Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
REJSEVEJLEDNING THAILAND
yindee
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-05-2010 12:12
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3640
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

Gyldig 19-05-2010

Resumé
Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Bangkok. Dette omfatter ikke transit i Bangkoks internationale lufthavn, som ligger ca. 30 km sydøst for byen.

I forbindelse med omfattende demonstrationer i Bangkok, har der været voldsomme uroligheder med døde og sårede til følge. Ligeledes har der været mange tilfælde af granatangreb og bombeeksplosioner i Bangkok og det nordlige Thailands hovedby, Chiang Mai. Urolighederne er eskaleret og der et opgør i gang mellem regeringsfjendtlige demonstranter og militær og politi.

Urolighederne har bredt sig til området, hvor ambassaden ligger. Derfor er den danske ambassade indtil videre lukket for adgang. Danskere med akut behov for bistand bedes kontakte Udenrigsministeriets døgnåbne vagtcenter på telefonnummer (+45) 3392 1112. Man kan også, hvis man allerede er i Thailand, ringe til ambassaden på telefon 02 343 1100, som gratis viderestilles til vagtcentret.

Situationen er uforudsigelig. Dette gælder særligt i Bangkok, men også nord og nordøst for Bangkok er der risiko for uroligheder og øget risiko for, at uroen breder sig.

Danskere i Bangkok og resten af Thailand bør holde sig på lang afstand af sammenstød, demonstrationer, større forsamlinger og opbud af politi og militær. Hvis der opstår uroligheder, bør man holde sig inden døre. Danskere bør følge situationen nøje og udvise den største forsigtighed.

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til og igennem de sydlige provinser (Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani) og visse grænseområder til Cambodja.

Den aktuelle sikkerhedssituation
Siden marts 2010 har der i det centrale Bangkok været store demonstrationer vendt mod regeringen. Situationen er blevet gradvis mere alvorlig med voldsomme uroligheder til følge. Der har været sammenstød mellem demonstranter, militær, politi og moddemonstranter, hvor der også er forekommet skudvekslinger og granateksplosioner. Dette har medført mange dræbte og sårede. Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Bangkok.

De regeringsfjendtlige demonstranters samlingspunkt er det store Ratchaprasong-kryds (Rama 1 – Ratchadamri). Også nærliggende gader, hvor Bangkoks største indkøbscentre ligger og mange turister kommer, er omfattet. Store opbud af militær og politi indledte den 13. maj en operation, som sigter på at genetablere normale tilstande i det flere kvadratkilometer store område. Urolighederne er eskaleret og der et opgør i gang mellem regeringsfjendtlige demonstranter og militær og politi. Fra mandag den 17. maj til og med fredag den 21. maj 2010 er af samme årsag erklæret officielle lukkedage i Bangkok. Sammenstød og skyderi foregår flere steder i Bangkok. Demonstrationer og uroligheder kan uden varsel brede sig til nye områder. Situationen er uforudsigelig.

Urolighederne har bredt sig til området, hvor ambassaden ligger. Derfor er den danske ambassade indtil videre lukket for adgang. Danskere med akut behov for bistand bedes kontakte Udenrigsministeriets døgnåbne vagtcenter på telefonnummer (+45) 3392 1112. Man kan også, hvis man allerede er i Thailand, ringe til ambassaden på telefon 02 343 1100, som gratis viderestilles til vagtcentret.

Visumekspeditionen er midlertidigt suspenderet. Flere oplysninger kan fås på ambassadens hjemmeside.

Også i byer og provinser nord og nordøst for Bangkok er der forekommet uroligheder og sammenstød mellem demonstranter, politi og militær, og der er øget risiko for at uroen breder sig. Danskere, som rejser til eller opholder sig i disse områder, bør udvise den største forsigtighed.

Der er undtagelsestilstand i Bangkok (Bangkok Metropolitan Area) og en lang række provinser omkring Bangkok samt i det nordlige og nordøstlige Thailand. Dette giver politi og militær udvidede beføjelser til opretholdelse af ro og orden.

I forbindelse med demonstrationer og sammenstød sker der eksplosioner og skudvekslinger. Sideløbende med demonstrationerne har der været et markant stigende antal tilfælde af granatangreb og bombeeksplosioner, både i Bangkok og Chiang Mai.

