Oprettet af farang d. 18-06-2013 12:12
#1
hej
jeg er alene hjemme keder mig lidt, kun lidt. Kiggede lidt rundt på nettet. Fandt lidt af interesse
se med her
THAILAND - Der er en sund årsag til, at thaierne har et bedre helbred end os danskere. Maden.
Det thailandske køkken er populært blandt danske chartergæster, og ud over lækre smagsoplevelser gemmer det på hemmeligheder, som mange ikke kender til. Det er nemlig bevist, at flere af de almindelige ingredienser i thaimad har en helsebringende effekt på både krop og hjerne.
læs resten her
http://hsfo.dk/ar.../130329703
Nu kommer vi til det sjove, eller skal vi sige det sørgelige
Her er lidt fra dagens Bangkok Post
One-third of food 'not safe'
About one-third of the food available in the market is not safe because it often has excessive additives and chemicals, above the standard limit, and the labeling may be wrong, the Foundation for Consumers said on Monday.
Pachara Kaewkla, of the Foundation for Consumers, said unsafe foods particularly include meat and other products from processing factories, because additives are added to extend the shelf life of the products.
He said consumers risk ingesting borax, preservative ingredients, colouring and formaldehyde from meat, while dried foods may contain bleaching substances, colouring and pesticides. Fruits and vegetables may contain residues of insecticides.
Speaking at a conference in Bangkok on the lack of food safety in industry, Mr Patchara pointed to the level of preservatives in bread sold in convenience stores.
læs resten her
http://www.bangko...s-not-safe
hvem har retten på sin side ???. Bangkok Post ???? Horsens Folkeblad ????
Redigeret af farang d. 18-06-2013 12:13
Oprettet af Evo777 d. 18-06-2013 14:17
#2
Begge artikler har fat i noget af det rigtige. Traditionel thai mad ER sundt, da der bruges mange urter, græntsager. Men desværre er det jo en ekstra omkostning, at skulle lave mad af urter, grøntsager og kød, som er økologisk og opbevaret på den "korrekte måde" og det er her problemet kommer. Lange de fleste restauranter, som henvender sig til den almindelige thai'er, er billige restauranter, som køber deres ingridienser så billige som muligt på det lokale marked. Hvis de blev tvunget til at købe certificeret økologiske råvarer, så skulle de sætte priserne op og så kan de lige så godt lukke butikken, for så kommer der ingen kunder.
Jeg er bange for at der er mange, som er ligeglade med, om de sælger mad som ikke er produceret/opbevaret lovligt. Jeg har set hvordan de opbevarer kød i restauranter her i Bangkok og det var ikke blevet godkendt af fødevarestyrelsen..... ((7)). Og de er ligeglade fordi det, som så mange andre ting her i Thailand, ikke har nogen konsekvens. Det er ærgeligt at det er sådan og det kommer til at tage lang tid, hvis de vil ændre den holdning.
Oprettet af yindee d. 20-06-2013 12:26
#3
læser du dagens avis er der lidt om thai grøntsager
Salmonella fundet i minimajs
SUNDHEDSSKADELIGT: Hvis man har købt friske minimajs fra Thailand, så bør man enten smide dem i skraldespanden eller levere dem tilbage til butikken.
http://www.jv.dk/...i-minimajs
i Dk bliver den slags kasseret: I Thailand bliver det spist
hej Evo777
langt de fleste restauranter der henvender sig til turister, køber deres råvarer hvor det er billigst, selv de store dyre spisesteder handler ind på det lokale market og i Makro
Redigeret af yindee d. 20-06-2013 12:29
Oprettet af leif d. 20-06-2013 14:00
#4
Det er nemlig bevist, at flere af de almindelige ingredienser i thaimad har en helsebringende effekt på både krop og hjerne.
Ja det er nok rigtigt.
Problemet er den måde fødevarerne bliver produseret på.
Hvis alle vidste det, ville mange nok medbringe mad hjemme fra på ferien i Thailand.
Men på en kort ferie sker der nok ikke den store skade.