrowser |
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 20-10-2012 16:46
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
Saa virker Jamsen igen...Tak for det.
Saa er Sank's karrysuppe efterproevet, den er daelme go', jeg havde dog ikke persille eller porre, kom saa lidt babymajs i, spaedede smagen lidt op med knorr, samt soyasauce...
Saa tak for inspiration Sank... |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 20-10-2012 18:33
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
I aften står den på en 250 gram "hakkedreng" med bløde løg og sauce, -men det kan alle "jamsekogere" jo lave |
|
|
|
lillemanden |
Skrevet d. 20-10-2012 19:15
|
Bruger
Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
Status:
Offline
|
her har den stået på ribensteg, med hele svineriet og sprød svær. |
|
|
|
yindee |
Skrevet d. 28-10-2012 04:58
|
Bruger
Antal indlæg: 3629
Tilmeldt: 20.02.09
Status:
Offline
|
Nå er jamsekogeriet gået helt i stå, det forstår jeg godt, se bare med her
To fiskebutikker lukket på grund af særdeles uhygiejniske forhold
http://politiken....e-forhold/
Slagtere blander gris i hakket oksekød
http://politiken....-oksekoed/
Sverige advarer mod falsk oksekød
http://politiken....-oksekoed/
Kohberg tilbagekalder 300.000 kanelgifler
http://politiken....nelgifler/
Velbekomme, Bon appetit |
|
|