Danskere bør udvise den største forsigtighed og holde sig på lang afstand af sammenstød, demonstrationer, større forsamlinger og opbud af politi og militær. Man bør ikke standse f.eks. for at tage billeder. Hvis der opstår uroligheder, bør man holde sig inden døre.

Man bør dagligt følge situationen lokalt via medierne eller rejsearrangører. De thailandske myndigheder har oprettet en engelsksproget servicelinje, som fra Thailand kan kontaktes døgnet rundt:

* Turistpolitiet på telefonnummer 1155

Den aktuelle sikkerhedssituation giver anledning til trafikale og andre praktiske problemer i Bangkok. Afspærring af veje og omdirigering af trafik kan forekomme med kort varsel. Som følge af urolighederne er mange butikker, hoteller og kontorer i de berørte områder lukkede. Bangkoks højbane-tog (Skytrain/BTS) og undergrundsbanen (MRT) kører uregelmæssigt.

Også uden for Bangkok – særligt i det nordlige, det nordøstlige og det centrale Thailand – kan der forekomme trafikale og praktiske problemer. Driften af Bangkoks internationale lufthavn, Suvarnabhumi, ca. 30 km sydøst for byen, har ikke været berørt af urolighederne.

Kort over det centrale Bangkok findes her.

Terrorisme i Thailand
Der er en vis terrorrisiko i Thailand, og rejsende opfordres til at udvise agtpågivenhed særligt hvor mange mennesker færdes samt i nærheden af regerings- politi- og militærbygninger. Sikkerhedsforanstaltninger i Bangkok omfatter bl.a. bagagechecks ved undergrundsbanen og skytrain, indkøbscentre og supermarkeder samt udbredt anvendelse af overvågningskameraer. Affaldsspande er mange steder blevet erstattet med gennemsigtige plastikposer.

Terrorrisikoen er størst i de sydlige provinser Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani. Alle rejser, der ikke er nødvendige, til og igennem disse provinser frarådes.

De sydlige provinser / Grænsen til Malaysia
Hvert år finder et betydeligt antal bombesprængninger og likvideringer sted i Thailands sydlige provinser på grænsen til Malaysia (Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani). Hidtidige bombeangreb har især været rettet mod myndighedspersoner og politi eller militær, men der er også i stigende omfang tale om angreb rettet mod den lokale civilbefolkning i form af bombesprængninger i bl.a. Hat Yai internationale lufthavn, i butikker og stormagasiner, på markedspladser, i banker samt ved turisthoteller og barer med dræbte og sårede til følge.

Alle rejser, der ikke er nødvendige, til og igennem de sydlige provinser Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani frarådes.

Grænsen til Cambodja
Thailand og Cambodja er parter i en langvarig grænsestrid omkring et mindre landområde på 4,6 km2 nær Preah Vihear-templet. Situationen omkring templet er ustabil med troppekoncentrationer på begge sider af grænsen. I oktober 2008 førte konflikten til skudvekslinger mellem cambodjanske og thailandske tropper dels i området omkring Preah Vihear-templet (Sri Sa Ket-provinsen), dels nær det mindre kendte tempel Prasat Sadok Kok Thom (Sa Kaeo-provinsen). Rejser til områderne omkring disse templer, der ikke er nødvendige, frarådes.

Forholdet mellem Thailand og Cambodja er generelt anspændt og har undergået en nylig forværring som følge af politiske uoverensstemmelser. Civile uroligheder i grænseområderne som følge af politiske demonstrationer vendt mod den anden part er en risiko. Problemer med grænsepassage og i værste fald skudvekslinger mellem de to landes væbnede styrker kan heller ikke udelukkes. Rejser tæt ved og henover landegrænsen bør gennemføres med forsigtighed, og rejsende opfordres til at sætte sig ind i den lokale situation.

Grænsen til Burma
Situationen er fortsat ustabil langs visse strækninger af den burmesiske grænse, som følge af væbnet konflikt mellem centralmagten og oprørsgrupper inde i Burma. Rejsende bør udvise forsigtighed i disse områder. Det anbefales, at rejsende, der ønsker at besøge afsidesliggende områder og områder langs grænsen, forinden forhører sig om den aktuelle situation i området hos de lokale myndigheder.

