Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Opgør med begrebet ikke-vestlig indvandrere på vej
ATM
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 14-12-2020 08:02
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 204
Tilmeldt: 23.09.10
 Status: Offline

Udlændinge- og Integrationsministeriet er på vej med ny statistik om indvandrere, hvor minister Mattias Tesfaye (S) nu vil have et særskilt fokus på personer fra Mellemøsten og Nordafrika.

- Vi har brug for mere ærlige tal, og jeg tror, at det vil gavne og kvalificere integrationsdebatten, hvis vi får de tal frem i lyset, for grundlæggende viser de jo, at vi i Danmark ikke rigtig har problemer med folk fra Latinamerika og fjern-asien. Der, hvor vi har problemer, er med folk fra Mellemøsten og Nordafrika, siger Mattias Tesfaye

I dag opdeles indvandrere og efterkommere i Danmark i vestlige og ikke-vestlige, når der laves offentlige statistikker om den gruppe.

Men fremover vil Udlændinge- og Integrationsministeriet opdele indvandrere og efterkommere i en såkaldt Menapt-gruppe, der står for Mellemøsten, Nordafrika, Pakistan og Tyrkiet.

Det skyldes blandt andet, at disse nationaliteter er overrepræsenteret i kriminalitets- og arbejdsløshedsstatistikkerne.

Af et nyt notat fra Udlændinge- og Integrationsministeriet fremgår det ifølge Berlingske, at kvindelige indvandrere og efterkommere, der havde oprindelse i et Menapt-land i 2018, havde en beskæftigelsesfrekvens på 41,9 procent.

Sammenligner man med kvinder fra øvrige ikke-vestlige lande som Thailand eller Vietnam var 61,6 procent i arbejde i 2018.

Hvad angår kriminalitet blev 4,6 procent af unge mænd fra et Menapt-land i 2018 dømt for en straffelovsovertrædelse. For de øvrige ikkevestlige lande gjaldt det 1,8 procent af unge mænd.

Den nye opgørelse skal bruges i folketingssvar, i ministeriets integrationsbarometer og i selvsammes medborgerskabsundersøgelse.

Læs nærmere på: Berlingske https://www.berli...-jeg-synes
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
ATM
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 14-12-2020 08:06
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 204
Tilmeldt: 23.09.10
 Status: Offline




Det er ikke indvandring fra Thailand der skaber problemer for Danmark

Nye kategoriseringer af indvandrergrupper skal kortlægge samfundsproblemer bedre, men det kan blive stigmatiserende, lyder kritikken.

Med en helt ny kortlægning af indvandrere i Danmark, vil udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) sikre et mere oplyst og ærligt grundlag for integrationsdebatten.

Det er nemlig særligt indvandring fra lande i og omkring Mellemøsten, der giver anledning til problemer i Danmark – og ikke når der eksempelvis kommer en thailandsk kvinde til Danmark eller indvandring fra Latinamerika.

- Hvis vi kun fik indvandring fra Kina, Filippinerne, Thailand og Brasilien, kunne man give mig en fyreseddel, for så ville vi ikke have integrationsudfordringer i Danmark, siger han.

Læs nærmere på: TV2 https://nyheder.t...-problemer
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
ATM
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 14-12-2020 08:09
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 204
Tilmeldt: 23.09.10
 Status: Offline

Emails fra thailændere i Danmark til udlændinge- og integrationsministeren

Flere gange har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fået e-mail fra thailændere i Danmark, der ifølge ham var »enormt provokeret«.

Ikke over ministeren som sådan, men fordi Thailand indtil nu har optrådt som et af de ikkevestlige lande i blandt andet ministeriets statistikker på integrationsområdet.

»Dermed virkede det, som om de var dårligt integreret, selvom det overhovedet ikke er blandt den gruppe, at der er problemer med arbejdsløshed og kriminalitet,« siger ministeren.

Det er blandt andet henvendelser som den, der har fået Mattias Tesfaye og embedsmændene i ministeriet til at dykke ned i de 190 lande, der indtil nu har optrådt i kategorien af ikkevestlige lande.

»Jeg spurgte ministeriet, om der var en sammenhæng mellem, hvor folk kommer fra, og hvordan de optræder i kriminalitets- og beskæftigelsesstatistikkerne,« fortæller Mattias Tesfaye.

Det var her, at ministeriet fandt et mønster, der er beskrevet i et nyt notat og nu fører til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet laver en ny gruppe af lande til brug for kriminalitets- og beskæftigelsessammenligninger.

Læs nærmere på: Berlingske https://www.berli...-jeg-synes
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
ATM
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-12-2020 09:38
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 204
Tilmeldt: 23.09.10
 Status: Offline

Indslag med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) omkring Menapt-landene:


Til forsiden  Til toppen  Til bunden
ATM
#5 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-12-2020 09:49
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 204
Tilmeldt: 23.09.10
 Status: Offline

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har ved flere tidligere lejligheder givet udtryk for at ministeren ikke er bekymret for flere thailændere i Danmark. Blandt andet da ministeren i august deltog i P1 Morgen. I udsendelsen fremhæver Udlændinge- og integrationsministeren flere gange den thailandske indvandring til Danmark ganske positivt.



Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Mandens faldskærm foldede sig ikke ordentligt ud Nyheder på dansk 1 29-01-2024 10:40
Er livet ikke bare en herlig ting Manse's Klumme 6 29-10-2023 03:14
Der er ikke noget galt med thaikoner Hele Thailand 11 29-10-2023 03:09
Jeg ved sgu snart ikke. Alt det andet 8 13-10-2023 20:58
Den er måske ikke politiske korrekt but who gives a shit Udenfor Thailand 4 04-08-2022 18:07

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.17 sekunder | 99,127,639 Unikke besøg | jQ Blog