Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Slut med charter og masseturisme i Thailand
Je suis Charlie
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 24-06-2020 12:48
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 750
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

Thailand benytter corona-nedlukningen til en strategisk omlægning af turistindustrien, der tidligst ventes åbnet igen for europæiske turister fra oktober.


www.thai-dk.dk/uploads/travel-travel55.jpg
Den populære Maya Beach var et af Thailands første miljøofre for masseturismen. Stranden og bugten blev så nedslidt af op mod 5.000 besøgende om dagen, at den blev lukket i 2018 for at få genoprettet den naturlige balance. Oprindelig var lukningen kun planlagt til at vare et halvt år, men den er siden blevet forlænget til 2021

BANGKOK: Der er åbent, men næsten tomt.
Med plads til 200 gæster ad gangen og nævnt i enhver turistguide over Bangkok er Baan Klang Nam normalt proppet, og dagen igennem ruller mange hundrede turister igennem spisekortets delikatesser af fisk og skaldyr.

Det er en af de populære restauranter ved Chao Praya-floden (navnet betyder hjemmet midt i vandet) midt i Bangkok. Men her på en hverdagsaften i slutningen af juni er der blot cirka 30 gæster.

I Bangkoks nyeste shoppingvidunder, IconSiam, der består af over en halv snes etager med et flydende marked i stueetagen, et større vandfald foroven og lækre luksuriøse forretninger (her kan man købe en Rolls Royce eller en Masarati, hvis man lige står og mangler transport hjem til hotellet) og madsteder indimellem, er der gabende tomt mellem madboderne, de smarte caféer, designertøjet og de skinnende franske og italienske luksusbutikker.

Hvis vi ikke bruger den chance for at skabe de bedste betingelser for turistindustrien, taber Thailand. Dette er chancen for at omlægge hele turistsystemet.

Da økonomien kørte på højtryk sidste år, kom der gennemsnitligt 150.000 gæster dagligt. Ambitionerne om at blive en af Bangkoks tre største turistattraktioner lignede en profeti på vej til at gå i opfyldelse.

De tomme borde og forretninger kan forklares med den flere måneder lange lukning af Bangkok. Verdens mest besøgte turistby er på fjerde måned fuldstændig tømt for turister.

Slut med de glade dage
Problemet for hoteller, restauranter og forretninger (og de stadig lukkede barer og redlight-distrikter) er, at med regeringens lancering af en ny strategi vender de glade før-coronadage aldrig tilbage.

Thailand lukket
Thailand har været lukket for indrejse for udlændinge siden den 25. marts.

Regeringen har meddelt, at turister bliver de sidste, der lukkes ind i en glidende åbningsstrategi.

Når der er etableret sikre bobler med forskellige lande, vil de første gæster blive VIP-forretningsfolk og patienter til den thailandske hospitalindustri.

Turistindustrien åbnes først for high end-turister, der vil blive tilbudt ophold på specifikke øer eller resorts.

Man vil også satse på direkte markedsføring til individuelle rejsende, som tidligere har besøgt luksusresorter og dyre hoteller.

En kampagne målrettet dette segment rettes mod de europæiske og nordamerikanske markeder i de kolde måneder fra november til februar.

Rejseboblerne ventes tidligst være på plads i august, og europæiske turister ventes tidligst at kunne komme til Thailand fra oktober.

Thailand med 70 mio. indbyggere har kun registreret 3.156 covid-19-tilfælde med 58 døde.I Thailand er masseturismen blevet det første strategiske offer for coronaen.
Ingen ved rigtigt, hvad det betyder for hvem. Det er ukendt territorium. Ikke set før hverken i Thailand eller nogen andre steder. I årtier har Thailand systematisk udviklet turistindustrien til landets formentlig vigtigste, ansvarlig for næsten en femtedel af bruttonationalproduktet. Det bliver måske anderledes fremover. Måske, for regeringen satser i fremtiden på high end-turisme. På at én velbeslået turist vil bidrage lige så meget til nationaløkonomien som fem lavpristurister.

»Turistsektoren vil tegne sig for cirka 6 pct. af bruttonationalproduktet i 2020, mod 18 pct. sidste år«, siger turistminister Phiphat Ratchakitprakarn til nyhedsbureauet Bloomberg i forbindelse med lanceringen af den nye strategi.

Den går kort ud på at sætte kvalitet over kvantitet og skabe en ny identitet for den nationale turistindustri. Bagved ligger en erkendelse af, at Thailands image er blevet slidt ned. Først og fremmest af charterturismen fra Kina, Rusland og Indien. Men Europa er heller ikke immun.