Trafiksikkerhed og leje af køretøjer
Alvorlige trafikuheld forekommer ofte i Thailand, og kørsel betragtes generelt som risikofyldt, herunder særligt brug af motorcykel og ”tuktuk’er”. Rejsende, der benytter taxa, bør kun anvende registrerede taxaer med gule nummerplader eller limousineservice, da der har været overfald på udlændinge, der har benyttet uregistrerede taxaer. Kørsel om natten udenfor de større byer frarådes.

Styrthjelm er påbudt i Thailand både for fører og passagerer (også på motorcykeltaxa). Mange udlændinge, herunder danskere, kommer hvert år alvorligt til skade i trafikken i Thailand, særligt pga. manglende brug af styrthjelm.

For lovligt at leje bil og motorcykel kræves internationalt kørekort. Der har været flere alvorlige ulykker med motorcykler og vandscootere/jet ski i Thailand, hvor udlændinge er blevet tilbageholdt eller fængslet, indtil straffe- og evt. erstatningssager er afsluttet. Det er meget vigtigt at sikre sig, at forsikringsforholdene er i orden. Se afsnit om forsikring nedenfor.

Kriminalitet
Voldelige overfald på udenlandske, herunder danske, turister er ikke almindelige i Thailand, men forekommer. Der er oftest tale om forbrydelser i forbindelse med røveri eller forsøg på røveri, prostitution, afpresning, hævnakter og slagsmål under indflydelse af alkohol eller narkotika. De mest udsatte områder for sådan kriminalitet synes at være Pattaya og Koh Samui. Danske turister i disse områder opfordres derfor til at udvise særlig agtpågivenhed.

Rejsende bør være opmærksomme på, at der i Thailand er hårde straffe for alle typer narkotikaforbrydelser. Selv besiddelse af meget små mængder narkotika kan give fængselsstraffe af mange års varighed og eventuelt dødsstraf.

Det er i Thailand strafbart at udtale sig kritisk om kongefamilien og udøve andre former for majestætsfornærmelse. Brud på loven kan give fængselsstraffe af flere års varighed.

I åbne forretningsområder (f.eks. markeder og lufthavne) bør rejsende være opmærksomme på, hvornår de forlader én butik og går ind i den næste. Der har været tilfælde, hvor rejsende er blevet arresteret og anklaget for butikstyveri i Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok, fordi de havde forladt én butiks område uden at have betalt for deres varer. Tyveri og forsøg herpå straffes hårdt i Thailand. Sådanne sager kan være langvarige og kan medføre, at den rejsende ikke kan hjemrejse som planlagt, ligesom de kan ende med idømmelse af bøde og/eller fængselsstraf. Rejsende bør tage kontakt til ambassaden i Bangkok eller en advokat, hvis man bliver anklaget for butikstyveri af politiet.

Rejsende bør ikke aflevere deres pas til tredjepart som sikkerhed for betaling til hoteller, udlejningsfirmaer etc. Endvidere bør rejsende opbevare deres pas på forsvarlig vis, da tyveri af pas er ganske udbredt.

Turister bør være varsomme med at anvende pengeskabe i de thailandske hotelværelser, idet ambassaden i Bangkok med mellemrum får orientering om, at pengeskabe er blevet brudt op i forbindelse med indbrud på hotelværelser. Almindeligvis yder hotellerne ikke erstatning for gæsters tab. Anvendelse af pengeskabe på hotelværelser sker på eget ansvar.

Sundhedsforhold
Dengue feber er udbredt i store dele af Thailand. Rejsende til Thailand henvises til Statens Serum Instituts hjemmeside for yderligere oplysninger om dengue feber og andre sygdomme i Thailand.

Visum
Thailand indførte nye turistvisumregler pr. den 1. oktober 2006, som har konsekvenser for turister, der ønsker at opholde sig i Thailand i mere end 90 dage. Læs mere om reglerne her.

