Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Hjemvendt dansker tilbage fra Thailand
IT
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 27-11-2020 10:48
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1473
Tilmeldt: 11.09.09
 Status: Offline

Søren Wettendorff er nu hjemvendt til Danmark og Lillerød, hvor han nu bor i en lejlighed. Dermed er hans bopæl nu cirka 8.800 kilometer tættere på hans fødested, end den har været i de 27 år, hvor han boede i Thailand.

Sørens datter, otteårige Maiya Wettendorff, er årsagen til, at Søren og hans thailandske kone Jiab valgte, at de skulle flytte til Danmark. De ville have, at hun skulle gå i dansk skole. I Thailand blev Maiya hentet af skolebussen klokken seks om morgenen og var hjemme igen klokken seks om aftenen. Oven i det kom så lektierne.

"Vi havde ondt af hende. Der var for meget kæft trit og retning i det thailandske skolesystem", siger Søren Wettendorff.

Han og Maiya kom til Danmark i april, og hun startede efter sommerferien på Lillevang Skole, afd. Skovvang - den samme skole som Søren gik på, dengang den bare hed Skovvangskolen.

"Jeg var nervøs for, hvordan det ville gå hende, men jeg er meget imponeret over det indslusningssystem, hun har været igennem. Den første dag kom hun hjem fra skole og fortalte, at hun havde fået 21 nye venner," fortæller Søren Wettendorff med et smil.

Maiya, der er opkaldt efter sin danske bedstemor, men staves på den måde, fordi det passer på både thai og dansk, talte ikke dansk, før hun kom hertil, men er ifølge faren allerede ved at komme efter det.

Hendes mor og treårige bror er stadig i Bangkok, hvor Jiab, Sørens kone, arbejder som direktør i en virksomhed med 2.000 ansatte. Det er planen, at de skal flytte til Danmark, når de finder et job til Jiab, der tjener en god løn i Thailand, også efter danske forhold.

Indtil da taler de i telefon sammen hver dag. De gør sådan, at Søren ringer dem op, når han kommer hjem fra arbejde, og så lader de bare telefonerne ligge og være tændte, mens de går rundt og ordner og snakker.

"Vi har aldrig snakket så meget sammen, som vi gør nu," siger Søren Wettendorff.

Selv om det er hårdt at undvære sin kone og barn samt tre voksne børn fra sit tidligere ægteskab, savner han ikke at bo i Thailand.

Løbet hornene af sig

"Jeg var blevet træt af det. Træt af larmen og varmen og træt af militærdiktaturet, der har været der i alle årene, men som er blevet meget værre de seneste år. Før var det et meget mere frit, om end korrupt, diktatur," siger han.

Jeg spørger, om det virkelig kan være rigtig, at der ikke er noget, han savner, efter at have flyttet fra den pulserende millionby Bangkok til en fredelig dansk forstad.

"Ved du hvad. Hvis du har boet i Thailand/Bangkok, siden du var i midt-tyverne, og kom dertil som enlig, så har du fået løbet hornene af dig. Så har jeg vist ikke sagt for meget," siger Søren Wettendorff.

»Læs og se nærmere på: SN.dk
Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Thailand's Suvarnabhumi Airport Deserted Lufthavne 3 17-01-2021 12:50
Welcome to Bangkok, Thailand | DW Documentary Film, bøger etc 1 17-01-2021 11:52
BEST TEMPLE in BANGKOK THAILAND (Wat Samphran Dragon Temple) Billeder/Videoer fra livet i Thailand 2 13-01-2021 13:29
Corona hvor i Thailand findes det Hele Thailand 3 10-01-2021 09:54
Den kritiske sang Reform blokeret i Thailand Nyheder på dansk 1 05-01-2021 09:52

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.13 sekunder | 54,308,290 Unikke besøg | jQ Blog