Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Hundegalskab på populært rejsemål
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-01-2019 08:20
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2705
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Hvis rejsen går til tropiske Thailand i denne vinter, så skal du passe på. Hundegalskab - rabies - har ramt store dele af landet, og 17 mennesker er hidtil døde af sygdommen.

I foråret 2018 var hele 40 provinser ramt af rabies, og pr. 14. august 2018 var 1.192 smittede dyr indfanget.

Risikoen for at blive smittet er fortsat høj, og flere og flere skandinaver søger læge på stedet, da de frygter at være blevet smittet.

læs mere her https://www.bt.dk...-rejsemaal
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-01-2019 08:21
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2705
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Farlig virus hærger: Danske rejsende advares
Flere skandinavere søger hjælp af frygt for dødelig virusNår vinteren rammer Danmark, rejser flere tusinde danskere mod sol og palmer i Thailand.

Men ferieparadiset med det hvide sand, mystiske templer og levende storbyer rummer også på fare.

Alene i år er tre personer døde af rabies i Thailand.

400 dyr er konstateret smittet, hvilket er en fordobling i forhold til året før. Det fortæller alarmcentralen SOS International, som forventer, at mere end 50.000 danskere tager turen til 'smilets land' i Asien i december og resten af vintermånederne.

Flere søger hjælp
- De seneste år har vi set stigende antal eksempler på, at skandinaver søger hjælp efter bid og mistænkt rabies i Thailand og på Bali. Rabies er en sygdom, der ikke er til at spøge med, og vi skal gøre, hvad vi kan for at undgå den, lyder rådet fra Niels Højlyng, der er læge hos SOS International.

Den store stigning i antallet af smittede dyr har fået de thailandske myndigheder til at tage nye skridt i kampen mod rabies, der på et tidspunkt var at finde i hele 40 provinser i Thailand; herunder de populære turistområder Bangkok og Chiang Rai.

I dag er tallet nede på 13 provinser i Thailand, hvor man bør være ekstra agtsom på rabies. Det er områderne: Surin, Chonburi, Samut Prakan, Chachoengsao, Nan, Buriram, Ubon Ratchathani, Chiang Rai, Rot Et, Songkhla, Rayong, Tak og Sisaket.

Myndighederne sagde tidligere på året ifølge BBC, at udbruddet er under kontrol, og målet var at vaccinere ti millioner hunde og katte inden september i år. WHO meddeler, at vaccination af hunde er den mest effektive metode til at undgå rabies hos mennesker.

Rabies hos katte, flagermus, køer og aber
I Danmark kalder vi rabies for hundegalskab, men navnet er lidt misvisende, for mange dyr, blandt andet katte, flagermus, køer og aber kan få sygdommen. Den skyldes en infektion med rabiesvirus, som overføres ved bid fra smittede dyr, hyppigst hunde, køer og katte.

Men rabies findes også hos aber, og derfor skal turisterne være særlig opmærksomme i de populære abeparker i Asien, hvor aberne kan finde på at angribe folk, der fodrer dem eller blot går rundt med mad og drikke i hænderne. Aberne er kloge dyr, og de har lært mange tricks for at få fat i lækkerier fra turisterne, advarer SOS International.

Rabies har høj dødelighed, så det er vigtigt, at man kontakter en læge hurtigst muligt, hvis man skulle blive bidt af et dyr.

læs mere her https://ekstrabla...es/7432349
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Eksplosioner ryster populært turistmål i Thailand Nyheder på dansk 1 26-03-2014 09:31
Her er Asiens nye rejsemål Udenfor Thailand 6 14-12-2010 14:22
Her er vinterens bedste rejsemål Nyheder på dansk 1 01-04-2009 20:04

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 1.43 sekunder | 44,908,590 Unikke besøg | jQ Blog