Forbliven i landet udover det givne visums gyldighed kan i værste fald resultere i indsættelse i immigrationsfængsel.

Forsikring
Mere end 150.000 danskere besøger hvert år Thailand. De seneste år har der været en kraftig stigning i antallet af borgerservicesager så som tab og tyveri af pas og penge, hospitalsindlæggelser som følge af ulykker og sygdom, hjemsendelser og fængslinger.

Udenrigsministeriet anbefaler derfor på det kraftigste rejsende til Thailand at tegne en rejse- og sygeforsikring. Forsikringen skal tegnes før afrejsen, og man bør sikre sig, at der er dækning for de aktiviteter (eksempelvis risikable sportsgrene, dykning, rafting, vandsport, herunder vandscootere/jet ski, speedbåde, vandski m.v.), som man planlægger at gennemføre i Thailand.

Rejsende bør være yderst forsigtige med at leje biler, motorcykler, vandscootere/jet ski, speedbåde og andre motordrevne transportmidler, da de lokale udlejningsfirmaer sjældent har skades- eller ansvarsforsikring. I tilfælde af skader eller ulykker vil lejeren blive gjort ansvarlig for reparation/erstatning af køretøjet samt risikere at skulle betale erstatning til eventuelle skadelidte, hvilket kan løbe op i meget store beløb. Man bør derfor som lejer sikre sig, at der er tegnet tilstrækkelig forsikring (skade og ansvar) i forbindelse med leje af sådanne transportmidler.

Læs mere om rejseforsikring her. http://www.um.dk/...orsikring/

Læs også ambassaden i Bangkoks praktiske råd til rejsende, som ligger på ambassadens hjemmeside. http://www.ambban...tiskeRaad/

Andre landes rejsevejledninger for Thailand kan findes her. http://www.um.dk/...ledninger/


kilde http://www.ambban...ejledning/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-05-2010 14:17
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Vigtigt: Vejledning til danske statsborgere i Thailand
19. maj 2010
http://www.ambban...gmaj10.doc


Danske fastboende og turister kan registrere sig på ambassaden

> Klik her http://www.ambban...IThailand/

hvis i skulle få brug for det en kan jo aldrig være sikker lige nu i thailand
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-05-2010 16:03
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3640
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

ny opdateret

Gyldig 19-05-2010

Resumé
Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Bangkok. Dette omfatter ikke transit i Bangkoks internationale lufthavn.

De thailandske myndigheder har indført udgangsforbud fra den 19. maj 2010 kl. 20.00 til 20. maj 2010 kl. 06.00 i Bangkok og en række provinser omkring Bangkok samt i det nordlige og nordøstlige Thailand. Danskere bør nøje følge myndighedernes anvisninger.

I forbindelse med omfattende demonstrationer i Bangkok, har der været voldsomme uroligheder med døde og sårede til følge. Ligeledes har der været mange tilfælde af granatangreb og bombeeksplosioner i Bangkok og det nordlige Thailands hovedby, Chiang Mai. Urolighederne er eskaleret, og militæret har fjernet demonstranterne fra samlingsstedet i centrum af Bangkok. Rydningen af området er blevet efterfulgt af optøjer, herunder påsatte brande på bygninger, bl.a. shoppingcentre. Der rapporteres om plyndringer af butikker.

Urolighederne har bredt sig ud i Bangkok, også til området, hvor den danske ambassade ligger. Derfor opererer ambassaden indtil videre fra en anden lokation. Danskere med akut behov for bistand bedes kontakte Udenrigsministeriets døgnåbne vagtcenter på telefonnummer (+45) 3392 1112.

Situationen er uforudsigelig. Dette gælder særligt i Bangkok, men også nord og nordøst for Bangkok er der meldinger om uroligheder og øget risiko for, at uroen breder sig.

Danskere i Bangkok og resten af Thailand bør holde sig på lang afstand af brande, plyndringer, sammenstød, demonstrationer, større forsamlinger og opbud af politi og militær. Hvis der opstår uroligheder, bør man holde sig inden døre. Danskere bør følge situationen nøje og udvise den største forsigtighed.

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til og igennem de sydlige provinser (Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani) og visse grænseområder til Cambodja.

