Smørrebrød med sammenhold i Thailand
Skrevet af ad d. 06/07/2009 15:47:45

Copenhagen Bar i Pattaya i Thailand tilbyder andet end Ekstra Bladet, bløde løg, kartofler og sovs til mørbradbøffen. Stamkunderne får hjælp til hvad som helst.

 


Udvidet nyhedstekst

Copenhagen Bar i Pattaya i Thailand tilbyder andet end Ekstra Bladet, bløde løg, kartofler og sovs til mørbradbøffen. Stamkunderne får hjælp til hvad som helst.

Foretrækker man lun leverpostej på rugbrød med surt eller den skipperlabskovs, som den 49-årige restauratør Flemming Sørensen selv har tilberedt, er det også blandt dagens retter.

Maden fejler ifølge stamgæsterne ingenting på Copenhagen Bar, Pattayas ældste danske serveringssted.

Men den er helt gal med bankdirektører og socialdemokrater, hvis man skal tro de mandfolk, der sidder udenfor i skyggen med sømandstatoveringer, guldhalskæder, pilsnerøl, Ekstra Bladet - og udsigt til Dannebrog, der svajer, fordi en roterende fane skal gøre de 40 graders varme udholdelige.

I 35 år har det været flagdag her på Copenhagen Bar, som denne formiddag har besøg af cirka 30 danske gæster. Det er ikke usædvanligt.

”Jeg elsker de folk, der kommer hernede. Alle er mere eller mindre lige, alle kan snakke sammen, alle hjælper hinanden. Sådan oplever jeg ikke Danmark, siger den 57-årige stamkunde Finn Thomsen, der bor i Pattaya, hvor det kan være en fordel at have et netværk, hvis man løber ind i problemer med helbredet eller med myndighederne.

Nej, Pattaya er andet end fest og billige prostituerede, mener Flemming Sørensen, der er medindehaver af Copenhagen Bar. Byen tilbyder også danskerne et broderligt sammenhold.

”Hvis nogen har problemer med politiet eller er kommet galt af sted, kommer de herned og klager deres nød. Vi forsøger at hjælpe dem, og hvis ikke vi kan hjælpe dem, så kender vi altid nogen, der kan. Baren er også på den måde et socialt sted,” fortæller restauratøren, der blandt andet får sine råvarer fra folk, der tager remoulade, ristede løg og røde pølser med i kufferterne fra Danmark.

Flemming Sørensen er i midten af det netværk, som giver en uundværlig tryghed, mener Finn Thomsen.

”Det er en befrielse at komme her. Vi snakker aldrig om penge, og mit mavesår har lukket sig helt af sig selv,” siger han.

kilde  http://jp.dk/udland/asien/article1747147.ece