"Jamsekogeriet"
|
AL 48 |
Skrevet d. 12-10-2012 15:58
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Hvad med at vi alle lagde vores middagsret herind, med opskrift og hele svineriet.
-Så kunne vi f. eks. hver uge kåre "UGENS JAMSEKOGER".
Gengangere i retter afgøres så ved slagsmål om "tilbehør"
Hvem er første??
PS. Samtidig kan man jo gå ind og få inspiration. |
|
|
|
|
freja |
Skrevet d. 12-10-2012 16:13
|
Bruger
Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
Status:
Offline
|
I aften står den på friske danske blåmuslinger i karry suppe, hertil får min bedre halvdel hjemmebagt hvidløgs brød . |
|
|
|
lillemanden |
Skrevet d. 12-10-2012 17:50
|
Bruger
Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
Status:
Offline
|
En ret som det godt nok er længe siden jeg har lavet . Osso buco
rigtig vintermad.
tykke skiver af kalveskank.
gulerødder
løg
selleri
hvidløg ( kan udelades ) men smager skønt.
salt, peber,olivenolis til stegning
lidt mel
brasilikum, timian, lauerblade,persille,
2 ds. flåede tomater
reven citronskal.
klip hakker i kanten af kødskiverne , for , at hinden der er ikke skal krybe sammen.
rens og skær alle grønsager i mindre stykker, og brun den i olien uden de tager for meget frave,
læg grønsagerne i et idlfast fad / bradepande,
kødstykkerne vendes i lidt mel blandet med salt og peberbrunes på panden og lægges derefter oven på grønsagerne.
hæld fedtet væk men vask ikke panden af , hæld en god sjat hvidvin på panden, kom tomaterne i vinen og kog det lidt ind , tilsæt evt.lidt bouillon (evt vand) hæld det over kød og grønsager , det skal stå lidt op på kødet.
Dæk det godt til med staniol og ind i ovnen ca 200 grader i ca 1 ½ time , kik til det om der skal mere væde ved ( må ikke sejle )
Citonskal hvidløg og lidt persille røres sammen og bydes til. sammen med pasta.
velbekomme |
|
|
|
skipper |
Skrevet d. 12-10-2012 18:20
|
Bruger
Antal indlæg: 3857
Tilmeldt: 08.05.09
Status:
Offline
|
Min datter har lige ringet.
Hvordan laver man flæskesteg med sprød svær far spurgte hun?
Jeg laver den på svensk manèr:
Først koger jeg stegen med sværen nedad i ca. 20 minutter, derpå skal den svalne i ca.5 min, så ridser jeg den og gnider salt ned i ridserne, derpå sætter jeg den i ovnen ved ca. 180 grader til sværen begynder at syde, så dæmper jeg varmen til 170 grader og lader den stege i ca 45 min, alt efter størelse.
Resultat er altid sprøde sværer
Anarki eller Kaos. |
|
|
|
leif |
Skrevet d. 12-10-2012 18:49
|
Bruger
Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 30.06.09
Status:
Offline
|
jamen Anton du burde jo have været den første, ik
1 papaya ( moden )
5 friske chilli
5 fed hvidløg
1 dusk paksi
en slat salt
en slat peber
det hele en tur gennem kødhakkeren i en gryde og tilsæt 2 dl kokus mælk, kog det ca 15 min.
1 stk plaa-thabtim
snittes 3 - 4 gange på hver side, gnides med salt og fyldes med
tomat, basilikum, løg,
på en varm pande og steges godt på begge sider.
serveret med frisk lavet agurkesalat og ris.
Det er så nemt alle kan være med og yes det smager godt.. |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 12-10-2012 19:10
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Min "kabystørn" starter først i morgen, så skal i bare få opskrift så englene synger og mundvandet løber i spandevis
PS: Når thailandske ord bruges, er det smart lige at sætte en oversættelse ind. |
|
|
|
Pleasantville |
Skrevet d. 12-10-2012 19:13
|
Bruger
Antal indlæg: 149
Tilmeldt: 10.06.12
Status:
Offline
|
Her må vi jo nok nøjes med en gang havregrød nu da vi snart skal på ferie. 60000kr alene til flybilleter på turen |
|
|
|
kalle |
Skrevet d. 12-10-2012 19:40
|
Bruger
Antal indlæg: 48
Tilmeldt: 03.02.12
Status:
Offline
|
Pleasantville skrev:
Her må vi jo nok nøjes med en gang havregrød nu da vi snart skal på ferie. 60000kr alene til flybilleter på turen
Hold op med det piveri du spiser sgu ikke havregrød alligevel du nåede jo alligevel at få de billige billetter bare fordi konen her ikke kunne få fingeren ud af gaskammeret. |
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 13-10-2012 04:34
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
Jeg vil da lige bidrage med en af mine favoriter, nemlig masaman.
