Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Du kan nu rejse til flere destinationer i Thailand uden en uges karantæne

Oprettet af thai d. 13-01-2022 13:10
#1
Du kan nu rejse til flere destinationer i Thailand uden en uges karantæne

Hvis du har drømt om en thailandstur i vintervarmen, så er der nye muligheder. For fra tirsdag kan du rejse til flere feriedestinationer i Thailand uden at skulle i karantæne, oplyser Udenrigsministeriet.

I størstedelen af Thailand skal man i en uges karantæne ved indrejse, men det gælder ikke på ferieøen Phuket, hvor regeringen har indført et såkaldt sandbox-program. Det gør, at man ikke må forlade øen og rejse frit rundt i Thailand, før man er testet negativ for covid-19 to gange.

Fra i dag er sandbox-programmet blevet indført på disse seks feriedestinationerne Krabi, Phang-Nga, Koh Samui, Koh Phangan og Surat Thani.

Men selvom man ikke skal i karantæne ved ankomst, er indrejseprocessen alligevel ikke helt så simpel, som man skulle tro.

Faktisk er den ugelang, og allerede før man træder ombord på flyet, skal man dokumentere fuld vaccination mod covid-19 samt fremvise en negativ pcr-test, som er højst 72 timer gammel.

Når man efter flyturen har sat fødderne på thailandsk jord, skal man endnu en gang pcr-testes, hvorefter man bliver kørt til et såkaldt SHA+-hotel.

- Det er et regeringsgodkendt hotel, hvor der er ekstra fokus på coronasikkerheden, og hvor 70 procent af personalet er færdigvaccineret, fortæller journalist Sophie Schou.

Man skal opholde sig på et SHA+-hotel, indtil man får et negativt svar på sin pcr-test. Får man det, må man forlade hotellet og færdes frit på feriedestinationen, men man må ikke rejse til andre dele af Thailand.

På sjettedagen skal man igen pcr-testes, og hvis man får et negativt svar igen, får man fri adgang til hele Thailand.

Læs nærmere på:

»TV2 Nyhederne

»Den danske ambassade i Bangkok, Thailand