Se emne

Thai-Dk Din debat side :: LEOPARD's besætnings frigivelse :: Befri Eddy og Søren
Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Skal gidslerne dø før Danmark reagerer?
yindee
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 09-01-2013 02:49
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3640
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

se mere her http://www.pelars.../blog.html

I søndagens Ekstra Blad kan man læse den rystende beretning om de seks gidsler fra LEOPARD, og deres grusomme situation i Somalia.
Det er i den grad rystende læsning, og man river sig fortvivlet i håret i bar frustration, og tænker – skal gidslerne dø, før de ansvarlige i denne tragiske sag, tager deres ansvar alvorligt?

Og, hvem er de ansvarlige for 6 menneskers ulykkelige skæbne?

Efter min mening, er det i første omgang rederiet Shipcraft!

Men så sandelig også den danske regering, og det uanset om den er rød, blå eller skotskternet. Men ingen er villig til at påtage sig et ansvar. Rederiet har ikke økonomi/vilje til at købe gidslerne fri!

Den danske regering forhandler ikke med pirater!

Det er der vi står, nu hvor gidslerne har været fanget i to år. Ødelagte som mennesker, både fysisk og psykisk. Alt imens nogle kyniske og ufølsomme forhandlere har deres liv i hænderne, og end ikke betragter dem som mennesker, men blot en handelsvarer de kan forhandle om, til hver af parternes højeste/laveste bud.

Kan Danmark, som i de flestes øjne, er et velfungerende og respekteret land, hvor menneskelige værdier og retssikkerhed er i højsæde, være dette bekendt?

Resten af livet må disse seks mennesker, og desværre mange hundrede andre søfolk, som også har været/er i disse barbariske menneskehandleres klør, leve med den traumatiske og umenneskelige oplevelse et fangenskab under de givne omstændigheder har været.

I snart ti år har det internationale samfund, og dermed Danmark, haft mulighed for at stoppe denne uhyggelige menneskehandel.
Men hidtil har det kun medført uendelig diskussioner, som tilsyneladende ikke har ført til noget effektivt. Det er lykkedes at få minimeret overfald og kapringer, således at færre søfolk ender som gidsler, hvilket selvfølgelig er et skridt på vejen.
Men bagmændene, de pengestærke forbrydere der financierer hele piratoperationen, de syntes at være urørlige!

Hvad hjælper det, at man fanger hundrede af pirater på søen, hvoraf en lille del bliver fængslet og retsforfulgt, mens resten slippes fri igen, når bagmændene sidder tryg og godt og driver deres modbydelige forretning uden at nogen myndighed blander sig.

Hvad er den dybere mening med, på det nærmeste, at frede disse forbrydere?

Vi har, som borgere i dette land, hele tiden fået at vide at man ikke offentlig vil debattere en aktuel gidselsag, og det gælder både den nuværende, såvel som tidligere.
Begrundelsen er, at det er af hensyn til gidslernes familier, og at offentlig omtale vil forstyrre og forværre forhandlingssituationen, og måske forhøje piraternes krav til løsesummens størrelse.

Alt sammen ganske gode argumentationer, hvis bare det havde været virkningsfuldt!

De første seks måneder af denne sag, var forløbet ”helt efter forskrifterne”, og muligheden for en ”rimelig” afslutning var inden for rækkevidde.

Det fejlede, og grunden er højst sandsynligt rederiet Shipcrafts forfejlede forhandlingstaktik. Hvad der er
foregået og ikke, er der ingen uden for inderkredsen, der ved. Men et er givet, gidslerne kom ikke fri.
Og flere medier skrev om den formodede fejlslagne forhandlingstaktik. Søfartens Ledere politianmeldte Shipcraft, bl.a. med den begrundelse at de ikke mente rederiet gjorde nok for at få gidslerne frigivet.
En anmeldelse der blev bakket op af rederiets egen brancheorganisation, Rederiforeningen af 2010.


