Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Bangkok vil forbyde sine verdensberømte gadekøkkener
Oprettet af Thaihans d. 18-04-2017 09:38
#1
Den thailandske hovedstads berømte street food-boder vil blive forbudt af hensyn til sundhed og sikkerhed.
Bangkok. Mange rygsækrejsende og turister har gennem årene nydt et velsmagende og billigt måltid fra en af Bangkoks tusindvis af gadekøkkener.
Men den fornøjelse hører snart op.
Lokale medier rapporterer tirsdag, at fra udgangen af 2017 vil al street food være bandlyst i storbyen.
Det har myndighederne i Thailands hovedstad besluttet.
Beslutningen omfatter samtlige 50 distrikter, som millionbyen er opdelt i.
Det oplyser Wanlop Suwandee, chefrådgiver for Bangkoks guvernør, til avisen The Nation.
Bangkoks gadekøkkener er ofte blevet rost i rejseguides og af udenlandske madanmeldere, men til trods for den internationale anerkendelse har myndighederne truffet beslutningen af hensyn til renlighed og sikkerhed.
Tiltaget vil betyde, at berømte lokationer som Chinatown/Yaowarat og Khao San Road med mange turisthoteller vil blive renset for lokale, der sælger mad fra små boder på gaderne.
Et andet formål med tiltaget er at sikre plads til fodgængere på fortovene, skriver The Nation.
For bare en måned siden blev Bangkok af CNN for andet år i træk udråbt til at være verdens fineste rejsemål for street food.
Wanlop Suwandee er taknemmelig for CNN's anerkendelse af Bangkok som klodens bedste street food-by, men:
- Gadesælgerne har erobret fortovene i al for lang tid, og vi har allerede forsynet dem med plads til at sælge mad og andre produkter lovligt på markeder, så der bliver ingen undtagelser i denne aktion. Samtlige gadesælgere bliver nødt til at fjerne sig, siger han til The Nation.
Det sidste ord i sagen er muligvis endnu ikke sagt.
Piyabutr Jiuramonaikul, formand for de forretningsdrivende i Khao San Road, fortæller, at han ikke kender noget til bystyrets planer.
- Der er over 200 street food-sælgere i Khao San Road, og de udgør i vores distrikt det unikke, som tiltrækker mange turister fra hele verden, siger han.
Piyabutr Jiuramonaikul vil nu tage sagen op med myndighederne.
http://www.bt.dk/...ekoekkener
Oprettet af yindee d. 20-04-2017 08:27
#2
hvis forslaget bliver gennem ført
Hvor skal skal folk så spise deres frokost alle pigerne fra kontoerne, butikkerne taxi folket har ikke råd til at gå ind på di dyre fine steder
jeg tror ikke på på at det bliver til noget
Oprettet af soi8 d. 20-04-2017 08:47
#3
yindee skrev:
hvis forslaget bliver gennem ført
Hvor skal skal folk så spise deres frokost alle pigerne fra kontoerne, butikkerne taxi folket har ikke råd til at gå ind på di dyre fine steder
jeg tror ikke på på at det bliver til noget
Det håber jeg da på det ikke gør. Det er da helt hen i skoven at lukke dem. Billig god mad og i sig selv noget der hører til i gadebilledet. En stor turist attraktion er det også. Her i Danmark går man den anden vej. Her er der da kommet street food både i Århus og København, ganske vist i afgrænsede områder og IKKE BILLIGT!
Oprettet af Je suis Charlie d. 25-04-2017 17:23
#4
Days after banning street-food TAT announce street-food festival in Bangkok
The Tourism Authority of Thailand (TAT) is in discussions with Bangkok authorities to host the “Bangkok Street Food Festival”, tentatively set for June.
TAT governor Yuthasak Supasorn said recently that the idea would be in line with CNN’s listing of Bangkok as the city with the best street food in the world.
[url]http://asiajack.news/2017/04/24/days-banning-street-food-tat-announce-street-food-festival-bangkok/
[/url]
Oprettet af thai d. 27-04-2017 08:08
#5
No street-food ban, just control, says Foreign Ministry
Ministry of Foreign Affairs spokeswoman Busadee Santipitak has acknowledged puzzlement overseas regarding the decision to rid Bangkok of its street-food stalls, but stressed the need to maintain healthy and safety standards.
