Se emne

Hvem er her? 2 gæst(er)
 Udskriv emne
"Jamsekogeriet"
freja
#41 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-10-2012 05:10
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
 Status: Offline

Det er bare en omvej hvis jeg skal omkring Grønland, på vej hjem fra arbejde. Næ jeg må nok nøjes med min fiskehandler. Grin
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
lillemanden
#42 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-10-2012 07:47
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
 Status: Offline

nej freja jeg kan ikke spise dem. men laks ja , al fisk er dejlig blot ikke i Thailand de kommer for mange kryderrier på , så man ikke kan smage fisken

Jeg holder meget af fisk, ikke kun laks og det både røget, saltet og fersk.
hej
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
leif
#43 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-10-2012 13:49

Bruger

Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 30.06.09
 Status: Offline

Hmmm tror sgu ham anton har ret, han vil bare snige sig til vore opskrifter.. Grin

PS: Når thailandske ord bruges, er det smart lige at sætte en oversættelse ind


Nåe med din fine køkkenhave burde du jo vide det ik..
Men det var jo nok ... paksi = koriander du mente.
Plaa-Thabtim.. hmmm ved ik om den har et Dansk navn.
Plaa = fisk og så navnet på den.
Det er en kunstig fremavlet fisk fra Nill-fisken / plaa-nin
Forskellen.. thabtim er rød og har ikke så mange ben.

lillemand... ved ik hvad fisk du plejer at spise i th, men normalt er de meget lidt krydret, tilbehøret kan der i mod være det.
Det er vi jo nogen som syntes er godt.. hehe
Mon ik det er fordi du spiser seafood supper.

Og så skrev anton noget om at hans opskrifter kom..
hmmmmmmmmmmmmmm driller
det kan være gåsen først skal slagtes.



Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#44 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-10-2012 14:09
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

leif skrev:
Hmmm tror sgu ham anton har ret, han vil bare snige sig til vore opskrifter.. Grin

PS: Når thailandske ord bruges, er det smart lige at sætte en oversættelse ind


Nåe med din fine køkkenhave burde du jo vide det ik..
Men det var jo nok ... paksi = koriander du mente.
Plaa-Thabtim.. hmmm ved ik om den har et Dansk navn.
Plaa = fisk og så navnet på den.
Det er en kunstig fremavlet fisk fra Nill-fisken / plaa-nin
Forskellen.. thabtim er rød og har ikke så mange ben.

lillemand... ved ik hvad fisk du plejer at spise i th, men normalt er de meget lidt krydret, tilbehøret kan der i mod være det.
Det er vi jo nogen som syntes er godt.. hehe
Mon ik det er fordi du spiser seafood supper.

Og så skrev anton noget om at hans opskrifter kom..
hmmmmmmmmmmmmmm driller
det kan være gåsen først skal slagtes.





I har sgu da heller ingen tålmodighed!Angry

Men så kommer her en god, lynhurtig opskrift på hvordan man behandler sild (hovederne af).Thumb

Man laver en rende i græsplænen,-stikker sildene ned med halerne først. -Så kører man en tur henover med plænetraktoren og klipper lortet ned i græshøjde. -væk er hovederneThumb
Resten tager man ind i køkkenet, skyller godt i 3 hold skyllevand. -Og smider hele lortet ud med sidste hold skyllevand dril

VELBEKOMME.

PS. Nill-fisk?? -Er det ikke en støvsuger??griner
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
lillemanden
#45 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-10-2012 15:27
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
 Status: Offline

De få gange vi har bevæget os ind på en fiskerestaurant, er de fisk der står på menukortet altid noget der er ukendeligt , med et 1½ cm tykt lag af chili og andre ting og sager.

Så nej nu køber vi fisken og laver den selv. herligt .

Og hvor er det synd for den dejlige sild , at blive underkendt på den måde. Sådan en nystegt høstsild uhm det smager herligt.