Det har skabt trafikalt kaos, når hundredvis af busser har skullet navigere rundt i de smalle gader i Bangkok, Pattaya, Phuket eller Chiang Mai. Det har lagt pres på de hvide strande og blå laguner. Så meget, at den kendte Maya Beach på Phi Phi Island tæt på Phuket er lukket indtil 2021 for at genoprette miljøet. Og der er skabt en kultur, hvor alt for mange er blevet præsenteret for alt for ringe produkter.

Charter i søgelyset
Udfordringen er ikke ny. Regeringen har i årevis set skævt til den masseturisme, der har belastet systemerne, men ikke bidraget væsentligt til Thailands økonomi.

Specielt den kinesiske charterturisme har været i søgelyset, fordi en betydelig del af omsætningen aldrig landede hos thailandske aktører. Kineserne bookede rejserne hjemmefra med alt betalt og blev transporteret rundt i kinesiskejede busser med kinesiske guider til kinesiskejede restauranter fra kinesiskejede hoteller.

Sydøstasien frygter at blive tvunget til at vælge mellem Kina og USA
Fænomenet kaldes zero-dollar turisme, og i 2016 begyndte myndighederne at slå ned på det baseret på meget snævre legale definitioner. Det første opgør fandt sted i oktober 2016, da myndighederne foretog en razzia mod tre store kinesiskkontrollerede selskaber, konfiskerede 2.150 busser og slæbte 29 operatører for retten.

En gratis chance
Nu ser regeringen coronaudbruddet som en gratis chance for omsider at gøre noget radikalt. Der kom 40 mio. turister til Thailand sidste år. En massiv stigning fra 16 mio. for bare 10 år siden. På grund af lukningen først af Kina og siden af landet selv forventer Thailand at komme ud af 2020 med 10 mio. udenlandske gæster. Strategien fremover er at forsøge at holde tilstrømningen på et niveau som for 10 år siden.

Som medierne har kunnet berette i de seneste måneder, har man på de turisttomme strande, laguner og småøer igen kunnet se havskildpadder lægge æg, lyserøde delfiner og græssende søkøer.

»Hvis vi ikke bruger den chance for at skabe de bedste betingelser for turistindustrien, taber Thailand. Dette er chancen for at omlægge hele turistsystemet«, konstaterer turistminister Phiphat Ratchakitprakarn, som kalder forudbetalte charterrejser for »noget, der tilhører fortiden«.

Kilde: https://jyllands-...-thailand/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 24-06-2020 14:33
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3654
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Den masseturisme sluttede nok for flere år siden.
Og det er deres egen skyld, de er for grådige for hvem gider blive pelset af en flok nasserøve så snart man stikker snuden ud fra hotellet.
Alt koster for meget, uanset hvad så koster det det mere end hvad thailænderne betaler.
Prøv den i Danmark, og fanden bryder løs.
Så bryd sammen og tilstå, turisterne gider ikke jer ikke mere.klap
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 24-06-2020 15:25
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3654
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Efter nøjere overvejelser er jeg kommet frem til at det ikke er umagen værd at rejse så langt for at få fisse.

For det første skal man være i lufthavnen 2 timer før afgang, efter taxi rejsen.
Derefter skal man sidde og lugte i mindst 11 timer i et fly med mystisk mad.
Og når man endelig er nået frem, så skal man finde endnu en taxi for at nå frem til et Hotel hvor standarden er den samme som hjemmeved ikke

Så lister man forsigtigt ud om aftenen for at se om der er noget interessant, og så er det sgu også som derhjemme, bortset fra hvadved ikke

Og så er der hjemturen, den var som udturen, og så var de penge spildt, livet er ikke let.


Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Fra Danmark til Thailand på en gammel motorcykel, Cafe Globen 11. august Fri Debat 1 10-07-2020 11:42
Thailand,Bangkok i gamle dage Film, bøger etc 19 08-07-2020 08:12
Den danske tourguide Sven Willy Dokkedal omkom i en trafikulykke i Thailand Nyheder på dansk 1 05-07-2020 09:43
THAI FOOD!! Unbelievable Cooking Skills in Khao Lak, Thailand Thaimad 1 02-07-2020 13:54
Pan Am Tourism promo movie about Thailand.1960 Billeder/Videoer fra livet i Thailand 1 01-07-2020 08:31

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 1.58 sekunder | 49,362,148 Unikke besøg | jQ Blog