Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Dirv. Nyheder på dansk fra Thailand
thai
#21 Udskriv indlæg
Skrevet d. 23-08-2024 09:28
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3292
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Vanvittig udvikling i familie fra Khon Kaen

En familie fra Khon Kaen var den anden dag centrum i en voldsom chokerende hændelse.

Politiet modtog nemlig en anmeldelse om en skyderi, og ved ankomsten fandt de en såret 53-årig mand ved navn Chalao, som var blevet skudt i venstre ben af sin 32-årige søn, Pawinyo.

Efterforskningen viste, at hændelsen udsprang af en strid om en langvarig gæld.

Læs nærmere her:

»Han kritiserede sin søster offentligt: Så gjorde deres far noget fuldkommen vanvittigt, som nær kostede dem livet (MSN)

»Thai man injured in a gunfight with his son over 1 million baht debt (Thaiger)
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#22 Udskriv indlæg
Skrevet d. 24-08-2024 10:50
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3292
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Første tilfælde af smitsom mpox-variant i Thailand

Thailand har fundet det første bekræftede tilfælde af mpox-varianten Ib i Asien.

Thailands styrelse for sygdomskontrol oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at laboratorietest har bekræftet, at en 66-årig europæisk mand var smittet med undervarianten.

Patienten var rejst til Thailand fra Afrika, skriver AFP. Han landede i Bangkok 14. august og blev herefter sendt på hospitalet med symptomer på mpox.

Læs nærmere her:

»Første tilfælde af smitsom mpox-variant er fundet i Asien (Jyllands-Posten)

»SSI følger udviklingen med mpox tæt (SSI)

»Internationalt udbrud af mpox (abekopper) (SSI)



Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#23 Udskriv indlæg
Skrevet d. 25-08-2024 11:07
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3292
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Himlen rammer Thailand - Jordskred, oversvømmelser som en tsunami ødelægger Phuket Dødstallet fra den voldsomme nedbør, der forårsagede lynoversvømmelser fra bjergene og jordskred, der begraver huse i Karon Sub-distriktet i Phuket by, er lørdag steget til 13.

Mudderskred kom ned fra Nakkerd-bjergkæden og begravede huse og luksusvillaer i Karon Sub-District, specifikt i Soi Patak 2, og ramte i alt 4 lokationer.

Mere end 50 huse og lejeværelser samt 4 luksusvillaer blev fuldstændig ødelagt.










]13 personer er omkommet efter et stort mudderskred på den thailandske ferieø Phuket.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mudderskreddet ramte fredag et område på øen med både almindelige boliger og hoteller.

Det skete tæt på turistattraktionen 'Den store Buddha' på Phuket, oplyser Sophon Suwannarat, der er guvernør på Phuket, ifølge Reuters.

Foruden de 13, der meldes omkommet, er omkring 20 mennesker kommet til skade.

I alt 209 husstande er påvirket af mudderskreddet.

Særligt områderne Chalong og Karon er det gået værst ud over på den eksotiske ferieø.

Det er regntid i Thailand, og det har regnet kraftigt i de seneste uger, hvilket har været medvirkende til mudderskreddet.

læs mere her https://ekstrabla...t/10344028



Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IT
#24 Udskriv indlæg
Skrevet d. 27-08-2024 05:53
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1753
Tilmeldt: 11.09.09
 Status: Offline

13 mennesker har mistet livet ved jordskred i Phuket

13 personer er omkommet efter et stort mudderskred på den thailandske ferieø Phuket.

Mudderskreddet ramte fredag et område på øen med både almindelige boliger og hoteller.

Det skete tæt på turistattraktionen "Den store Buddha" på Phuket, oplyser Sophon Suwannarat, der er guvernør på Phuket.

Blandt de dræbte er et russisk par og flere migrantarbejdere fra Myanmar, meddeler de lokale myndigheder på øen.

Læs nærmere her:

»13 mennesker har mistet livet ved jordskred i Phuket (DR)

»13 meldes omkommet efter mudderskred på ferieøen Phuket (Berlingske)

Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
bz
#25 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-08-2024 13:27
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 244
Tilmeldt: 04.08.09
 Status: Offline

Thailand synker i dag - Oversvømmelser, der ødelægger millioner af hjem i Sukhothai


Oversvømmelses situationen i Sukhothai er fortsat alvorlig, da vandstanden i Yom-floden fortsætter med at stige.