Så en lille historie , vi var på sundet og fiske for nogle år siden. Vi fik en masse torsk og det var godt nok, der var også 1 sild.
Da Sank kom ind til frokost , duftede der jo af stegt sild, uhm sagde Sank skal vi have sild. jeg måtte gå til bekendelse ! Nej søde , der var kun en og den kom jeg til at spise.
ondt ja men vi har fanget mange sild siden.

det var et side spring.

godag
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#46 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 09:51
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline


Sådan en nystegt høstsild uhm det smager herligt.
Skrev lillemanden.

Høstsild?-Hvad er det??
De eneste sild jeg har haft med i høstakken, er sgu ikke blevet stegt (perverst)dril
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
leif
#47 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 11:53

Bruger

Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 30.06.09
 Status: Offline

hmm nu virker tråden her igen.
så vi må hellere flytte Antons opskrift her over..

Levende gås.
driller

Mon de også skal have en tur af plæneklipperen.. griner



Jeg har ellers bagt franskbrød og Banankage i dag, men niksen anton skal ikke tro han kan snige sig til det hele uden at yde..Grin
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#48 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 12:01
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline


At "snyde" dig, er lige så svært som at smugle en solopgang forbi en hane driller
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
leif
#49 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 15:01

Bruger

Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 30.06.09
 Status: Offline

yep..

I dag stod den på kartoffel lasagne, men opskriften er hemmelig. music
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sank
#50 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 15:11
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 05.10.09
 Status: Offline

Thumb Tak leif Thumb
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Vanilla
#51 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 15:18

Bruger

Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
 Status: Offline

Koteletter med kartofler, guleroedder og broccoli.....Ingen fed sovs i dag, "saucen" er nemlig af tomater som er finthakket sammen med hvidloeg ( dejlig saftig ) Thumb

Imorgen staar den paa Thai.......
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#52 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 15:42
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

"kokken" strejker,-derfor en gang "biks" til aften med 2 æg på toppen.
Hej
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Vanilla
#53 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 15:47

Bruger

Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
 Status: Offline

Biks er daelme ogsaa godt, husk spegepoelse i smaa tern......Thumb
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#54 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 15:56
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Små tern af stegt røget flæsk er også godt,-samt "endeskiven" af en rullepølse.-Mumsmusic
-I dagens anledning kommer der også små strimler rød og grøn peber i.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Vanilla
#55 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 16:26

Bruger

Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
 Status: Offline

Har i dag vaeret hos bageren og koebe rundstykker, ja vi taler om rundtykker som er saa taet paa de danske, at ud af 10 " kringler " faar de helt klat en 9'er, ja de har ogsaa spandauer og mange andre go'e sager, billy er det dog ikke, men man skal vel forkaele sig selv lidt i ny og nae........Ikk' ?
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#56 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-10-2012 16:51
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline


Selvfølgelig skal man det,-ellers bliver det hele for surt.
Når jeg er dernede og vi vil "forkæles", så bager jeg selv mit brød (Donna elsker det,-og stjæler mange gange et helt franskbrød ud i MC-kurven, så går turen ellers ind til familien også).-Når jeg er "doven", så bliver Donna sat til at bage,-hun har lært det numusic
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#57 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 06:28
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

-Vanilla,-du burde forbydes at lægge alle de billeder ind af lækre retter. Ikke så mærkeligt at du "spiser hjemme"Thumbmusic

Jeg har i nat tøet ca. 1½kg. svinelever op,-det skal bruges før afrejse.
Vi er 2 voksne mænd + "vuffer", så der er jo mere end rigeligt music
--Jeg skærer 12-14 gode skiver til "stegt lever m./bløde løg, hvide kartofler samt en god sovs".
Men så har jeg jo ca. 750gr. lever tilbage,-og havde tænkt mig evt. at lave en "sjov" ret ud af detIkke SE
----------
Ser i,- nu kommer i på arbejde, for jeg mangler gode "sjove" opskrifter til "restpartiet" (Ikke leverpostej og den slags).-Men "sjove" / velsmagende opskrifter,- gerne med flot "garniture", da jeg elsker en "pæn" anretning.
På forhånd tak,-Anton

