"Jamsekogeriet"
|
freja |
Skrevet d. 16-10-2012 05:10
|
Bruger
Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
Status:
Offline
|
Det er bare en omvej hvis jeg skal omkring Grønland, på vej hjem fra arbejde. Næ jeg må nok nøjes med min fiskehandler. |
|
|
|
lillemanden |
Skrevet d. 16-10-2012 07:47
|
Bruger
Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
Status:
Offline
|
nej freja jeg kan ikke spise dem. men laks ja , al fisk er dejlig blot ikke i Thailand de kommer for mange kryderrier på , så man ikke kan smage fisken
Jeg holder meget af fisk, ikke kun laks og det både røget, saltet og fersk.
|
|
|
|
leif |
Skrevet d. 16-10-2012 13:49
|
Bruger
Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 30.06.09
Status:
Offline
|
Hmmm tror sgu ham anton har ret, han vil bare snige sig til vore opskrifter..
PS: Når thailandske ord bruges, er det smart lige at sætte en oversættelse ind
Nåe med din fine køkkenhave burde du jo vide det ik..
Men det var jo nok ... paksi = koriander du mente.
Plaa-Thabtim.. hmmm ved ik om den har et Dansk navn.
Plaa = fisk og så navnet på den.
Det er en kunstig fremavlet fisk fra Nill-fisken / plaa-nin
Forskellen.. thabtim er rød og har ikke så mange ben.
lillemand... ved ik hvad fisk du plejer at spise i th, men normalt er de meget lidt krydret, tilbehøret kan der i mod være det.
Det er vi jo nogen som syntes er godt.. hehe
Mon ik det er fordi du spiser seafood supper.
Og så skrev anton noget om at hans opskrifter kom..
hmmmmmmmmmmmmmm
det kan være gåsen først skal slagtes.
|
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 16-10-2012 14:09
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
leif skrev:
Hmmm tror sgu ham anton har ret, han vil bare snige sig til vore opskrifter..
PS: Når thailandske ord bruges, er det smart lige at sætte en oversættelse ind
Nåe med din fine køkkenhave burde du jo vide det ik..
Men det var jo nok ... paksi = koriander du mente.
Plaa-Thabtim.. hmmm ved ik om den har et Dansk navn.
Plaa = fisk og så navnet på den.
Det er en kunstig fremavlet fisk fra Nill-fisken / plaa-nin
Forskellen.. thabtim er rød og har ikke så mange ben.
lillemand... ved ik hvad fisk du plejer at spise i th, men normalt er de meget lidt krydret, tilbehøret kan der i mod være det.
Det er vi jo nogen som syntes er godt.. hehe
Mon ik det er fordi du spiser seafood supper.
Og så skrev anton noget om at hans opskrifter kom..
hmmmmmmmmmmmmmm
det kan være gåsen først skal slagtes.
I har sgu da heller ingen tålmodighed!
Men så kommer her en god, lynhurtig opskrift på hvordan man behandler sild (hovederne af).
Man laver en rende i græsplænen,-stikker sildene ned med halerne først. -Så kører man en tur henover med plænetraktoren og klipper lortet ned i græshøjde. -væk er hovederne
Resten tager man ind i køkkenet, skyller godt i 3 hold skyllevand. -Og smider hele lortet ud med sidste hold skyllevand
VELBEKOMME.
PS. Nill-fisk?? -Er det ikke en støvsuger?? |
|
|
|
lillemanden |
Skrevet d. 16-10-2012 15:27
|
Bruger
Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
Status:
Offline
|
De få gange vi har bevæget os ind på en fiskerestaurant, er de fisk der står på menukortet altid noget der er ukendeligt , med et 1½ cm tykt lag af chili og andre ting og sager.
Så nej nu køber vi fisken og laver den selv. herligt .
Og hvor er det synd for den dejlige sild , at blive underkendt på den måde. Sådan en nystegt høstsild uhm det smager herligt.
