Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: De fleste thailandske skoleelever

Oprettet af bamsen d. 25-04-2009 07:17
#1

De fleste thailandske skoleelever er ikke stolt over at være Thai og lidt over halvdelen af de adspurgte for nylig troede, at det betaler sig at være en god person.

Undersøgelsen, der blev gennemført for nylig af Kontoret for Uddannelse Rådet, udgivet sine resultater før undervisningsminister Jurin Laksanavisit under sit møde med uddannelse ledere for at drøfte et udkast til en plan om, hvordan man kan skabe uddannelse forbedringer.

Rådet udspurgt 14.400 studerende studerer ved Prathom Suksa 6 (Grade 6), Mathayom Suksa 3 (Grade 9) og Mathayom Suksa 6 (Grade 12) niveauer i det offentlige og private skoler i hele landet og kan konstatere, at kun 38% var stolt af at være Thai, sagde hr. Jurin.

De blev spurgt om tre ting - hvad enten de var stolte af at være en thailandsk, en god person, og er tilfredse med deres studier. Det blev konstateret, at 63% af de adspurgte følte, at de havde god moral, mens 51% var tilfredse med deres studier.

Hr. Jurin sagde, at der var to vigtigste spørgsmål for at måle de studerendes syn på den følelse af stolthed. Den ene var, om de følte sig stolte af at være en thailandsk. Og den anden var, om de forstod thailandske historie.

Ministeren sagde i dybtgående forskning vil blive gennemført på spørgsmålet, da det kun var en indledende undersøgelse.

Hr. Jurin har instrueret senior educationists til hurtigst muligt at indføre en uddannelse, der dækker alle områder inden for uddannelse, herunder akademiske præstationer af elever og 12-års obligatorisk skolegang og deres ønskeligt kvaliteter.

Uddannelses-plan ville fokusere på effektiviteten af studerende på de tre centrale emner - Thai sprog, matematik og naturvidenskab. Under et mål fastsat af ministeriet elevernes gennemsnitlige score i disse fag skal stige med mindst 2% i det kommende skoleår fra dette års gennemsnit.

Prathom Suksa 6 studerende under dette års ordinario National Education Test (O-Net) gjorde ganske godt i de tre centrale emner.

Deres gennemsnitlige thailandske sprog score steg til 42% fra sidste års 37%. De i gennemsnit 52% i videnskab, som var en smule højere end sidste års 50%.

Men deres gennemsnitlige score i matematik faldet til 44% fra sidste års 48%.


bamsen