Busadee said the foreign community had questioned the Bangkok Metropolitan Administration’s campaign against street-food vendors, but stressed that the city would still have outlets selling street food, though they would be better controlled.
She said the street-food facelift was aimed at ensuring consumer safety in line with international standards, as well as the safety of pedestrians using the city sidewalks.
The Thai National News Bureau quoted Busadee as saying the first stage of the campaign would entail training street vendors in hygiene requirements. Those who pass a test would be allowed to continue or begin selling food on the street, she said.
http://www.nation...s/30313515
Oprettet af skipper d. 29-04-2017 17:16
#6
Nu er det altså ikke alle de såkaldte gadekøkkener, der er verdensberømte på grund af deres hygiejne.
Thaihans video er vel nærmest en reklame, der ikke viser hvor "kokkene" vasker deres hænder, holder gryder og pander rene, og frem for alt hvor de kan benytte et toilet, uden bagefter at smitte kunderne med kolibakterier.
Og så har jeg set meget værre eksempler, end dem der vises i videoen, hvad med dem der sælger mad fra vogne, uden tilgang til hverken det ene eller det andet?
Man kan jo også forestille sig at man herhjemme, i det høje nord, bare kan stille sig op, og sælge mad på gaden, uden nogen som helst kontrol af hvad det er der sælges.
Utænkeligt selvfølgelig, så hvorfor er det pludseligt blevet så eksotisk at vågne op med tyndskid i Thailand, i stedet for hjemme på sin egen potte?
Oprettet af AL 48 d. 30-04-2017 08:46
#7
Det færdiglavede mad på diverse lokalmarkeder er betydeligt mere farligt med hensyn til bakterier.
Efter tilberedning bliver maden lagt op på en bakke/rist med stærke projektører på, hvor det så holder sig lunt i lang tid.
Samtidig er maden lavet på samme måde som ved et "gadekøkken". (Heller ingen toiletfaciliteter eller mulighed for håndvask. -Allerhøjest en balje med beskidt vand).
Dermed er der rigelig grobund for div. bakterier.
Den eneste gang jeg har haft tyndskid (rigtig tyndskid ca. 2-3 dage), var da jeg af dovenskab havde købt en færdiglavet and på et sådan marked i Na Klang.-Donna fejlede ingenting((1((
- Derefter holdt jeg mig til "grillbaren", et gadekøkken, jeg normalt hentede grillkylling ved. De smagte pragtfuldt og jeg fik aldrig tyndskid af deres mad.((11((
Oprettet af skipper d. 30-04-2017 09:51
#8
-Donna fejlede ingenting
((7))
Skideirriterende, de må sgu da være galvaniserede indvendigt de thailændere.
Jeg kan huske at der var en kyllingevogn udenfor Copenhagen bar i Pattaya engang, jeg havde fået et par sjusser og var nok lidt optimistisk, så jeg overhørte alarmklokkerne, og købte en portion.
Det skulle jeg aldrig have gjort, hold da kæft en gang myldrebæ jeg fik, det var sidste gang jeg spiste ved et gade"køkken":o
Oprettet af soi8 d. 30-04-2017 19:34
#9
Jeg har spist rigtig meget af både frisklavet streetfood og også de der færdig tilberede retter hvor man selv kan vælge to slags for ca 35 bath. Har aldrig haft maveproblemer efterfølgende. Hvis man bilder sig ind at hygiejnen er højere på de "rigtige" restauranter, så er man da velkommen til det, men det er ikke min erfaring. På et gadekøkken er vejen fra råvaren til tallerkenen meget kort og dermed færre smittekilder. En tur i en gloende wok og så direkte på tallerkenen.
Selvom faciliteterne til eksempelvis håndvask er der er det da langtfra sikkert at de også bruges. Jeg har ofte lagt mærke til ansatte fra pizzariaer og andre restaurants kæder i indkøbscentre, der benytter de offentlige toiletter og tænkt på, at det ikke er smart at de ikke vasker hænder efter toiletbesøg. Tro endelig ikke at der ikke sker ting og sager i et restaurant køkken.