Den aktuelle sikkerhedssituation
I forbindelse med omfattende demonstrationer i Bangkok har der været voldsomme uroligheder med døde og sårede til følge. Situationen er blevet gradvis mere alvorlig. Militær og politi har ryddet de regeringsfjendtlige demonstranters samlingspunkt ved det store Ratchaprasong-kryds. Rydningen af området er blevet efterfulgt af optøjer, herunder påsatte brande på bygninger, b.la. shoppingcentre. Der rapporteres om plyndringer af butikker.

De thailandske myndigheder har indført udgangsforbud fra den 19. maj 2010 kl. 20.00 til 20. maj 2010 kl. 06.00 i Bangkok og en række provinser omkring Bangkok samt i det nordlige og nordøstlige Thailand. Danskere bør nøje følge myndighedernes anvisninger.

Fra mandag den 17. maj til og med fredag den 21. maj 2010 er der af de thailandske myndigheder erklæret officielle lukkedage i Bangkok.

Sammenstød, skyderi og eksplosioner foregår flere steder i Bangkok, men også nord og nordøst for Bangkok er der meldinger om uroligheder og øget risiko for, at uroen breder sig. Uroligheder kan uden varsel brede sig til nye områder. Situationen er uforudsigelig, og danskere, som rejser til eller opholder sig i disse områder, bør udvise den største forsigtighed.

Urolighederne i Bangkok har bredt sig til området, hvor den danske ambassade ligger. Derfor opererer ambassaden indtil videre fra en anden lokation. Danskere med akut behov for bistand bedes kontakte Udenrigsministeriets døgnåbne vagtcenter på telefonnummer (+45) 3392 1112.

Visumekspeditionen er midlertidigt suspenderet. Flere oplysninger kan fås på ambassadens hjemmeside.

Der er undtagelsestilstand i Bangkok (Bangkok Metropolitan Area) og en lang række provinser omkring Bangkok samt i det nordlige og nordøstlige Thailand. Dette giver politi og militær udvidede beføjelser til opretholdelse af ro og orden.

I forbindelse med demonstrationer og sammenstød sker der eksplosioner og skudvekslinger. Sideløbende med demonstrationer og uroligheder har der været et markant stigende antal tilfælde af granatangreb og bombeeksplosioner, både i Bangkok og Chiang Mai.

Danskere i Bangkok og resten af Thailand bør holde sig på lang afstand af brande, plyndringer, sammenstød, demonstrationer, større forsamlinger og opbud af politi og militær. Hvis der opstår uroligheder, bør man holde sig inden døre. Danskere bør følge situationen nøje og udvise den største forsigtighed.

Man bør dagligt følge situationen lokalt via medierne eller rejsearrangører. De thailandske myndigheder har oprettet en engelsksproget servicelinje, som fra Thailand kan kontaktes døgnet rundt:

* Turistpolitiet på telefonnummer 1155

Den aktuelle sikkerhedssituation giver anledning til trafikale og andre praktiske problemer i Bangkok. Afspærring af veje og omdirigering af trafik kan forekomme med kort varsel. Bangkoks højbane-tog (Skytrain/BTS) og undergrundsbanen (MRT) kører uregelmæssigt.

Også uden for Bangkok – særligt i det nordlige, det nordøstlige og det centrale Thailand – kan der forekomme trafikale og praktiske problemer. Driften af Bangkoks internationale lufthavn, Suvarnabhumi, har ikke været berørt af urolighederne.

Kort over det centrale Bangkok findes her.

Terrorisme i Thailand
Der er en vis terrorrisiko i Thailand, og rejsende opfordres til at udvise agtpågivenhed særligt hvor mange mennesker færdes samt i nærheden af regerings- politi- og militærbygninger. Sikkerhedsforanstaltninger i Bangkok omfatter bl.a. bagagechecks ved undergrundsbanen og skytrain, indkøbscentre og supermarkeder samt udbredt anvendelse af overvågningskameraer. Affaldsspande er mange steder blevet erstattet med gennemsigtige plastikposer.

Terrorrisikoen er størst i de sydlige provinser Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani. Alle rejser, der ikke er nødvendige, til og igennem disse provinser frarådes.

