Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Oplev Sydøstasien som det var for 30 år siden
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 08-03-2012 10:13
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3446
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Myanmar, tidligere kendt som Burma, åbner mere og mere op for turister. Yangon er et godt sted at starte, hvis du vil besøge landet.

Der er en helt særlig duft i Yangon. En stærkt parfumeret aroma fra røgelsespinde, der stikker op fra små altre, der står placeret her og der i byen. Røgen fra røgelsespindene blander sig med en sødlig lugt fra burmesiske cigarer, som gamle mænd sidder og oser på, mens de kigger på verden.

Yangon er det sted, hvor enhver rejse rundt i Myanmar begynder. Byen er ikke længere landets officielle hovedstad, men det er stadig Yangon, der har førertrøjen på, når det gælder kultur og byliv. Men vær forberedt på, at Yangon er meget anderledes end Bangkok, Singapore og Kuala Lumpur, som normalt ville være der, man kommer fra før ankomsten til landet. Yangon er helt sin egen på – godt og på ondt.

Byen er måske ikke det oplagte sted at tage på weekendtur, men hvis du alligevel planlægger en tur til Myanmar, er det perfekt at starte med en weekend i en af verdens mest interessante, små storbyer. Tro mig, belønningen vil være stor, når du lader dig overvælde af stemningen i Shwedagon Pagoden eller på gåben begiver dig ud i Yangons gader for at se de engang så majestætiske kolonibygninger, der fortæller historien om en af det britiske imperiums yderste bastioner.

LÆS ARTIKELMyanmar er klar, men turisterne kommer ikke

Briterne har for længst forladt Myanmar, hvor magten siden 1988 har været i kløerne på en militærjunta med seniorgeneral Than Swe i førertrøjen. I 2010 blev det første valg i 20 år afholdt, men selv om landet nu officielt har en civil regering, er de fleste eksperter enige om, at militæret stadig sidder på magten.

Myanmar har i årevis har været kontroversielt som rejsemål, og det skyldes først og fremmest, at tidligere politisk fange, demokratiforkæmper og modtager af Nobels Fredspris, Aung San Suu Kyi, har bedt turister om ikke at besøge landet, da hun frygtede, at pengene fra turismen ville styrke juntaen økonomisk. Efter at hun er blevet løsladt fra sin husarrest i november sidste år, har hun skiftet standpunkt. Til den engelske avis The Guardian har hun sagt, at hun opfordrer turister til at besøge Myanmar, men at de skal undgå pakkerejser for at minimere risikoen for at bo på hoteller ejet af regeringen.

Landet kan langsomt begynde at kravle tilbage i turismens kridthus, og hvis du beslutter dig for at tage af sted, venter der med garanti et land fyldt af overraskelser både menneskeligt og spirituelt. Til trods for at befolkningen har været undertrykt og isoleret i næsten 50 år, eller måske snarere på grund af dette, er de nysgerrige efter at tale med udlændinge og udveksle viden. Og du vil blive overrasket over, hvor mange der drister sig til at komme med kritik af generalerne og lovprisning af Aung San Suu Kyi.

Som den engelske digter og forfatter Rudyard Kipling sagde: »Dette er Burma. Og det er ganske ulig noget andet land, du kender til«.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER http://politiken....aar-siden/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Sådan aktiverer man et link her på siden Kom indenfor 1 09-03-2023 12:29
Dansk mand savnet siden 2015 Nyheder fra Phuket 2 02-03-2022 19:19
Thailand Første Valg Siden Militærkup Nyheder på dansk 6 26-03-2019 08:30
Siden har været lukket ned i 18 timer grundet et DOS angreb Nyt fra Administrationen 1 06-10-2018 02:33
Dødsstraf anvendt for første gang siden 2009 Nyheder på dansk 1 20-06-2018 09:59

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.18 sekunder | 99,976,018 Unikke besøg | jQ Blog