Denne anmeldelse vækkede også flere politikere, bl.a. Socialdemokraterne og SF, som stillede krav om at regeringen gik ind i sagen.
Socialdemokraternes søfartsordfører, Niels Sindal udtalte, at rederiet Shipcraft helt klart var løbet fra deres ansvar, og forsøgte at tie sagen ihjel.
Fra Shipcraft kom der en melding om, at aviserne var fulde af løgn, og man derfor ikke havde yderlig kommentarer!

I samme tidsrum kom der en video, som piraterne havde lavet med gidslerne. Denne video skabte selvklart en hel del debat, og skilte vandede i to.
Mange var direkte forargede over denne udstilling af gidslernes tragiske situation. Andre fik via denne video et helt andet syn på hvad pirateriet egentlig gik ud på.
Og selv om det var et af piraternes mange tricks for at få opmærksomhed, så bevirkede det at flere og flere mennesker begyndte at vise interesse for sagen.

På bl.a. Facebook var tilslutningen til de derværende debatsider om pirateriet stor. Og disse sider, sammen med Ekstra Bladets kampagne, som har kørt det sidste halve år, er efterhånden de eneste der ikke har glemt gidslerne, og kæmper indædt for at gøre opmærksom på den forfærdelige og umenneskelige situation de befinder sig i.

Derfor må min opfordring først og fremmest være til de ansvarlige, og dem der har muligheden for at gøre
noget. Tag jer sammen og få de stakkels mennesker hjem før det er for sent!

Til Danmarks befolkning, og de danske medier – pres på og kræv handling fra politisk side, og påpeg at de
ikke længere kan løbe fra deres del af ansvaret!
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Anonym
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 09-01-2013 06:32

Bruger

Antal indlæg: 191
Tilmeldt: 01.08.09
 Status: Offline


HVOR ER VILLY.?.?.?


Hvorfor er det i øvrigt nødvendigt med denne nye og extra tråd, om emnet.?
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 09-01-2013 14:05
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3640
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

http://www.pelars...malia.html

Åbent Brev til de ansvarlige for de seks gidsler i Somalia
09/01/20130


På lørdag er det to år siden det danske skib LEOPARD blev overfaldet af somaliske pirater, og besætningen på seks mand blev kidnappet.

I to år, har de seks søfolk måtte lide umenneskelige pinsler, uden der tilsyneladende er nogen der er i stand til at frigøre dem fra de kyniske somaliske piraters klør.

I to år, har søfolkenes familier måtte undvære deres mænd, og er blevet holdt hen med snak og påbudt ikke at gå til medierne med deres fortvivlede situation.

I to år, har rederiet Shipcraft, efter egne få meddelelser, forsikret at de forhandler seriøst og målbevist for at få deres medarbejdere løst af deres pinsler.

I to år, har to forskellige regeringer i Danmark kraftigt pointeret, at de sandelig ikke forhandler med pirater, og derfor ikke ser sig i stand til at gøre noget for de stakkels mennesker, men trygt overlader forhandlinger til Shipcraft og deres kompetente forhandlere.

Nu har en stor del af Danmarks befolkning fået nok, og kræver der bliver gjort noget effektivt for at få gidslerne fri. Derfor er der arrangeret en demonstration på Christiansborg Slotsplads fredag d. 11. januar, kl.12:00. under parolen – VI KRÆVER HANDLING NU!!

Arrangementet, som er kommet på benene i løbet af de sidste dage ved hjælp af nogle kreative og engagerede menneskers handlekraft, var knap nok annonceret i medierne, før der kom modreaktion i form af en opfordring om ikke at demonstrere, da det ville skade de formodede forhandlinger om gidslernes frigivelse?

Javel – selv om min hukommelse måske kun kører på to cylindre, forekommer det mig at være noget jeg har hørt før.
Og, ganske rigtig, ved en nærmere fintænkning kommer det mig i hu – det er nøjagtigt det der er sket gennem de sidste to år, hver gang der har været opløb til noget der ikke passede ind i den gængse model, - om at tie denne tragiske gidselsag ihjel.