De sydlige provinser / Grænsen til Malaysia
Hvert år finder et betydeligt antal bombesprængninger og likvideringer sted i Thailands sydlige provinser på grænsen til Malaysia (Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani). Hidtidige bombeangreb har især været rettet mod myndighedspersoner og politi eller militær, men der er også i stigende omfang tale om angreb rettet mod den lokale civilbefolkning i form af bombesprængninger i bl.a. Hat Yai internationale lufthavn, i butikker og stormagasiner, på markedspladser, i banker samt ved turisthoteller og barer med dræbte og sårede til følge.

Alle rejser, der ikke er nødvendige, til og igennem de sydlige provinser Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani frarådes.

Grænsen til Cambodja
Thailand og Cambodja er parter i en langvarig grænsestrid omkring et mindre landområde på 4,6 km2 nær Preah Vihear-templet. Situationen omkring templet er ustabil med troppekoncentrationer på begge sider af grænsen. I oktober 2008 førte konflikten til skudvekslinger mellem cambodjanske og thailandske tropper dels i området omkring Preah Vihear-templet (Sri Sa Ket-provinsen), dels nær det mindre kendte tempel Prasat Sadok Kok Thom (Sa Kaeo-provinsen). Rejser til områderne omkring disse templer, der ikke er nødvendige, frarådes.

Forholdet mellem Thailand og Cambodja er generelt anspændt og har undergået en nylig forværring som følge af politiske uoverensstemmelser. Civile uroligheder i grænseområderne som følge af politiske demonstrationer vendt mod den anden part er en risiko. Problemer med grænsepassage og i værste fald skudvekslinger mellem de to landes væbnede styrker kan heller ikke udelukkes. Rejser tæt ved og henover landegrænsen bør gennemføres med forsigtighed, og rejsende opfordres til at sætte sig ind i den lokale situation.

Grænsen til Burma
Situationen er fortsat ustabil langs visse strækninger af den burmesiske grænse, som følge af væbnet konflikt mellem centralmagten og oprørsgrupper inde i Burma. Rejsende bør udvise forsigtighed i disse områder. Det anbefales, at rejsende, der ønsker at besøge afsidesliggende områder og områder langs grænsen, forinden forhører sig om den aktuelle situation i området hos de lokale myndigheder.

Trafiksikkerhed og leje af køretøjer
Alvorlige trafikuheld forekommer ofte i Thailand, og kørsel betragtes generelt som risikofyldt, herunder særligt brug af motorcykel og ”tuktuk’er”. Rejsende, der benytter taxa, bør kun anvende registrerede taxaer med gule nummerplader eller limousineservice, da der har været overfald på udlændinge, der har benyttet uregistrerede taxaer. Kørsel om natten udenfor de større byer frarådes.

Styrthjelm er påbudt i Thailand både for fører og passagerer (også på motorcykeltaxa). Mange udlændinge, herunder danskere, kommer hvert år alvorligt til skade i trafikken i Thailand, særligt pga. manglende brug af styrthjelm.

For lovligt at leje bil og motorcykel kræves internationalt kørekort. Der har været flere alvorlige ulykker med motorcykler og vandscootere/jet ski i Thailand, hvor udlændinge er blevet tilbageholdt eller fængslet, indtil straffe- og evt. erstatningssager er afsluttet. Det er meget vigtigt at sikre sig, at forsikringsforholdene er i orden. Se afsnit om forsikring nedenfor.

Kriminalitet
Voldelige overfald på udenlandske, herunder danske, turister er ikke almindelige i Thailand, men forekommer. Der er oftest tale om forbrydelser i forbindelse med røveri eller forsøg på røveri, prostitution, afpresning, hævnakter og slagsmål under indflydelse af alkohol eller narkotika. De mest udsatte områder for sådan kriminalitet synes at være Pattaya og Koh Samui. Danske turister i disse områder opfordres derfor til at udvise særlig agtpågivenhed.

Rejsende bør være opmærksomme på, at der i Thailand er hårde straffe for alle typer narkotikaforbrydelser. Selv besiddelse af meget små mængder narkotika kan give fængselsstraffe af mange års varighed og eventuelt dødsstraf.

