Se emne

Thai-Dk Din debat side :: Bo og leve i Thailand :: Thaimad
Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Københavnsk thaikæde åbner restaurant i Odense
Thaihans
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 12-05-2019 16:58
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 189
Tilmeldt: 11.09.09
 Status: Offline
Bopæl: Ubon Ratchathani

Restaurantkæden Wokshop, som har specialiseret sig i thaimad, åbner snart en afdeling i Odense. Den første uden for Sjælland.


Håndværkerne er i fuld gang med at male facaden. Indenfor arbejdes der også på livet løs for at blive færdig til tiden. 13. maj skal forvandlingen af lokalerne på Jernbanegade, som tidligere husede tapasbaren Snik Snak være helt færdige. Her åbner restaurantkæden Wokshop nemlig sin første afdeling uden for Sjælland.

- Vi skal nok nå det. Jeg har tidligere åbnet seks af de her restauranter, så jeg har efterhånden ret godt styr på, hvordan man gør, siger Kenneth Heske, der åbnede sin første restaurant i 2000.

- Dengang var jeg 36 og havde læst cand.merc., men jeg har altid været i tjenerfaget og har altid syntes, at servicebranchen var sindssygt spændende. Det der med, at man sørger for at kunden får en god oplevelse. Og når folk går ud af min dør, skal de tænke: Det var sgu i orden, her vil jeg gerne komme tilbage og spise, siger han.

Thai ved et tilfælde
Restauranten i Odense bliver Kenneth Heskes syvende. De fem andre ligger i hovedstadsområdet og et enkelt lidt længere oppe ad kysten i Rungsted. Han vidste fra starten, at han ville lave asiatisk mad, og forestillede sig, at der skulle være retter fra de forskellige områder som japansk ramensuppe og indonesisk nasi goreng. Konceptet snævrede sig dog hurtigt ind til kun at være thailandske retter, og det var der en naturlig grund til.

- I starten havde jeg kun én kok, som kun kunne lave thaimad. Så menuen blev ret hurtigt indrettet ud fra det, siger Kenneth Heske, der efter eget udsagn har lagt helt ufattelig mange arbejdstimer i at få den første restaurant op at køre. Også i køkkenet hvis det var nødvendigt.

- Jeg havde jo som sagt kun én kok til at begynde med, og hvis hun blev syg, måtte jeg jo træde til. Jeg kan godt finde ud af at lave maden, men jeg kan ikke lave den hurtigt. Og når der kommer mange boner ind, skal man altså holde tungen lige i munden, fortæller han.

Hurtigt og hyggeligt
Gæsterne i Odense kommer nok næppe til at opleve Kenneth Heskes evner i et køkken. De tre kokke, som skal stå for maden i Odense-restauranten kommer alle fra Thailand og har alle stor erfaring med det thailandske køkken.

- Det er vigtigt for os, at maden bliver så autentisk som muligt. Du og jeg kan sikkert godt lave en thairet derhjemme, men det er bare ikke det samme. Hende, som bliver chefkok her i Odense, har arbejdet for mig seks, syv år og de andre to er nogle, som jeg har fået kontakt til gennem de kokke, der allerede arbejder for mig. Idéen er at lave noget hurtig mad til en travl befolkning, men af en god kvalitet og til rimelige penge, og take away er en stor del af vores forretning, siger Kenneth Heske og tilføjer:

- Men vi gør også meget ud af indretningen af restauranten, så folk synes, det er hyggeligt at være her. Det er noget folk lægger mærke til og værdsætter, og vi bruger en lille million kroner på indretning og inventar for at skabe det helt rigtige miljø.

Perfekt beliggenhed
I det store og hele kommer restauranten i Odense til at ligne de øvrige restauranter i kæden, så konceptet er genkendeligt. Der bliver dog lige justeret en lille smule, hver gang Kenneth Heske åbner en ny restaurant.

- Når vi åbner et nyt sted, pifter vi indretningen op med de nye idéer, vi har. Her kommer der til at hænge nogle store, runde bastlamper, og her bliver der et loungemiljø med stole i grøn velour. Det bliver smadder flot, forsikre Kenneth Heske og peger forskellige områder ud i det endnu tomme lokale.

At valget faldt på Odense er lidt af en tilfældighed. Faktisk havde Kenneth Heske slet ingen planer om at åbne en restaurant på Fyn. Men så var det, at udlejeren af ejendommen på Jernbanegade, Frederik Barfoed, henvendte sig.

- Jeg kendte Frederik lidt i forvejen, og han kontaktede mig, om stedet var noget for mig. I første omgang var jeg ikke så tændt på idéen, men heldigvis sagde jeg ja til hans tilbud om at komme over at se stedet. Det ligger jo vildt godt, og vi får mulighed for udendørsservering. Så det var udgangspunktet for, at vi valgte Odense, siger Kenneth Heske, som godt er klar over, at udbuddet af restauranter i byen er ved at nå smertegrænsen. Det bekymrer ham dog ikke.

- Vi synes, vi har et stærkt koncept, som har eksisteret i mange år, og der er mange, som kender os i forvejen. Vi kan kun gøre vores bedste, og så må vi se, om det holder. Det er jeg ret sikker på, at det gør, siger Kenneth Heske.


kilde: https://www.fyens...el/3348240
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
The Good Corner Restaurant, Udon Thani, Thailand Nordøst Thailand 1 17-08-2019 15:46
Thailand’s highest restaurant and bar Central Thailand 2 07-07-2019 15:51
Five metre king cobra caught in Krabi restaurant Billeder/Videoer fra livet i Thailand 1 07-02-2019 20:12
JYSK åbner med et godt tilbud i Thailand Nyheder på dansk 1 11-12-2018 08:12
Norwegian åbner ny direkte rute til Krabi i Thailand Flyselskaber 1 03-07-2018 11:39

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.74 sekunder | 45,512,375 Unikke besøg | jQ Blog