Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Dansk Thailands-favorit plages af kriminalitet, fup og ulykker
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 13-02-2014 11:51
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2653
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Den populære badedestination Phuket i det sydvestlige Thailand har mange smukke og postkort-egnede steder. Men de bliver sværere og sværere at finde på øen, der de seneste år har oplevet et regulært turistboom.

Netop turisme er sammen med gummiproduktion den største indkomstkilde på den 543 kvadratkilometer store ø, der er omtrent samme størrelse som Bornholm. Og tilstrømningen har været markant - i 2012 ankom omkring fem millioner til Phukets lufthavn, og hertil kommer det antal af rejsende, som ankom til Phuket med andre transportformer end fly.

Også danske rejsende har taget Phuket til sig. Tal fra Trafikstyrelsen viser, at antallet af charterpassagerer, der fløj direkte til øen, steg fra 2.399 i 2003 til 36.758 i 2013.

Lige nu er det højsæson for rejser til Thailand, og i denne uge holder rigtig mange danskere ferie på den thailandske ø. De vil måske ikke se meget andet end ø-idyl, turistmylder og søde lokale thaiere.

Men den massive turisme har en mørk bagside.

For i takt med Phukets massive udvikling er kommer også problemer. Både udenlandske såvel som lokale medier har de sidste par år skrevet om en stigning i antallet af røverier og tyverier samt fupnumre rettet mod turister, problemer med både lokal og russisk mafia og sågar mord på turister.

læs mere her

LÆS OGSÅPhukets forvandling: »Der er intet af det gamle tilbage«

LÆS OGSÅTurister på Phuket forgiftes og bestjæles

LÆS OGSÅThailandskendere frygter at landet bliver kvalt i turister
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 14-02-2014 07:24
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3586
Tilmeldt: 21.02.09
 Status: Offline
Bopæl: Thailand

Phuket, der har jeg været på såkaldt ferie i en dag, det var nok for mig selv om hotellet var bestilt for 7 dage
der er godt nok lidt for mange turister i den by, alt er for dyrt og dårligt
er du sulten se her www.yindee.dk


www.thai-dk.dk/foto1/seafood.jpg
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
M55
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-02-2014 10:09
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1835
Tilmeldt: 23.10.09
 Status: Offline
Bopæl: Surat thani/Esbjerg

Farvel til Phuket: Danske turister rykker nordpå
Danskerne har i stigende grad fået øjnene op for Khao Lak.


Danskerne elsker Thailand. En stor del af os nyder solen og strandene på øen Phuket om dagen og slår os løs i nattelivet på Bangla Road i Patong By, når mørket falder på.

I de seneste år er der imidlertid nærmest sket en dansk folkevandring 60 kilometer længere nordpå til Khao Lak i Phang Nga-provinsen.

Khao Lak blev hårdt ramt af tsunamien i 2004, men nye hoteller, restauranter og andre turistfaciliteter er nu skudt op og er med til at trække turister til området.

Men det er endnu ikke overrendt, og det er muligt at finde strande, hvor liggestolene ikke står på rad og række.

For fem år siden boede 1,8 procent af Spies' gæster i Khao Lak. I dag – i sæsonen 2012-2013 – er tallet steget til 15,8 procent, fortæller Carlos Cebrian, produktchef i det danske charterselskab. Og tallet er fortsat stigende, siger han.

I samme periode er antallet af Spies-gæster i Patong på Phuket faldet fra 26,5 procent til 15 procent.

»I dag har Spies kun fire hoteller i Khao Lak, men jeg spår, at det stiger til 10 i løbet af tre år«, siger Carlos Cebrian, og tilføjer:

»I fremtiden kan jeg forestille mig kombinationsrejser med en uge i det stille nord i Khao Lak og så en uge i Patong, hvor der er gang i den«.

Danskere søger de stille øer
Carlos Cebrian peger på tre årsager til folkevandringen:

»For der første bygges der flere hoteller i Khao Lak, fordi der stadig er ledige grunde på stranden. I Patong er der ikke plads til flere hoteller på stranden. For det andet vil flere og flere gerne lidt væk fra shopping, barer og restauranter og ud, hvor der er mere stille og fredeligt. For det tredje vil gengangerne på Patong også gerne væk fra byen og ned på stranden. Når de har brug for en by, tager de f.eks. ind til Khao Lak By«.

Star Tour har altid haft mange gæster på Khao Lak og ser kun en minimal stigning af rejsende, der vælger Khao Lak til og Phuket fra, oplyser salgsdirektør Stig Elling.

Kommunikationschef hos Apollo, Rikke Koks Andreassen siger, at rejsebureauet aldrig har været størst på Phuket, men i højere grad har fokuseret på de mindre thailandske steder som Khao Lak, Koh Chang, Hua Hin, Koh Samui, Koh Kho Khao og Krabi.

»For os er tendensen tydelig. Danskerne vil helst ud på de mindre og mere ’terapeutisk stille’ øer end være en i mængden på det mere travle Phuket«, lyder det fra Rikke Koks Andreassen.

Ria Netboot på 37 år kom første gang til Thailand for 16 år siden og driver i dag Viking Steak House & Pizzeria på hovedgaden i Khao Lak By sammen med sin mand Somsit Netboot, der er fra Thailand. Hun fremhæver, at i Khao Lak bor turisterne side om side med thaierne og har langt større mulighed for at komme ind på livet af dem end i f.eks. Phuket.

»I lavsæsonen kan jeg gå 10 kilometer på stranden uden at møde et eneste menneske. Khao Lak har også gode udflugtsmål som nationalpark, thaikultur, og så er her stille og fredeligt uden at være kedeligt, selv om vi ikke har nogen sexturisme, hvilket vi er glade for. Desuden er her ikke så mange russiske turister, som skandinaver ikke er så begejstrede for. Jeg er overbevist om, at turiststrømmen til Khao Lak vil vokse i de kommende år«, fastslår Ria Netboot.

http://politiken....r-nordpaa/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
bebe
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 13-02-2018 10:32
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 62
Tilmeldt: 11.01.12
 Status: Offline

hejsa

vi har været en tur i Khao Lak der er smuk billigt og dejligt fredeligt, nul luderbarer Thumb

se den smukke video jeg fandt på nettet

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Fængslede thailandske kvinder syr for dansk tøjfirma Nyheder på dansk 1 10-02-2019 07:55
Thailands Tidende Nyheder på andre sprog 39 02-02-2019 09:52
Denne video afslører en af grundene til, at så mange mennesker dør på Thailands veje Hele Thailand 15 24-12-2018 12:55
Dansk Superliga-målmand skifter til fodboldklub i Thailand Nyheder på dansk 3 21-12-2018 06:49
Dansk sømand havde hemmelighed med i graven: Levede dobbeltliv som heroinsmugler De fastboende 4 04-11-2018 17:58

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.53 sekunder | 41,186,141 Unikke besøg | jQ Blog