Antal indlæg: 1814 Tilmeldt: 17.03.11 Status: Offline
sam skrev:
AL 48, det ser ud til at du er meget ked af at læse indlæggene, men bare køre videre i dit eget spor.
Som jeg skrev så har du dine oplysninger fra Donna, der ikke taler særligt godt engelsk, hvordan kan du så tro på det, du måske får at vide.
Thailænderne vil jo gerne prale lidt og det der kommer frem er ikke altid hele sandheden.
Hvis jeg kommer med følgende påstand: mange af lærerne herned er ikke deres opgave voksen, eleverne lærer ikke en skid!
Igennem de mange år jeg er kommet her, har jeg aldrig set et skolebarn lave hjemmearbejde.
Nej der er ikke nødvendigt, det laver de i skolen, nå siger jeg bare!?
Engelskundervisninger kommer aldrig videre i grundskolen, de kan kun de få sætninger,der står i bogen.
På vores lokale skole, er der ansat en udlændig til at forbedre engelskundervisningen, jeg ved ikke om det lykkes.
PÅ mine daglige cykelture møde jeg mange skoleelever, der hilser på engelsk, ja det kan alle jo lære at sige hello, unden at kunne tale bare lidt engelsk.
Jeg vil prøve om min svoger kan oplyse, hvad det koster at gå på universitetet i Sakon Nakhon.
Nu skal jeg så komme til dit indlæg
mange af lærerne herned er ikke deres opgave voksen, eleverne lærer ikke en skid!
Hvis det er eleverne i grundskolen du henviser til,- så ja, for os vesterlændinge ser det ud til at de intet lærer fordi de i grundskolen lægger vægt på andre normer end dem vi er vant til. Grundskolerne (ude på landet) kæmper også stadigvæk med at eleverne til tider bliver holdt væk fra undervisningen fordi de skal hjælpe til derhjemme i sæsonerne for markarbejde. (Det samme havde vi jo i DK for 50-75år siden).
Og lærerne har et fastlagt skema de skal undervise efter. At dette skema evt. ikke er godt nok (efter vores opfattelse) er jo ikke lærernes skyld.
Men jeg kan oplyse dig om, at mange lærere udmærket er klar over problemerne,- men de kan heller intet gøre selvom de forsøger efter bedste evne.
Igennem de mange år jeg er kommet her, har jeg aldrig set et skolebarn lave hjemmearbejde.
Nej der er ikke nødvendigt, det laver de i skolen, nå siger jeg bare!?
Har du så været inde på skolen og set hvad de laver der?
På mange skoler (også landsbyskoler) foregår undervisningen ved hjælp af computer. De har undervisningsprogrammer på internet.
Disse programmer har speciel log-ind nøgle,-da det ikke er gratisprogrammer.
Derfor foregår det meste på skolen. -Og det er jo også langtfra alle børn der har computer og internet derhjemme.
-Men derudover har jeg da også set mange lave især skriftlige opgaver som hjemmearbejde. Men ellers nytter det jo ikke meget at sende for meget hjemmearbejde med børnene hjem, hvis de ikke kan få den fornødne tid eller plads til arbejdet.
På vores lokale skole, er der ansat en udlændig til at forbedre engelskundervisningen, jeg ved ikke om det lykkes.
Ja,-det er der efterhånden på mange landsbyskoler. Jeg er også selv blevet bedt om at komme nogle timer for at tale med eleverne. (Efter vi blev gift, men det er en anden historie). Problemet er, at når eleverne udelukkende hører "thai-engelsk", så lærer de jo ikke andet. -Derfor er de også her begyndt med internet-programmer.
PÅ mine daglige cykelture møde jeg mange skoleelever, der hilser på engelsk, ja det kan alle jo lære at sige hello, unden at kunne tale bare lidt engelsk.
Det kan jo også skyldes alm. generthed.
En pige på 12år i "vores familie" var også meget genert over for mig. Men efter et par måneder hvor jeg havde drillet hende lidt, begyndte hun at tale mere og mere engelsk til mig.-Og nu hvor hun har overvundet sin generthed går det sgu egentlig helt godt (efter thai-forhold).
Selv Jitsiri (datteren på dengang 20år) tog det lang tid før hun vovede "forsøget" med at tale med mig. -Men nu skriver vi også jævnligt sammen på engelsk. Jeg måtte flere gange love hende ikke at grine ad hende, hvis hun skrev / talte forkert.
-Hvor mange skoleelever i Danmark starter en samtale med en udlænding (englænder eller tysker) fordi han kommer cyklende forbi??
Antal indlæg: 1814 Tilmeldt: 17.03.11 Status: Offline
De forskellige priser kan skyldes, at der er flere forskellige grader af universiteter. - Og de har hvert deres prislag. Jo højere uddannelse, desto højere pris pr md./semester.
Noget helt andet er også, at hvis forældrenes indkomst er tilpas lav, så kan der ydes en form for tilskud fra regeringen. Derved nedsættes egenbetalingen. - Og er den meget lav, så kan den studerende også søge en form for SU-lån, -som før nævnt.
Er du optimist?? - Hvornår er børn begyndt at tilbagebetale forældre??
Antal indlæg: 1773 Tilmeldt: 11.09.09 Status: Offline
AL 48 skrev:
IT skrev:
hej
Fruen i Huset får invalide pension som udbetales med 500 baht hver den 1 i måneden, indtil videre har hun fået pengene til tiden. næsten da
jeg tror ikke at madammen (Donna) som du så pænt skriver, vil få sit tilgodehavende udbetalt, pengene er forsvundet i systemet
Er du sikker på at det stadig er det formidable beløb af 500baht?
"Folkepensionen" steg jo til det dobbelte (1000baht pr. md.) her i år.
-Og nej, jeg tror heller ikke på udbetaling. Men det er ufatteligt så roligt hun (Donna) tager det. Men måské er hun vant til det
Hej
hej igen
ja vi, Nej Fruen i Huset får kun de berømte 500 baht, men vi overlever trods alt
Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...