Det er i Thailand strafbart at udtale sig kritisk om kongefamilien og udøve andre former for majestætsfornærmelse. Brud på loven kan give fængselsstraffe af flere års varighed.

I åbne forretningsområder (f.eks. markeder og lufthavne) bør rejsende være opmærksomme på, hvornår de forlader én butik og går ind i den næste. Der har været tilfælde, hvor rejsende er blevet arresteret og anklaget for butikstyveri i Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok, fordi de havde forladt én butiks område uden at have betalt for deres varer. Tyveri og forsøg herpå straffes hårdt i Thailand. Sådanne sager kan være langvarige og kan medføre, at den rejsende ikke kan hjemrejse som planlagt, ligesom de kan ende med idømmelse af bøde og/eller fængselsstraf. Rejsende bør tage kontakt til ambassaden i Bangkok eller en advokat, hvis man bliver anklaget for butikstyveri af politiet.

Rejsende bør ikke aflevere deres pas til tredjepart som sikkerhed for betaling til hoteller, udlejningsfirmaer etc. Endvidere bør rejsende opbevare deres pas på forsvarlig vis, da tyveri af pas er ganske udbredt.

Turister bør være varsomme med at anvende pengeskabe i de thailandske hotelværelser, idet ambassaden i Bangkok med mellemrum får orientering om, at pengeskabe er blevet brudt op i forbindelse med indbrud på hotelværelser. Almindeligvis yder hotellerne ikke erstatning for gæsters tab. Anvendelse af pengeskabe på hotelværelser sker på eget ansvar.

Sundhedsforhold
Dengue feber er udbredt i store dele af Thailand. Rejsende til Thailand henvises til Statens Serum Instituts hjemmeside for yderligere oplysninger om dengue feber og andre sygdomme i Thailand.

Visum
Thailand indførte nye turistvisumregler pr. den 1. oktober 2006, som har konsekvenser for turister, der ønsker at opholde sig i Thailand i mere end 90 dage. Læs mere om reglerne her.

Forbliven i landet udover det givne visums gyldighed kan i værste fald resultere i indsættelse i immigrationsfængsel.

Forsikring
Mere end 150.000 danskere besøger hvert år Thailand. De seneste år har der været en kraftig stigning i antallet af borgerservicesager så som tab og tyveri af pas og penge, hospitalsindlæggelser som følge af ulykker og sygdom, hjemsendelser og fængslinger.

Udenrigsministeriet anbefaler derfor på det kraftigste rejsende til Thailand at tegne en rejse- og sygeforsikring. Forsikringen skal tegnes før afrejsen, og man bør sikre sig, at der er dækning for de aktiviteter (eksempelvis risikable sportsgrene, dykning, rafting, vandsport, herunder vandscootere/jet ski, speedbåde, vandski m.v.), som man planlægger at gennemføre i Thailand.

Rejsende bør være yderst forsigtige med at leje biler, motorcykler, vandscootere/jet ski, speedbåde og andre motordrevne transportmidler, da de lokale udlejningsfirmaer sjældent har skades- eller ansvarsforsikring. I tilfælde af skader eller ulykker vil lejeren blive gjort ansvarlig for reparation/erstatning af køretøjet samt risikere at skulle betale erstatning til eventuelle skadelidte, hvilket kan løbe op i meget store beløb. Man bør derfor som lejer sikre sig, at der er tegnet tilstrækkelig forsikring (skade og ansvar) i forbindelse med leje af sådanne transportmidler.

http://www.ambban...ejledning/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Før du rejser på ferie til Thailand se med her Hele Thailand 5 28-04-2024 09:48
Voldsom varme i Thailand: Oppe på 30 dødsfald Hele Thailand 2 27-04-2024 11:08
Smag på Thailand Hele Thailand 99 26-04-2024 15:09
Thailand Buddha Hill Pattaya er en skjult perle videoer Fra Pattaya 4 26-04-2024 07:28
7 Populære områder at bo i Thailand som dansker Amazing Pattaya 1 22-04-2024 07:47

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.27 sekunder | 99,702,864 Unikke besøg | jQ Blog