Provinsen står over for en potentiel krise, da mere vand strømmer ind fra Phayao og Phrae. I Muang Sukhothai-distriktet har oversvømmelses vandet gennembrudt dæmninger, nedsænket huse og landbrugsarealer i 6 underdistrikter, hvilket har påvirket 518 husstande og 100 rai landbrugsjord. I Si Samrong-distriktet er dæmningen under Siripanyarat-broen kollapset, hvilket resulterer i oversvømmelser, der påvirker 4 underdistrikter og 374 husstande.

Kina sagde tirsdag, at en større dæmning ved Mekong-floden ikke udledte oversvømmelser i sidste uge under kraftige oversvømmelser i Thailand.

Mekong er den længste flod i Sydøstasien, der stammer fra det tibetanske plateau i det vestlige Kina, før den passerer gennem fem andre lande - Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja og Vietnam - inden den dræner ud i Det Sydkinesiske Hav.



Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IT
#26 Udskriv indlæg
Skrevet d. 30-08-2024 20:16
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1753
Tilmeldt: 11.09.09
 Status: Offline

Er der zikavirus i Thailand?

Øget forekomst af zikavirus i Thailand

Der er både risiko for smitte via myggestik og via seksuel kontakt. Sidstnævnte er årsagen til, at rejsende, som har opholdt sig i zikaendemiske områder, bør anvende kondom i en periode efter hjemkomst.


Gravide bør være opmærksomme på risiko for zikavirus

På baggrund af et alvorligt, nyt tilfælde ønsker Statens Serum Institut at gøre rejsende i tropiske områder opmærksomme på risikoen for smitte med zikavirus. Det gælder særligt kvinder, som er gravide eller påtænker at blive gravide.

Baggrunden er, at der i Danmark er konstateret et alvorligt tilfælde af smitte med zikavirus hos en gravid kvinde, som har medført fosterdød. Kvinden formodes smittet under en rejse i Thailand tidligt i graviditeten.

Tilfælde af zikavirus er anmeldelsespligtige. I Danmark er der i løbet af 2023 og 2024 indtil nu påvist fire rejserelaterede tilfælde af zikavirus.

Zikavirus overføres hovedsageligt med myggestik, men kan også overføres seksuelt via sæd i flere måneder efter overstået infektion. Infektionen forløber ofte uden symptomer eller giver kun mild og forbigående sygdom, men kan hos gravide medføre alvorlige skader på fosterets centralnervesystem, bl.a. microcephali (for lille hoved udvikling) hos nyfødte og medføre forsterdød.

Zikavirus forekommer endemisk i varierende grad i mange tropiske områder i verden.

Anbefaler forsigtighedsprincip

Der findes ingen vaccine eller behandling mod zikavirus. Derfor er det vigtigt at undgå smitten ved at beskytte sig mod myggestik ved rejser i områder med zikavirus. Da det i praksis kan være svært helt at undgå myggestik på sin rejse, anbefales kvinder, der allerede er gravide, eller som aktuelt påtænker at blive gravide, at overveje at udskyde ikke-nødvendige rejser til de områder, hvor zikavirus forekommer.

En udfordring er dog, at man i mange lande ikke kender den reelle forekomst af zikavirus på grund af manglende diagnostik og rapportering.

I fraværet af opdaterede og pålidelige lokale informationer om risikoen for zikavirus anbefaler SSI gravide at anlægge et forsigtighedsprincip ved overvejelser om rejse til områder med mulig forekomst af zikavirus.


For kvinder og par, der har opholdt sig i lande/områder med forekomst af zikavirus, anbefaler Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen følgende:

Gravide, som har rejst i områder med forekomst af zikavirus under deres graviditet, og som under rejsen eller mindre end to uger efter hjemkomst (eksposition) har haft symptomer forenelige med infektion med zikavirus, skal informere deres læge og jordemoder om det.

Kvinder, der har rejst i disse områder, og som planlægger graviditet, opfordres til at vente indtil 2 måneder efter hjemkomst med at blive gravide.
Mænd, der kommer hjem fra områder med forekomst af zikavirus, og som har en partner, der er gravid, anbefales at anvende kondom under resten af graviditeten.

For mænd, hvis kvindelige partner er i den fertile alder, men ikke er kendt gravid, anbefales det, at parret anvender prævention (af en hvilken som helst art) i tre måneder efter hjemkomsten, uanset om manden har/har haft symptomer på zikavirusinfektion.

For par, der rejser sammen til områder med forekomst af zikavirus, anbefales det at bruge prævention (af en hvilken som helst art) under opholdet og i tre måneder efter hjemkomsten.



