Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Turen går til Chiang Mai og Nordthailand

Oprettet af eneber d. 06-04-2022 12:14
#29

Kaffe er det nye opium i Thailand

Tidligere rejste mange til Thailand for madens skyld, men nu kan kaffe blive det næste trækplaster. Med ca. 1.500 cafeer er Chiang Mai på vej til at blive Asiens kaffehovedstad.
Cafeerne er alle vegne i Chiang Mai. På hvert eneste gadehjørne i det trendy Nimmanhaemin-kvarter, i den gamle historiske bykerne og ja, selv enkelte templer har åbnet deres egen udgave.

Kaffe har indtaget Chiang Mai, Thailands næststørste by, i en sådan grad, at det efterhånden ses som en del af den lokale kultur på linje med orangeklædte munke eller karrysuppen khao soi.

De officielle tal lyder på, at der er 1.500 cafeer i Chiang Mai. Samtidig har Thailand med 60.000 tons kaffe om året distanceret lande som Kenya, Panama og Cuba som kaffeproducent.

Den fjerde bølge af kaffe
Lee Ayu er en af de nye unge kaffeentreprenører i Chiang Mai. Den 31-årige iværksætter startede virksomheden Akha Ama i 2010 som et kooperativ, der skulle sikre hans folk – det såkaldte Akha-folk – en fair pris for deres bønner.

I stedet for at sælge kaffen til mellemmænd, som skulle bearbejde og videresælge kaffen, begyndte bønderne i den lille landsby Maejantai selv at forarbejde og markedsføre kaffen.

Allerede i virksomhedens første leveår blev Akha-kaffen udtaget til World Cup Tasters Championship.

Siden er kvaliteten i kaffen steget år efter år.


læs mere her: https://politiken...i-Thailand

Redigeret af eneber d. 06-04-2022 12:16