Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Buddhistisk Bisættelse: Bispebjerg Kirkegård
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 21-10-2018 05:10
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2984
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

www.thai-dk.dk/uploads/stupa111.jpg
Som den måske første kristne kirkegård i verden har Bispebjerg i den forbindelse også fået opført og indviet en buddhistisk stupa.

De fleste af os vil formentlig gerne begraves ved siden af vores familier eller blandt trosfæller, når vores tid kommer. Den mulighed får buddhister nu også i København. Københavns Kommune har afsat 108 kvadratmeter jord til en såkaldt askefællesgrav på Bispebjerg Kirkegård, hvor danske buddhister fremover kan få nedsat deres urne, hvis de ønsker at blive bisat blandt trosfæller.

Jorden, hvori buddhisterne fremover kan blive nedsat, blev i fredags velsignet af tre lamaer fra et tibetansk kloster. Desuden har Buddhistisk Bisættelses Forening (BBF) fået tilladelse til at opstille en såkaldt stupa, som er et buddhistisk gravmonument, hvori hellige relikvier kan opbevares. Det betyder, at Bispebjerg Kirkegård så vidt vides er den første kristne kirkegård i verden, hvor de besøgende kan se et sådant buddhistisk begravelsesmonument.

”Igennem begravelseshistorien har samfundet altid stillet særlige arealer til rådighed for religiøse og nationale grupper på de københavnske kirkegårde. Vi har fx muslimske områder på Bispebjerg og Vestre Kirkegård og afsnit for katolikker på flere andre kirkegårde. Det er vores opgave at opfange tendenser og behov for særlige begravelsespladser, så derfor kommer den nye buddhistiske sektion på Bispebjerg i naturlig forlængelse af samfundsudviklingen, hvor flere danskere bekender sig til den buddhistiske tro,” siger Bente Kilhof, enhedschef for de københavnske kirkegårde i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Det nye buddhistiske kirkegårdsafsnit er placeret i nærheden af Bispebjerg Kolumbarium, hvor byens buddhister i forvejen har et urnerum. Forvaltningen opstiller på arealet en enkelt bænk øst for stupaen, men ellers vil det primært bestå at græsareal uden mulighed for at markere nedsættelsesstedet, da det er en såkaldt askefællesgrav.Formand for Buddhistisk Bisættelses Forening Ole Nordstrøm fortæller, at det har stor betydning for buddhister at kunne blive begravet i nærheden af en stupa. Stupaen har 37 trin, som hver især repræsenterer et af Buddhas erkendelsestrin.

”Stupaen er bygget for at skabe fred og harmoni imellem mennesker, og derfor synes jeg også, at det er så fint, at vi har fået dette sted iblandt så mange andre typer af religioner og folk. Det kan være til glæde og gavn ikke kun for buddhister, men også for alle andre,” siger Ole Nordstrøm.


https://www.kk.dk...kirkegaard
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 21-10-2021 19:43
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2984
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Den buddhistiske urnehal på Bispebjerg Kirkegård i København er åben for alle buddhistiske retninger.
For at gøre brugen åben og uafhængig af enkeltpersoner, kan man direkte eller gennem en bedemand rette henvendelse til kirkegårds kontoret og bestille plads i den buddhistiske urnehal på tlf: 82 33 46 00
Urnehallen kan også benyttes af slægtninge eller andre som har et tilhørsforhold til buddhismen.

læs mere her på deres hjemmeside http://www.buddhi...ettelse.dk


Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
en faran kirkegård i chiang mai Hele Thailand 8 04-02-2010 07:06

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.19 sekunder | 63,837,938 Unikke besøg | jQ Blog