I dag staar den paa Masaman, en Indisk ret som dog er yderst populaer i Thailand, retten ser noget kedelig ud, men ta' ikke fejl, den smager saa englene begynder at synge ! Retten laves nok mest med kylling eller oksekoed, men da jeg hverken spiser fugl eller ko, saa er den her lavet med en svinemoerbrad.
Ingredienser :
Svinemoerbrad.
Kartofler.
Kokosmaelk.
Loeg.
Masaman karry. ( ThaiShop )
Usaltede peanust.Fiskesauce.
Soyasauce.
Knorr.
1 spsk. olie varmes i en gryde, 1 spsk. med top masaman karry tilsaetteog svitses af, saa tilsaettes svinemoerbrad som er skaaret i store tern efter det haeldes der kokosmaelk sammen med vand ( samme maal ) efter det saa har simret i ca. 15 min. kommer man kartofler i sammen med de usaltede peanuts, til sidst smages der til med fiskesauce, soya og knorr, naar katoflerne er nok, ja saa er det spisetid.
Velbekomme ! |
|
|
|
IT |
Skrevet d. 13-10-2012 10:49
|
Bruger
Antal indlæg: 1773
Tilmeldt: 11.09.09
Status:
Offline
|
freja skrev:
I aften står den på friske danske blåmuslinger i karry suppe, hertil får min bedre halvdel hjemmebagt hvidløgs brød .
hjemmebagt hvidløgs brød fra fryseren
her på Godset, hos Fruen i Huset severes der Thai Mad HVER dag
Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ... |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 13-10-2012 10:52
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Vanilla,- du giver da også kun arbejde og udgifter
Nu fik jeg selvfølgelig den idé, at kopiere opskrifter, billeder og alt fra de forskellige indlæg. På den måde kan jeg jo lave en billig, fin opskriftbog selv.
Ind med de kopierede sider i plastlommer (til køkkenbrug),-og så det hele samlet i et ringbind.
Men der bliver bare som sædvanlig problemer med WEBMASTER - Copyright!! |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 13-10-2012 11:07
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
IT skrev:
freja skrev:
I aften står den på friske danske blåmuslinger i karry suppe, hertil får min bedre halvdel hjemmebagt hvidløgs brød .
hjemmebagt hvidløgs brød fra fryseren
her på Godset, hos Fruen i Huset severes der Thai Mad HVER dag
HA-HA, -IT nu overhaler vi sgu
Madammen skrev lige, at nu havde hun fået fat på 3 GÆS (må sgu have set sjovt ud på MC),-og at hun nu var i gang med at lave indhegning nede ved bananpalmerne.-JULEMADEN er reddet |
|
|
|
freja |
Skrevet d. 13-10-2012 13:49
|
Bruger
Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
Status:
Offline
|
Næ hov IT jeg skrev ikke hjemmeBRAGT, men hjemmeBAGT.
I aften byder jeg på.
Fyldte portobello-svampe med sesamfrø, ruccula salat, tomater og på toppen smuldret feta ost.
Tilbehør Aubergine pure, selvfølgelig med hjemmelavet tahin.
Min mand får en bøf og et godt glas rødvin til. |
|
|
|
Pleasantville |
Skrevet d. 13-10-2012 14:26
|
Bruger
Antal indlæg: 149
Tilmeldt: 10.06.12
Status:
Offline
|
Her havde de tilbud på strognofkød fra kronhjort så det blir aftensmaden,
jeg bruner lige kødet af sammen med en god sjat parika og tilsætter nogle svampe, derefter for det lige en efterbrænder med en sjat whisky og til sidst en gang fløde og så kan det stå og simre lidt til de næsten nye Grønlandske kartofler er færdige.
|
|
|
|
lillemanden |
Skrevet d. 13-10-2012 15:33
|
Bruger
Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
Status:
Offline
|
Her står den på rosenkål , og en kotelet.
|
|
|
|
Anonym |
Skrevet d. 13-10-2012 15:58
|
Bruger
Antal indlæg: 191
Tilmeldt: 01.08.09
Status:
Offline
|
Og her skal vi ha' koldskål og sylte...