Søfartens Ledere skriver på deres hjemmeside, at Søren og Eddy er ikke glemt. Og forsætter - Uanset, hvad der er gået forud, er det imidlertid vigtigt, at rederiet Shipcraft, i samarbejde med deres internationale eksperter, får ro til at løse sagen og besætningen hjem?

Det er unægtelig en kovending i forhold til Søfartens Lederes tidligere udmeldinger fra juni 2011, hvor foreningen anmeldte Shipcraft for ikke at gøre nok for at få gidslerne fri. En anmeldelse man ganske vist ikke siden har hørt noget til, og generelt har Søfartens Ledere ikke sagt meget i sagen siden.

Tv2, som ellers lagde ud med at omtale demonstrationen fra dag et, har tilsyneladende også valgt at tie videre i sagen.
Et indslag der var programsat til i aftes, blev ikke bragt. Ifølge Ekstra Bladet, valgte tv2 ikke at bringe indslaget med begrundelsen, at så længe sagen bliver omtalt i danske medier, så er situationen fastlåst, fordi kidnapperne derved kan skrue prisen i vejret.

Hvorfor er det først gået op for tv2, efter de i flere nyhedsudsendelser dagen før ikke havde problemer med det?

Jeg har fulgt sagen lige fra første færd, og er af den mening, at selvfølgelig udnytter piraterne og deres bagmænd medierne i deres bestræbelse på at få så stor en løsesum, som muligt.
Det er desværre en kendsgerning der ikke kan bestrides.

Men at tro disse skumle forbrydere kun kan få informationer via hvad der skrives i aviser og andre medier, er efter min mening hamrende naivt. Disse forbrydere har helt sikkert et netværk af informationskilder der rækker langt ud over hvad medierne formår at give dem.
Og det hjælper absolut intet at appellere til piraterne om at udvise medmenneskelighed, som Søfartens Ledere skriver.
Disse forbrydere har ikke medmenneskelighed, som en del af deres pakkeløsning!

To år er gået, uden der er kommet en løsning på denne tragedie. Og nu har store dele af Danmarks befolkning fået nok, og kræver handling i stedet for uendelige og formålsløse forsikringer om, at man gør alt hvad der er muligt for at få gidslerne fri.
Hvis det havde været tilfældet, havde gidslerne været fri for længst.

Og hvem er ansvarlige for seks menneskers skæbne?

Se, ikke engang dette kan der opnås enighed om. Alle involverede parter har travlt med at frasige sig et ansvar. Imens bliver seks søfolks liv ødelagt for altid.

Derfor er jeg med i demonstrationen på fredag, og vil forsat kæmpe med alt jeg formår for ikke andre af mine tidligere kollegaer på søen, skal komme i samme ulykkelige situation.

For ganske vist gør Danmark meget i kampen mod pirateriet. Men er man uheldig at blive taget som gidsel, så er man helt og aldeles reduceret til en handelsvare, og kan ikke forvente nogen form for hjælp.

Er dette et retssamfund som det danske, og en af verdens førende søfartsnationer værdigt?

Nej vel – Så derfor, mød op vis jeres foragt for denne mangel på respekt for søfolks liv, og håbe på det kan
være med til at gøre en forskel!
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 10-01-2013 09:00
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1827
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Mon ikke det er et forretnings-fif de slyngler til redere her har lavet for at sikre at de slipper for at betale noget som helst??ShockSad

http://www.mariti.../?Id=17137

Føj for den lede,-siger jeg baredans
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Vores gamle Danmark - film fra fortiden Film, bøger etc 4 04-03-2024 16:51
Danmark dejligt eller ??? Nyheder på dansk 1230 01-03-2024 11:52
AirAsia på vej til Danmark? Flyselskaber 1 24-02-2024 11:42
Advarsel: Du skal koge dine ris på en ny måde Thaimad 2 23-02-2024 08:49
All Hells Angels Danmark 4 Wars - Compilation Film, bøger etc 1 18-02-2024 10:28

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.18 sekunder | 97,877,286 Unikke besøg | jQ Blog