Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Kylling Massakren

Oprettet af ribe d. 15-02-2024 17:44
#1

En stor del af programmet omhandler kylling-produktionen i Thailand.





Sådan lever slagtekyllinger


Hvert år bliver der opdrættet omkring 60 milliarder slagtekyllinger på verdensplan. Cirka to tredjedele af slagtekyllingerne er del af den industrielle produktion, hvor de ofte bliver syge og stressede.

Høns og kyllinger er sociale, nysgerrige og eventyrlystne fugle. Men i den industrielle kyllingeproduktion har de ingen mulighed for at følge deres naturlige instinkter og adfærd.

Ingen plads: En kyllingestald i den industrielle produktion lever tusindvis af kyllinger tæt sammen. I slutningen af kyllingernes korte liv har hver fugl typisk mindre plads, end hvad der svarer til et A4-ark. Pladsmanglen gør det svært for dem at bevæge sig omkring, og de bliver ofte trådt på af de andre kyllinger.

Intet dagslys: Der er intet naturligt lys i staldene, og det elektriske lys er tændt i mange timer for at skabe lange dage og korte nætter. Det gør det svært for dem at hvile sig nok.

Intet at foretage sig: I de store stalde har kyllingerne ingen mulighed for at hvile på siddepinde, rode og skrabe efter mad, undersøge omgivelserne eller tage støvbad. Det er de aktiviteter, der normalt ville holde kyllingerne aktive og sunde, og uden denne mulighed lider de både fysisk og mentalt.

Beskidt strøelse: Strøelsen i staldene er typisk af dårlig kvalitet og fyldt med afføring, så kyllingerne står i deres egne ekskrementer. Afføringen danner ammoniak, og de kan give kyllingerne smertefulde sår på deres fødder, ben og bryst. Ammoniakdampene kan desuden give dem åndedrætsbesvær og øjenproblemer.

læs mere her https://www.world...ekyllinger

Oprettet af ribe d. 18-07-2024 10:25
#2

Thailandske kyllinger skaber gråzone i markedet

Fjerkræet ender primært i foodservice, hvor oprindelseslandet er svært at gennemskue, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, der mener, at importen presser den danske kyllingebranche.

Dykker man ned i statistikken over import af fjerkrækød til Danmark ligger Tyskland og Holland helt i toppen.

Men man kan ikke se i tallene fra Danmark Statistik, at det ikke kun er hollandsk og tysk fjerkrækød, som importeres ind over grænsen til Danmark. Faktisk kommer en hel del af det importerede kylling fra Thailand og Brasilien.

FødevareWatch har tidligere kunnet fortælle, hvordan kyllingemarkedet er under forandring. Mere og mere handel med fjerkræ foregår på internationale markeder, og nye eksportlande som Polen, Thailand, Brasilien og Ukraine vinder flere markedsandele, fordi de kan konkurrere på især pris.

Fra Brasilien eksporteres især frosset kyllingebryst marineret i saltlage til Europa, som giver en anden toldkode med en lavere toldsats, og fra Thailand eksporteres typisk stegte og kogte produkter til europæiske kunder.

Produkterne fra Asien og Sydamerika havner ofte som kylling til videre forarbejdning på restauranter, i færdiglavede retter eller som nuggets, fortæller Stig Munck Larsen:

”Fjerkræprodukterne fra Thailand og Brasilien går ind i foodservice, kantiner, restauranter, kommuner, hospitaler og kiosker, hvor slutbrugeren ikke kan se, hvor kødet kommer fra. Det er ikke et krav i dag at angive kødets oprindelse inden for foodservicesegmentet.”

Læs nærmere her:

Thailandsk og brasiliansk kylling skaber gråzone i markedet (WatchMedier)
https://watchmedi...279264.ece

Oprettet af ribe d. 18-07-2024 10:32
#3




CPF Denmark med skandinavisk hovedkvarter i Varde sælger flere og flere frosne thai-cubes. Overskuddet i 2019 blev på 5,4 millioner kroner før skat.

CPF Denmark er ejet af CP Food med 52 procent, Christian Juhl og Jan Wolgast med hver 19 procent og Morten Hesselholt har 10 procent.

CPF Denmark sælger i Danmark, Sverige og Finland – og fra oktober forhåbentligt også Norge. Salget fordeler sig ligeligt mellem foodservice og detailhandlen.

Thai-cubes er den altdominerende vare i detailhandlen. Nye trends er flere cubes på vegansk basis, som bliver lanceret til efteråret som Green-cubes. Derudover sælger CPF Denmark også frostvarer som for eksempel et helt nyt produkt med frossen avocado på pose.

CP, eller Charoen Pokphand Foods, er Thailands største producent af kyllingekød, og koncernen har hele fødekæden, helt fra produktion af kyllingefoderet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Thai-cubes

Thai-Cube er smagen af det autentiske Thailand. Vi har fanget det thailandske køkken, den harmoniske blanding af det krydrede, milde, sure og søde, og serverer det for dig efter blot 5 minutter i mikroovnen.

Hos CPF, der står bag Thai-Cuben, er passionen, at lave rigtig mad, hvor kvalitet er nøgleordet. Her arbejdes med de højeste standarder indenfor dyrevelfærd, og vi styrer selv hele processen fra foder over opdræt, slagtning og forarbejdning af kyllingen indtil den ender som en færdig Thai-Cube.

Sporbarheden på Thai-Cubes er helt i top og kan spores tilbage til første led. Opdages det, at der er uregelmæssigheder med et parti, kan det spores helt tilbage til slagteriet - opdræt - foder, dyret har spist - sted, hvor fodret er dyrket. Vi skifter batch hver 3. time for at præcisere sporbarheden.

Dele af vores produktion er automatiseret, men vi producerer stadig ved håndkraft, hvilket gør en reel forskel. Det vil sige at kødet i din Thai-Cube er håndplukket, og grøntsagerne tilføjet manuelt i boksen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rekord-salg i 2020

Vi har aldrig solgt så mange thai-cubes som sidste år, siger Jan Wolgast.

Salget foregår i Danmark, Sverige og Finland, og da CPF også producerer private label, sidder selskabet næsten 100 procent på markedet i Danmark.

Læs nærmere på:

»Aldrig har vi spist så meget færdigmad på thai-box (JydskeVestkysten)

»CPF Denmark A/S

Kylling-Massakren (kritiskTV-udsendelse)



Redigeret af ribe d. 18-07-2024 10:52