PS. 12-14 gode skiver til 2 mand + mit "rovdyr" lyder måské af lidt meget,- men jeg elsker det koldt dagen efter på en rugbrød til frokost.
- Og måske, hvis der kommer en rigtig interessant opskrift,-så bliver det aftensmaden. -Og de stegte skiver går "ubeskåret" til pålæg, samt terningskåret og tørret i ovnen til "hundegodbidder". (Man er vel en "fedterøv"skaalgriner
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#58 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 07:00
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Nu da vi har gang i det kulinariske på et højere plan,- så har jeg et "hjertesuk". -Jeg er helt nede i "kulkælderen",-aner ikke mine levende råd!!Ikke SE - Ja, det lyder hårdt, og det er det også Græder

HJÆLP, jeg har fået "KARTOFFEL-ALLERGI" !!Shock

Hver gang jeg skræller kartofler, så skal jeg jagte dræbersnegle (fundet i poserne), samt udhule kartofler hvor de umættelige, slimede uhyrer har mæsket sig i mine kartoflerrasende
Allerede der er jeg ved at brække mig,(engang måtte jeg kyle 3/4 posefuld i skraldekassen), den var helt levende.
Jeg har været i næsten alle butikker for at købe "sneglefri kartofler", men uden held. -Selv dem man "håndsorterer" er fyldt af hullerShock

Hvad gør man?? - Jeg er ved at gå over til "mini-flutes", pasta og ris, samt kål. Andre rodfrugter er de heller ikke så "hidsige" ved.

HJÆLP !!! rasende
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#59 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 07:32
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Det er ikke engang "løwn". I forbindelse med ovennævnte "allergi" har jeg utallige gange påvist over for "min" brugsmand, at deres kartofler er pisfyldte af snegle og snegleskader.
Men som han sagde, så kunne han kun lade beskeden gå videre til deres centrallager,-og det var jo heller ikke dem der puttede snegle i kartoflerne. De kom helt ude fra grossisterne (kartoffeldyrkerne).
"Så find da for fanden nogle andre grossister", hylede jeg op.
"Det kunne de ikke her i DK", svarede han, "og de udenlandske er for dyre nu".
(Bare den danske stat ikke finder ud af det,- så ryger der straks kød-og fedtafgift på også)Angry
-Så gik jeg hjem, skidesur,-fandt nummeret til fødevarestyrelsen, for nu kunne det være nokdans

Der fik jeg den meget oplysende beretning. "Det måtte jo være et særdels godt snegleår"!!!Sad
Derudover kunne/ville de ikke gøre mere ved det, trods mine tilsendte "beviser"rasende

Troede ellers det var dem, der stod for fødevaresikkerhed (dræbersnegle er bærere af utallige smitstoffer,-næsten som rotter!!)dans
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
leif
#60 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 07:47

Bruger

Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 30.06.09
 Status: Offline

Anton
Du skal på nettet og søge efter Bintje kartofler, så får du verdens bedste kartoffel.
Desværre er de næsten udgået.. fordi de er svære at dyrke.

men der er et firma oppe nord for dig der gør i dem.

Lever.. ja det smager jo godt, både varm og på rugbrød dagen efter. Og når du ik vil lave leverpostej må vi finde på noget andet..
Stakkels dig hva.

Steg leveret på panden som sædvanlig.
Tilsæt så.
løg, hvidløg, chilli, basilikum, ca 1 spsk prikgang, et skvis fiskesovs og en ½ liter vand.
Så har du pludselig et dejligt thai måltid efter 10 min.

Pynten, jamen den har intet med selve maden at gøre..

Og så inden du beder om ordbogen....

PrikGang.. det som mange ynder at kalde Thai karry, men som intet har med Karry at gøre. Det er bare fordi nogen tror.. curry er Karry.

Det kan jeg også opskriften på music

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Siamese Stone Unveils Exclusive "Island Collection" in Phuket Fri debat: Pattaya 1 24-01-2024 12:35
Havets Vagabond - Finn "Sømand" Hansen Film, bøger etc 1 03-06-2023 19:39
Jens "The Beast" Film, bøger etc 3 03-02-2023 16:28
Thai Lesson: 5 Slang Words for "Sexy" Thaisproget i skrift og tale 1 22-10-2022 16:44
"Fun to Travel in Thailand" Hele Thailand 6 24-09-2022 18:20

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.25 sekunder | 116,217,307 Unikke besøg | jQ Blog