Men i morgen, kronhjorte fileter, med garniture (det kokken kalder årstidens specialiteter) samt vild laks (ikke opdrættet) fra New Zealand, som forret |
|
|
|
freja |
Skrevet d. 13-10-2012 16:20
|
Bruger
Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
Status:
Offline
|
Uhm elsker rosenkål, kan desværre give lidt uro i mave regionen. |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 13-10-2012 17:29
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Sikke dog nogle opskrifter -WEB, vi mangler smileys, hvor man kan se mundvandet løbe fra de forlorne
I dag dufter hele hytten her af brunkål.-Brunkål som vor mor troede hun lavede dem
Den anden dag var jeg i Lidl og faldt over noget dejligt oksekød,- en pakke med oksefilét på næsten 2kg., pris kr. 155,-
Det er nok "svineri" at lade den steg (2/3 af den) lade livet som grundbasis for min "brunkål", men pyt,-det smager himmelsk (og er nemt at tygge)
Jeg tager:
1 stk. tykbundet stor stegegryde, knalder ca. 125 gr. ægte smør i gryden (og det skal være ægte).
Det får lige lov at bruse op, og brune ganske let.
Så får stegen en tur (efter at fedtbræmmen er ridset) ned i det rygende varme smør, og bliver brunet godt på alle sider.
Når denne tortur er færdig, -op med stegen og i med ca. 4 spiseské-fulde sukker og lad det blive lidt brunt også.
Tilsæt så lidt vand (ca. 1/3 L.), og evt. lidt salt.
Deri kommes det snittede hvidkål, som så brunes og vendes jævnligt ca. ½ time.
Dernæst laves en "rede" i stegegryden ved at man skubber kålene op langs 2 sider, og deri lægges stegen, og der skubbes lidt kål henover.
Nu ligger den så og hygger sig ved ganske svag varme med låg. Tages op en gang imellem og der røres rundt i kålene for at alle skal få lige meget.
Efter ca. 2½ time tages kødet op, og kommes i et ildfast fad. Ind i ovnen med det, så det kan holde sig varmt.
Væden (skyen) i kålene bruges til en herlig opbagt sovs (sauce), der smages til med salt og peber, samt evt. tilsættes en dråbe kulør.
Ved anretning kommes kålene i det ildfaste fad, stegen skære ud og kommes ved,-og der hældes lige to striber god sovs henover det hele.
Tilbehør: Groft rugbrød m./ sennep, eller hvide kartofler. (Sprøde mini-flutes går også udmærket).
En herreret af dimensioner |
|
|
|
lillemanden |
Skrevet d. 13-10-2012 18:00
|
Bruger
Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
Status:
Offline
|
undskyld !!! det lyder dejligt , men det har ikke meget med brunkål at gøre !!!!
|
|
|
|
Pleasantville |
Skrevet d. 13-10-2012 18:04
|
Bruger
Antal indlæg: 149
Tilmeldt: 10.06.12
Status:
Offline
|
AL 48 skrev:
Sikke dog nogle opskrifter -WEB, vi mangler smileys, hvor man kan se mundvandet løbe fra de forlorne
I dag dufter hele hytten her af brunkål.-Brunkål som vor mor troede hun lavede dem
Den anden dag var jeg i Lidl og faldt over noget dejligt oksekød,- en pakke med oksefilét på næsten 2kg., pris kr. 155,-
Det er nok "svineri" at lade den steg (2/3 af den) lade livet som grundbasis for min "brunkål", men pyt,-det smager himmelsk (og er nemt at tygge)
Jeg tager:
1 stk. tykbundet stor stegegryde, knalder ca. 125 gr. ægte smør i gryden (og det skal være ægte).
Det får lige lov at bruse op, og brune ganske let.
Så får stegen en tur (efter at fedtbræmmen er ridset) ned i det rygende varme smør, og bliver brunet godt på alle sider.
Når denne tortur er færdig, -op med stegen og i med ca. 4 spiseské-fulde sukker og lad det blive lidt brunt også.
Tilsæt så lidt vand (ca. 1/3 L.), og evt. lidt salt.
Deri kommes det snittede hvidkål, som så brunes og vendes jævnligt ca. ½ time.
Dernæst laves en "rede" i stegegryden ved at man skubber kålene op langs 2 sider, og deri lægges stegen, og der skubbes lidt kål henover.
Nu ligger den så og hygger sig ved ganske svag varme med låg. Tages op en gang imellem og der røres rundt i kålene for at alle skal få lige meget.
Efter ca. 2½ time tages kødet op, og kommes i et ildfast fad. Ind i ovnen med det, så det kan holde sig varmt.
Væden (skyen) i kålene bruges til en herlig opbagt sovs (sauce), der smages til med salt og peber, samt evt. tilsættes en dråbe kulør.
Ved anretning kommes kålene i det ildfaste fad, stegen skære ud og kommes ved,-og der hældes lige to striber god sovs henover det hele.
Tilbehør: Groft rugbrød m./ sennep, eller hvide kartofler. (Sprøde mini-flutes går også udmærket).
En herreret af dimensioner
Det må være en special egnsret der fra Odder brunkål af oksefilet Her er det med fersk flæsk og røgetflæsk samt medister. men det må vi jo prøve engang |
|
|