Så en lille historie , vi var på sundet og fiske for nogle år siden. Vi fik en masse torsk og det var godt nok, der var også 1 sild.
Da Sank kom ind til frokost , duftede der jo af stegt sild, uhm sagde Sank skal vi have sild. jeg måtte gå til bekendelse ! Nej søde , der var kun en og den kom jeg til at spise.
ondt ja men vi har fanget mange sild siden.
det var et side spring.
|
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 17-10-2012 09:51
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Sådan en nystegt høstsild uhm det smager herligt.
Skrev lillemanden.
Høstsild?-Hvad er det??
De eneste sild jeg har haft med i høstakken, er sgu ikke blevet stegt (perverst) |
|
|
|
leif |
Skrevet d. 17-10-2012 11:53
|
Bruger
Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 30.06.09
Status:
Offline
|
hmm nu virker tråden her igen.
så vi må hellere flytte Antons opskrift her over..
Levende gås.
Mon de også skal have en tur af plæneklipperen..
Jeg har ellers bagt franskbrød og Banankage i dag, men niksen anton skal ikke tro han kan snige sig til det hele uden at yde.. |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 17-10-2012 12:01
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
At "snyde" dig, er lige så svært som at smugle en solopgang forbi en hane |
|
|
|
leif |
Skrevet d. 17-10-2012 15:01
|
Bruger
Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 30.06.09
Status:
Offline
|
yep..
I dag stod den på kartoffel lasagne, men opskriften er hemmelig. |
|
|
|
sank |
Skrevet d. 17-10-2012 15:11
|
Bruger
Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 05.10.09
Status:
Offline
|
Tak leif
|
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 17-10-2012 15:18
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
Koteletter med kartofler, guleroedder og broccoli.....Ingen fed sovs i dag, "saucen" er nemlig af tomater som er finthakket sammen med hvidloeg ( dejlig saftig )
Imorgen staar den paa Thai....... |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 17-10-2012 15:42
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
"kokken" strejker,-derfor en gang "biks" til aften med 2 æg på toppen.
Hej |
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 17-10-2012 15:47
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
Biks er daelme ogsaa godt, husk spegepoelse i smaa tern...... |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 17-10-2012 15:56
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Små tern af stegt røget flæsk er også godt,-samt "endeskiven" af en rullepølse.-Mums
-I dagens anledning kommer der også små strimler rød og grøn peber i. |
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 17-10-2012 16:26
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
Har i dag vaeret hos bageren og koebe rundstykker, ja vi taler om rundtykker som er saa taet paa de danske, at ud af 10 " kringler " faar de helt klat en 9'er, ja de har ogsaa spandauer og mange andre go'e sager, billy er det dog ikke, men man skal vel forkaele sig selv lidt i ny og nae........Ikk' ? |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 17-10-2012 16:51
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Selvfølgelig skal man det,-ellers bliver det hele for surt.
Når jeg er dernede og vi vil "forkæles", så bager jeg selv mit brød (Donna elsker det,-og stjæler mange gange et helt franskbrød ud i MC-kurven, så går turen ellers ind til familien også).-Når jeg er "doven", så bliver Donna sat til at bage,-hun har lært det nu |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 18-10-2012 06:28
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
-Vanilla,-du burde forbydes at lægge alle de billeder ind af lækre retter. Ikke så mærkeligt at du "spiser hjemme"
Jeg har i nat tøet ca. 1½kg. svinelever op,-det skal bruges før afrejse.
Vi er 2 voksne mænd + "vuffer", så der er jo mere end rigeligt
--Jeg skærer 12-14 gode skiver til "stegt lever m./bløde løg, hvide kartofler samt en god sovs".
Men så har jeg jo ca. 750gr. lever tilbage,-og havde tænkt mig evt. at lave en "sjov" ret ud af det
----------
Ser i,- nu kommer i på arbejde, for jeg mangler gode "sjove" opskrifter til "restpartiet" (Ikke leverpostej og den slags).-Men "sjove" / velsmagende opskrifter,- gerne med flot "garniture", da jeg elsker en "pæn" anretning.