Læs nærmere her: Statens Serum Institut (SSI) https://www.ssi.d...andsrejser
Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#27 Udskriv indlæg
Skrevet d. 08-09-2024 10:17
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3292
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline





Invasiv fiskeart plager Thailand

Thailand kæmper mod en voksende invasion af den sorte tilapia, en fisk, der truer både økosystemer og fiskeopdrætsindustrien.

Siden arten først blev opdaget i landet i 2010, er dens tilstedeværelse nu rapporteret i 19 af landets 76 provinser, og den har på blot syv måneder forårsaget massiv skade. Fra februar til august i år har Thailand fanget hele 1.332 tons sort tilapia i både naturlige vandområder og fiskeopdrætsdamme.

Fiskens eksplosive vækst skaber store problemer for de lokale fiskebestande, da den sorte tilapia æder små fisk, rejer og sneglelarver og dermed forstyrrer det naturlige fødehierarki.

"Spredningen af tilapia er blevet værre: de findes nu i små kanaler, hvilket ikke var tilfældet før," udtaler vicepræsidenten for den parlamentariske kommission, Nattacha Boonchaiinsawat.

For at modvirke spredningen har regeringen gjort udryddelsen af arten til en national prioritet.

Tilapiaens spredning har forårsaget økonomiske tab, der anslås at være op mod 10 milliarder baht, svarende til 2 milliarder kroner.

Læs nærmere her:

»På 7 måneder har Thailand fanget 1300 tons af invasiv fiskeart (MSN)

»Thailand wages war against 'alien' tilapia fish (BBC)

»Thailand fights alien fish (Khaosod English)

»Blackchin tilapia (Wikipedia)




,
How Thailand Turns Invasive Alien Fish Species Crisis into Opportunity: As Thailand faces invasive blackchin tilapia threatening its ecosystem and fishing industry, a restaurant offers a tasty solution to the problem.

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#28 Udskriv indlæg
Skrevet d. 10-09-2024 17:24
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3292
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Jesper kæmper for at rejse sig og gå igen

Jesper Trabolt har fået tændt et håb om at kunne rejse sig fra den kørestol, han i næsten syv år har været lænket til. Men en særlig operation i Thailand koster godt en halv million kroner. Penge, han har givet sig selv to måneder til at samle ind.

Noget af det, der har været med til at give ham en enorm energi, er blandt andet også det lille lys af håb, der poppede op i mørket for et års tid siden på Facebook.

For mens lægerne herhjemme ikke kan hjælpe ham yderligere, så faldt han over et specialhospital i Bangkok, Thailand. Her har han udfyldt en række spørgeskemaer og bl.a. talt med en kirurg på et online-møde, og her mener man, at Jesper Trabolt har en god chance for at komme til at stå og gå igen.

Når Jesper Trabolt af egne lomme skal betale for operationen på hospitalet Verita Neuro i Thailand, skyldes det, at indgrebet ikke tilbydes i Danmark.

Til B.T. har Afdeling for Hjerne- og Rygkirurgi på Aarhus Universitetshospital tidligere oplyst, at det skyldes:

»Der er ingen klar lægevidenskabelig dokumentation for, at behandlingen, der tilbydes af Verita Neuro, forbedrer gangfunktionen for patienter med rygmarvskade, og derfor tilbydes den ikke i Danmark.«

Ifølge CBC - den canadiske pendant til Danmarks Radio - så har tidligere ungdomshockeyspiller Ryan Straschnitzki, som blev lam efter en ulykke med en lastbil, fået indopereret en lignende forstærker i Thailand tilbage i 2019, og han skulle i dag være i stand til at tage få skridt med hjælp fra et gangstativ.

Læs nærmere på: »Jyllands-Posten
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Thailand Sink Today - Floods Like a Tsunami Destroys Border Chiang Rai Nord Thailand 4 14-09-2024 09:40
Discover Thailand | The Most Amazing Places in Thailand | Thailand Travel Documentary Hele Thailand 4 14-09-2024 08:59
Huge Flood in Pattaya Thailand Today - September 02, 2024 Nyheder fra Pattaya 4 09-09-2024 15:38
Smag på Thailand Hele Thailand 148 09-09-2024 15:31
Thailand’s tallest woman dies at age 24 Nyheder på andre sprog 2 31-08-2024 12:37

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.72 sekunder | 111,869,097 Unikke besøg | jQ Blog