Som key account manager i det tyskejede trappefirma Dolle A/S rejser Leif Kristensen meget til udlandet. Og var det ikke for hans 18-årige søn, havde den 50-årige mand ifølge sit eget udsagn vendt Danmark ryggen for altid.
»Jeg koger af raseri over stramningen af reglerne for familiesammenføring og det nye pointsystem. Danmark har udviklet sig til et hade- og kontrolsamfund,« siger Leif Kristensen, som har opfordret alle sine venner til at prostere mod pointsystemet og forslaget til de nye regler for familiesammenføring via sammenslutningen Ægteskab uden grænser.
Det er blandt andet pointgivningen for sprogkundskaber og universitetsuddannelser, som har fået Leif Kristensen op i det røde felt.
»Vi har ikke mange danske politikere, som kan begå sig på flydende engelsk. Deres accent og udtalelser lyder forfærdeligt, når de holder tale ved besøg fra udlandet. Og hvor mange danske politikere har selv en uddannelse fra et af verdens 20 bedste universiteter? Danmark er i gang med at udelukke personer, som kunne bidrage positiv til samfundet. Der burde indføres en paragraf i grundloven om, at politikere ikke skal blande sig i - eller regulere - danskernes kærlighedsliv. Det er en privatsag. Ikke en sag for det offentlige,« siger Leif Kristensen.
Leif Kristensen blev i 2007 gift med Pornjuta Kristensen, som han kom i kontakt med på internettet og efterfølgende korresponderede med igennem længere tid, inden han rejste til Bangkok, Thailand, for at mødes med hende.
Her drev hun bl.a. to tøjbutikker og var bogholder i en af restaurantkæden Tony Roma’s afdelinger. Da de fik familiesammenføring, skulle han dokumentere, at han kunne forsørge hende, lige som parret skulle dokumentere hendes erhvervserfaring og uddannelse fra Thailand. Desuden var det klart, at hun ikke kunne modtage nogen form for sociale ydelser, kontanthjælp eller andet fra det offentlige. Og både Pornjuta og Leif Kristensen skrev under på en forpligtende integrationskontrakt med kommunen.
I dag bor Pornjuta og Leif Kristensen i landsbyen Balling ved Skive sammen med hans 18-årige søn fra et tidligere ægteskab og deres to hunde og to katte.
»Det kan ikke blive meget mere dansk. Hun gider desværre ikke lave thaimad mere, da hun synes, at det er nemmere at lave frikadeller og dansk mad. Min kone har aldrig modtaget så meget som en 25 øre fra det offentlige eller nogen former for sociale ydelser. Hun arbejder 44 timer om ugen i to rengøringsjob. Udover at hun går 12 timer om ugen på sprogskole. Alligevel ville hun have svært ved at komme til Danmark i dag, hvis det nye forslag bliver vedtaget,« vurderer Leif Kristensen.
»Og med de nye krav og regler havner mange andre i samme situation. Ikke mindst mange af hendes thailandske landsmænd. Var det ikke for min hjemmeboende søn, var jeg flyttet fra Danmark i morgen. Jeg er så simpelthen så vred,« siger han.