På forhånd tak,-Anton
PS. 12-14 gode skiver til 2 mand + mit "rovdyr" lyder måské af lidt meget,- men jeg elsker det koldt dagen efter på en rugbrød til frokost.
- Og måske, hvis der kommer en rigtig interessant opskrift,-så bliver det aftensmaden. -Og de stegte skiver går "ubeskåret" til pålæg, samt terningskåret og tørret i ovnen til "hundegodbidder". (Man er vel en "fedterøv" |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 18-10-2012 07:00
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Nu da vi har gang i det kulinariske på et højere plan,- så har jeg et "hjertesuk". -Jeg er helt nede i "kulkælderen",-aner ikke mine levende råd!! - Ja, det lyder hårdt, og det er det også
HJÆLP, jeg har fået "KARTOFFEL-ALLERGI" !!
Hver gang jeg skræller kartofler, så skal jeg jagte dræbersnegle (fundet i poserne), samt udhule kartofler hvor de umættelige, slimede uhyrer har mæsket sig i mine kartofler
Allerede der er jeg ved at brække mig,(engang måtte jeg kyle 3/4 posefuld i skraldekassen), den var helt levende.
Jeg har været i næsten alle butikker for at købe "sneglefri kartofler", men uden held. -Selv dem man "håndsorterer" er fyldt af huller
Hvad gør man?? - Jeg er ved at gå over til "mini-flutes", pasta og ris, samt kål. Andre rodfrugter er de heller ikke så "hidsige" ved.
HJÆLP !!! |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 18-10-2012 07:32
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Det er ikke engang "løwn". I forbindelse med ovennævnte "allergi" har jeg utallige gange påvist over for "min" brugsmand, at deres kartofler er pisfyldte af snegle og snegleskader.
Men som han sagde, så kunne han kun lade beskeden gå videre til deres centrallager,-og det var jo heller ikke dem der puttede snegle i kartoflerne. De kom helt ude fra grossisterne (kartoffeldyrkerne).
"Så find da for fanden nogle andre grossister", hylede jeg op.
"Det kunne de ikke her i DK", svarede han, "og de udenlandske er for dyre nu".
(Bare den danske stat ikke finder ud af det,- så ryger der straks kød-og fedtafgift på også)
-Så gik jeg hjem, skidesur,-fandt nummeret til fødevarestyrelsen, for nu kunne det være nok
Der fik jeg den meget oplysende beretning. "Det måtte jo være et særdels godt snegleår"!!!
Derudover kunne/ville de ikke gøre mere ved det, trods mine tilsendte "beviser"
Troede ellers det var dem, der stod for fødevaresikkerhed (dræbersnegle er bærere af utallige smitstoffer,-næsten som rotter!!) |
|
|
|
leif |
Skrevet d. 18-10-2012 07:47
|
Bruger
Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 30.06.09
Status:
Offline
|
Anton
Du skal på nettet og søge efter Bintje kartofler, så får du verdens bedste kartoffel.
Desværre er de næsten udgået.. fordi de er svære at dyrke.
men der er et firma oppe nord for dig der gør i dem.
Lever.. ja det smager jo godt, både varm og på rugbrød dagen efter. Og når du ik vil lave leverpostej må vi finde på noget andet..
Stakkels dig hva.
Steg leveret på panden som sædvanlig.
Tilsæt så.
løg, hvidløg, chilli, basilikum, ca 1 spsk prikgang, et skvis fiskesovs og en ½ liter vand.
Så har du pludselig et dejligt thai måltid efter 10 min.
Pynten, jamen den har intet med selve maden at gøre..
Og så inden du beder om ordbogen....
PrikGang.. det som mange ynder at kalde Thai karry, men som intet har med Karry at gøre. Det er bare fordi nogen tror.. curry er Karry.
Det kan jeg også opskriften på
|
|
|